Pomaly ntb - Lenovo G550

Všetko o notebookoch, PDA, tablet PC ich problémoch...
SilverSurfer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 218
Dátum registrácie: Ut 14. Apr, 2009, 21:08
Bydlisko: Humenne

Pomaly ntb - Lenovo G550

Príspevok od používateľa SilverSurfer »

Zdravim, vyskytol sa mi problem, s ktorym si uz neviem dat rady, snad mi niekto pomoze. Mam problem s notebookom Lenovo G550, ako prvy problem bol ten, ze baterka mi po roku aj nieco vydrzi strasne malo, na baterku je sice zaruka len rok myslim, ale docital som sa, ze jedna seria bola vadna, a tak baterky vymienaju bez problemov aj po roku. Baterka v idle stave vydrzi hodinu aj nieco, niekedy vydrzala nieco cez 3 hodiny. Tak som sa rozhodol dat ho do obchodu na reklamaciu, s tym, ze som im povedal, o co sa jedna a takisto aj o tu vadnu seriu, asi po 2 tyzdnoch, mi notebook vratili spat vraj baterka je OK, ze v plnej zatazi vydrzi zhruba 1 hodinu(vravel, ze to testoval 3x), a predajca uvadza 1:15 s odchylkou +- 15% . Velmi zaujimave, chcel by som vediet, co je u neho plna zataz, asi si pustil miny a drtil to cely cas, kedze mne baterka v doslovne plnej zatazi vydrzi 22 minut 47 sekund. Tak vravim si, zbytocne sa budem hadat s chlapikom, ktory mi povie, ze dva windowsy na jednom pc nemozem mat, ze to potom nemoze fungovat dobre, a rozhodol som sa, ze sam napisem do servisu a uvidim, co mi napisu. To by vsak nebol problem, co ma neskutocne stve, je, ze NTB odkedy som si ho priniesol domov, je velmi pomaly, windows som 2x reinstaloval, kedze po prvom reinstalle a nainstalovani zopar programov win nenabehol, win sa normalne nacitaval aj ked dost dlho, potom cierna obrazovka, a kurzor s ktorym sa dalo hybat a nic viac. Tak som zacal druhykrat reinstall, to mi uz funguje, no pomaly je stale, od stlacenia power tlacidla az po plne pripraveny windows to trva zhruba 7minut. Po tych 7 minutach, ked sa vsetko nacita, uz to je aj celkom pouzitelne, no stale to ma spomalene reakcie. Windows je legalny mam tam 7 32bitovu, software tam nemam ziadny, ktory som predtym nemal, ked vsetko fungovalo. Nejaka haved by tam nemala byt, kedze robi to hned uz cerstvy win po formate, prebehol som to preistotu antivirakom, a search and destroy, disk bez vadnych sektorov, ramky otestovane memtestom, a tiez bez erroru. Fakt netusim, co s tym moze byt. Za rady vopred velmi pekne dakujem.
bnykolass
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Pi 03. Jún, 2011, 23:48

Re: Pomaly ntb - Lenovo G550

Príspevok od používateľa bnykolass »

Windows si instaloval z recovery particie na disku ci z original DVDcka Windows 7 ?
Lebo pokial z recovery particie tak tam je podla mna nainstalovanych viacej sraciek ako po roku pouzivania winu ked ho nainstalujes z DVD.Preto by si mohol mat problem ze ti to ide tak pomaly.

Skusil si skontrolovat aj disk ci neni vadny (chybne sektory a tak)? Boh vie ci mu nespadol nazem ked sa hral miny.
(ak nie zisti si vyrobcu HDD, chod na jeho stranku a stiahni si diagnosticke cdcko ktore napalis a sneho nabootujes a skontrolujes HDD)
SilverSurfer
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 218
Dátum registrácie: Ut 14. Apr, 2009, 21:08
Bydlisko: Humenne

Re: Pomaly ntb - Lenovo G550

Príspevok od používateľa SilverSurfer »

Windows som instaloval normalne z DVD. Disk je HITACHI HTS545032B9A300, pozriem sa na ten diagnosticky soft. Diky :)

Návrat na "Mobilné PC"