Ahojte ludkovia.
Mam novy kompl a chel by som pustit nejaky benchmark na nom. Je nejaky free benchmark soft ?
A ake programy by ste mi poradili na meranie teploty ? Ale taky co ukazuje realne hodnoty ak sa da poprosim.
Dakujem Vam
Pekny den
Program na meranie teploty + nejaky free benchmark
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Re: Program na meranie teploty + nejaky free benchmark
Free softov je vela.
Na meranie teplot mozes pouzit HWmonitor
Pre info o procesore a grafiky - CPU-Z a GPU-Z
Everest Home - cele info o PC + memory benchmark
Pre zataz procesoru a grafiky - OCCT v.3.1 (ak mas no name zdroj, tak Power Supply test neskusaj)
Prime95 - extremna zataz procesora
Intel Burn Test - zataz procesora s roznymi stupnami zataze
Na pretaktovanie grafiky mozes pouzit - MSI Afterburner (ku nemu je aj MSI Kombustor - zatazovy test na grafiku)
Z benchmarkov - 3D Mark (su spoplatnene, no da sa aj zadara s obmedzenymi moznostami. Testuju hlavne vykon grafik)
Heaven benchmark (test pre grafiky s podporou DirectX 11)
Pre procesor napriklad
Cinebench R10
Cinebench R11.5 (Vhodne pre procesory s HyperThreading)
Pre pevny disk (HDD)
HDtune
CrystalDiskMark
ATTO benchmark
Pre SSD
AS SSD benchmark
CrystalDiskMark
ATTO
Je ich strasne vela ... ak niekoho este nieco napadne, co sa casto pouziva, tak napise.
Na meranie teplot mozes pouzit HWmonitor
Pre info o procesore a grafiky - CPU-Z a GPU-Z
Everest Home - cele info o PC + memory benchmark
Pre zataz procesoru a grafiky - OCCT v.3.1 (ak mas no name zdroj, tak Power Supply test neskusaj)
Prime95 - extremna zataz procesora
Intel Burn Test - zataz procesora s roznymi stupnami zataze
Na pretaktovanie grafiky mozes pouzit - MSI Afterburner (ku nemu je aj MSI Kombustor - zatazovy test na grafiku)
Z benchmarkov - 3D Mark (su spoplatnene, no da sa aj zadara s obmedzenymi moznostami. Testuju hlavne vykon grafik)
Heaven benchmark (test pre grafiky s podporou DirectX 11)
Pre procesor napriklad
Cinebench R10
Cinebench R11.5 (Vhodne pre procesory s HyperThreading)
Pre pevny disk (HDD)
HDtune
CrystalDiskMark
ATTO benchmark
Pre SSD
AS SSD benchmark
CrystalDiskMark
ATTO
Je ich strasne vela ... ak niekoho este nieco napadne, co sa casto pouziva, tak napise.
Spoiler: ukázať
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
o spoplatnení nič neviem pokiaľ viem, tak mu stačí iba cd key a tých je po internete ako púpav na jar...Brandoo napísal:Z benchmarkov - 3D Mark (su spoplatnene, no da sa aj zadara s obmedzenymi moznostami. Testuju hlavne vykon grafik).
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
a tie kluce su free?
no extremna ako extremna...Prime95 - extremna zataz procesora
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Tak Prime95 vie aj zabit procesor. Cital som uz niekde na forach, ze po niekolko hodinovej zatazi sa daco odpalilo zrejme procak. Ja vatcsinou pouzivam ten Intel burn test ... je jednoduchy a netreba aby zatazoval procesor niekolko hodin. Ked dokonci pat cyklov zataze na Very High, tak som si isty ze je stabilny.
J kluce na 3D marky niesu zadarmo. Toto nieje warez forum, tak ziadne kluce od uja Google.
J kluce na 3D marky niesu zadarmo. Toto nieje warez forum, tak ziadne kluce od uja Google.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ak prime95 zabije CPU čo s ním môže asi urobiť intel burn test
na meranie je tu AIDA64, poprípade HWInfo32 a spústa dalších ale tito 2 sú podľa mňa triedy samé o sebe
pcmark05, vantage, 3dmark06, vantage , 3Dmark11...
na meranie je tu AIDA64, poprípade HWInfo32 a spústa dalších ale tito 2 sú podľa mňa triedy samé o sebe
pcmark05, vantage, 3dmark06, vantage , 3Dmark11...
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
5 cyklov... uz sa mi stalo ,ze to padlo dost neskor
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2