Caute.
Neviem, ci tu neplacam nejake sci-fi, ale aspon sa o to pokusim. Mam mobil HTC Desire, ktory vie distribuovat internet cez Wifi ako wifi hotspot a tiez cez USB do PC. Internet mam rieseny cez mikrovlnu, ale hlavne v tomto burkovom obdobi to casto vypaduva. Bolo by uplne uzasne, kebyze z toho mobilu viem dostat internet do routra a tym ho distribuovat do celej siete. Router: Linksys WRT160N.
Nasiel som nejaku taku vec, ktora sa vola Wifi Bridge. Teoreticky by som to vedel napojit do routra do WAN portu a malo by to prijimat signal.
Any ideas?
Ako dostat internet z mobilu do routra?
- commodore64
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 15. Sep, 2009, 19:05
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
Re: Ako dostat internet z mobilu do routra?
- mozes pouzit router s WDS http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_D ... ion_System
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
- commodore64
- Používateľ
No podla toho som pochopil, ze je to moznost spojit 2 AP. Ale dokaze to distribuovat internet dalej do siete? Jeden kamos mi poradil, ze mozem skusit pouzit USB tethering, pricom nastavim HTC na tethering a vytvorim internetove pripojenie u mna v PC a toto pripojenie dam zdielat do siete. Je ale otazkou, ako sa k tomu postavi router a ci sa ostatne zariadenia dokazu pripojit. Toto viem jednoducho otestovat bez nutnosti nieco kupovat.
InBtw: snazil som sa hladat a najst routre s WDS a akosi sa mi velmi nedarilo. Nasiel som toto a toto. Ten Well sa mi celkom paci.
InBtw: snazil som sa hladat a najst routre s WDS a akosi sa mi velmi nedarilo. Nasiel som toto a toto. Ten Well sa mi celkom paci.
Spoiler: ukázať
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
USB tethering s tojim telefonom a routorm tak asi nerozbehas... ale ak by si mal Asus router tak tam vies (za splnenich urcitych okolnosti ) pripojit bezny 3g USB 3G modem, funguje to celkom dobre....
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
- commodore64
- Používateľ
Hmmm. Tak to sa mi viac paci novy router s WDS. Lebo k tomuto by som asi potreboval aj 3G modem a dalsiu SIM-ku...
Spoiler: ukázať