Ahojte
po zapnuti tento server pekne nabootuje a vidim ctrl+alt+delete
ked sa logujem pod administratorskymi credenciami tak mi to zamrkne na
applying internet explorer zonemapping policy
ked pod uzivatelom tak nieco ako
applying user settings
nechal som to tak aj vyse hodiny a nic... Predpokladam ze to moze byt koli tomuto:
mal som pustenu masinu ako zvycajne a bol som connectnuty remotne, dal som instalovat patche, dal som reboot a dlho som sa nemohol connectnut cez rdp tak som pomocou "logmein" aplikacie a virtualnych buttonov dal reboot lebo som si myslel ze sa mi to hanglo... dlho sa to nestavalo tak som dal hard reboot cez spominany tool... system mi nabehol co bolo posledny krat co sa mi podarilo nalogovat... potom to uz neslo... Pravdepodobne sa tak dlho applyovali updaty a tym tvrdim rebootom som to rozhasil ale zvlastne ze sa mi potom podarilo prihlasit...
kedze som riesil ze ten problem musi byt v corruptnutych updatoch tak som sa snazil cez recovery consolu (cmd) o odstranenie updatov
ale cez command
wusa /uninstall /KB:xxx
mi to neslo... mi to hlasilo ze wusa is not a valid Win32 application
prosim pomozte... ci uz z navrhmi ako odstranit zle updaty alebo ci to moze byt chyba v niecom inom a ako to riesit... dakujem
zamrznutie - neda sa nalogovat do windowsu
Re: zamrznutie - neda sa nalogovat do windowsu
Otázka, možno hrubo položená ale napíšem ju ako ju cítim: Čo za magora by sa pod Serverom prihlasoval ako administrator? Rovnako ako sa na linuxe neprihlasuješ pod roota, tak tu nie si ako administrator. No nič, reinštal mašiny, smola, nabudúce budeš vedieť že nejaké logmein sračky používať nemôžeš (resp. by si nemal),RDP počíta aj s takouto eventualitou a nedevolí ti "hard resetnúť" stroj počas updatu.
.
Aby som uviedol na pravu mieru, samozrejme meno mojho accountu je ine ako "administrator" len som ho tak nazval lebo ma permissny ako administrator.... Administrator account je disablnuty na bezne veci pouzivam user account a ked nieco tak dam run as... account co ma administratorske prava
to logmein som pouzival prave koli tomu ze raz za dlhy cas router zmeni IPcku a tym padom by som sa zvonku nemohol napojit cez RDP... navyse mi to tym padom sluzilo ako rILO aj ked zapnut mi to samotnu masinu nedokazalo ale dalsie masiny v tej istej subnete ano cez magic packet
no pocas aplikovania updatov ta cez RDP ani neprihlasi... to je ta nova featura visty/win7/2008/2008R2 ze ti ich aplikuje pri vypinani windowsu a pri booteni...
Ufff chcel som pocut nieco ine ako reinstall... to byva vecsinou az posledna sanca ked uz nic ine nepojde...
nasiel som este jeden hint ktory skusim ked budem doma... som si vsimol ze ked som v recovery console tak si urcite okna mozem vyhadzovat ako napriklad regedit... tak skusim ci pojde aj appwiz.cpl (Programs and Features) a ak ano tak updaty odinstalujem jednoducho, tiez musi nejako aj fungovat spominane wusa kedze to viaceri pouzivali len nieco mi tam asi chyba...
zatial diky za mile a povzbudive slova ,,,ale nie, v kazdom pripade dik za snahu, snad nieco poriesim... popripade napiste aj niekto iny ak mate nejaky napad, diky
to logmein som pouzival prave koli tomu ze raz za dlhy cas router zmeni IPcku a tym padom by som sa zvonku nemohol napojit cez RDP... navyse mi to tym padom sluzilo ako rILO aj ked zapnut mi to samotnu masinu nedokazalo ale dalsie masiny v tej istej subnete ano cez magic packet
no pocas aplikovania updatov ta cez RDP ani neprihlasi... to je ta nova featura visty/win7/2008/2008R2 ze ti ich aplikuje pri vypinani windowsu a pri booteni...
