Zdravím páni,
mám taký problém. Známemu sa neviem ako (pravedpodobne nešikovnosť, možno vírus alebo čo..) podarilo zaheslovať BIOS. Teda predpokladám, že je to tento problém - príznaky: po spustení notebooku zbezhne úvodná obrazovka s logom Toshiba a následne vypýta heslo. Po F2 sa snaží dostať do BIOSu ale aj tam vypýta heslo. Typicky, po troch nezdarených pokusov sa NTB vypne. Čiže: ako toto obísť ? Existuje nejaké servisné heslo ? Dá sa nejak CMOS reštartnúť (vybratím baterky, ak áno kde?) ? Resp. ako toto vyriešiť "doma" ?
Skoro som zabudol, ide o Tohibu A300 14s s Windows 7 alebo Vista, nie som si istý.
Vopred vďaka.
Toshiba A300 - BIOS heslo
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
Re: Toshiba A300 - BIOS heslo
Spoiler: ukázať
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
prip. tu to vyzera "mozno jednoduchsie"..
http://www.edugeek.net/forums/hardware/ ... s-pwd.html
We had some student A200's that magically had BIOS passwords put on them (for home use, so we do nothing but give them the laptop).
I don't know how similar the A300's are to these but what I had to do was -
Remove the battery
Remove the memory slot cover
Remove the memory
Look for a small 'W' shaped area and short it against the case.
This cleared the BIOS and the password.
Worth having a look
http://www.edugeek.net/forums/hardware/ ... s-pwd.html
We had some student A200's that magically had BIOS passwords put on them (for home use, so we do nothing but give them the laptop).
I don't know how similar the A300's are to these but what I had to do was -
Remove the battery
Remove the memory slot cover
Remove the memory
Look for a small 'W' shaped area and short it against the case.
This cleared the BIOS and the password.
Worth having a look
Najdes to na fore Toshiby.. ale ci prave aj tvoj model to bude podporovat neviem. Viem, ze som to uz hladal a nasiel. Je to nejaka kombinacia tlacidiel a myslim aj baterky treba vybrat....Bude to tam napisane.
Naposledy upravil/-a CageJ v Št 23. Jún, 2011, 11:50, upravené celkom 1 krát.
Skoro som zabudol, ide o Tohibu A300 14s s Windows 7 alebo Vista, nie som si istý.
Ako si nemozes byt isty ?
Ak ide o kradnuty ani tu nepis...
Ako si nemozes byt isty ?
Ak ide o kradnuty ani tu nepis...
Iste, ukradol som notebook, a bol zaheslovaný, neviem čo s ním ... .
Vďaka za rady, skúsim to teda rozobrať alebo to zanesiem rovno do servisu (záruka už padla).
Vďaka za rady, skúsim to teda rozobrať alebo to zanesiem rovno do servisu (záruka už padla).
Caf,
napis SN a PN a poslem ti navod.
Mam u teba pivo ;-)
napis SN a PN a poslem ti navod.
Mam u teba pivo ;-)
MB: ASUS P8Z77-M PRO | CPU: Core i7-3770K | Cooler: Noctua NH-U12P SE2 | VGA: ASUS GTX660-DC2O-2GD5 | RAM: 4 x Micron MT8JTF25664AZ-1G4M1 | HDD System: Crucial M4 128 GB (CT128M4SSD1) | HDD 2 & 3: WD Scorpio Black 320 GB SATA Hard Drives (WD3200BEKT) | DVD-RW: Optiarc AD-7250H | PSU: Corsair TX550M | CASE: Fractal Design Define Mini | Monitor: Dell UltraSharp U2212HM