Ufff chcel som pocut nieco ine ako reinstall... to byva vecsinou az posledna sanca ked uz nic ine nepojde...
nasiel som este jeden hint ktory skusim ked budem doma... som si vsimol ze ked som v recovery console tak si urcite okna mozem vyhadzovat ako napriklad regedit... tak skusim ci pojde aj appwiz.cpl (Programs and Features) a ak ano tak updaty odinstalujem jednoducho, tiez musi nejako aj fungovat spominane wusa kedze to viaceri pouzivali len nieco mi tam asi chyba...
zatial diky za mile a povzbudive slova ,,,ale nie, v kazdom pripade dik za snahu, snad nieco poriesim... popripade napiste aj niekto iny ak mate nejaky napad, diky
Však to je to že ťa neprihlási, ale nie je to žiadna nová fičúrka, jednoducho RDP server nebeží, takže sa neni kam pripojiť. "Výhovorka" ohladom IPčky je slabá, stačí sa naučiť používať DYNDNS čo má dnes každý router v sebe, a netreba dávať IP ale rovno hostname , a aktualizuje to router, takže IP je vždy aktuálna (prípadne majú rovno app ktoré hlásia z OSka na ich servery aktuálnu IPčku). A nie, WUSU použiť nemôžeš na kritické updaty (záleží čo si inštaloval), skôr by som skúsil pozrieť eventlog (ak sa k nemu vieš dostať), prípadne ti to seklo v sysprep state, každopádne škoda sa tým zaoberať, reinstall a hotovo...a nabudúce vieš čo nemáš robiť
.
jop dokonca som zaregistrovany na dyndns.org, ale som si predtym nevsimol ze vlsatne aj moj router ma DDNS co je vlastne tato funkcia, povodne som pouzival program priamo z ich stranky dik za tip
to je testovaci server a dovod preco som ho nechcel preinstalovat je ze vyuzivam MSDN licenciu zo skoly... preinstalovanim si to bude ziadat znovu zaregistrovat a neviem ci mam este free licenciu na to... alebo tieto licencie su ako OEM verzie ze sa viazu na zakladnu dosku a ked uz som to raz zaregistroval pod tymto hardwarom tak to mozem stale ?
PS: remotne sa neda nic na ten komp spravit ani computer mnagement... iba pingat a zakladne sietove ukony ale managovat sa neda...
to je testovaci server a dovod preco som ho nechcel preinstalovat je ze vyuzivam MSDN licenciu zo skoly... preinstalovanim si to bude ziadat znovu zaregistrovat a neviem ci mam este free licenciu na to... alebo tieto licencie su ako OEM verzie ze sa viazu na zakladnu dosku a ked uz som to raz zaregistroval pod tymto hardwarom tak to mozem stale ?
PS: remotne sa neda nic na ten komp spravit ani computer mnagement... iba pingat a zakladne sietove ukony ale managovat sa neda...
Ty máš čo za Windows Server? Dáku lite edíciu či čo?benq napísal:PS: remotne sa neda nic na ten komp spravit ani computer mnagement... iba pingat a zakladne sietove ukony ale managovat sa neda...
.
nie
mam windows server 2008 R2 Enterprise full version
ale teraz je proste v takom rezime ze sa neda remotne manazovat - vsak to je to co tu riesime... ked uz to budem musiet preinstalovat tak tam dam priamo na zelezo bud ESXi alebo Microsoft Hyper-V server 2008 R2... aspon to bude stabilnejsie pre tie virtualky co mam a je to free... akurat nie som si isty ze ked zkonvertujem vmwarove masiny na hyperV masiny ci nebudu potrebovat znovu zaregistrovat u MS... preto radsej asi hodim ESXi pokial nemate ine navrhy alebo pokial mi nejakym zazrakom nepomozete zachranit sucasnu masinu
mam windows server 2008 R2 Enterprise full version
ale teraz je proste v takom rezime ze sa neda remotne manazovat - vsak to je to co tu riesime... ked uz to budem musiet preinstalovat tak tam dam priamo na zelezo bud ESXi alebo Microsoft Hyper-V server 2008 R2... aspon to bude stabilnejsie pre tie virtualky co mam a je to free... akurat nie som si isty ze ked zkonvertujem vmwarove masiny na hyperV masiny ci nebudu potrebovat znovu zaregistrovat u MS... preto radsej asi hodim ESXi pokial nemate ine navrhy alebo pokial mi nejakym zazrakom nepomozete zachranit sucasnu masinu