caute mam modem D-Link DSL-2641R od T-Comu a teraz som si k nemu kupil router TP-LINK TL-WR1043ND a mam problem pretoze sa mi to nejako nedari nastavit, skusal som to viacerymi sposobmi:
1. zobral som klasicky LAN kabel dal som ho do modemu do portu LAN a do routeru do portu WAN - net cez router nejde cez modem net ide
2. LAN kábel som dal na obidvoch zariadeniach do portu LAN - net nejde ani cez modem ani cez router
3. Router som konfiguroval cez install CD po zadani vsetkych nastaveni program spracovaval dve ulohy 1. konfigurovanie zariadenia (nie doslova) tato uloha sa uspesne dokoncila 2. overenie nastaveni zariadenia(nie doslava) tato uloha bola neuspesna - net cez router nejde cez modem net ide
vo web admin rozhrani obidvoch zariadeni som zatial nic nenastavoval pretoze po prezreti celeho menu som nevedel kde moze byt chyba
Vie mi niekto poradit?
Modem D-Link DSL-2641R > Router TP-LINK TL-WR1043ND - Konfig
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 16. Apr, 2007, 08:00
Re: Modem D-Link DSL-2641R > Router TP-LINK TL-WR1043ND - Ko
Ak sa nemylim tak treba vypnut dhcp na tom routeri ktory nie je pripojeny na wan teda na tom tp-linku.
Len ako som sa docital (mam v plane kupit ten tp-link) tak v normalnom firmware nie je moznost na vypnutie dhcp. Teda ti bude treba dd-wrt alebo open-wrt tam by taka moznost mala byt.
Len ako som sa docital (mam v plane kupit ten tp-link) tak v normalnom firmware nie je moznost na vypnutie dhcp. Teda ti bude treba dd-wrt alebo open-wrt tam by taka moznost mala byt.
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
nejako nechapem, naco ti je dalsi router za tym D-Linkom, podla webu to ma viac LAN portov a aj wifi, co viac ti treba doma? aj ked som uz pocul same pekne slova na ten konkretny model, takze vymena by mozno nebola zla..
kazdopadne ak stale planujes zapajat obe zariadenia, tak zapojis LAN do WAN, na WAN TP-Link nastavis automaticke zistenie IP (client) a na LAN zapnes DHCP..viacmenej hotovo
kazdopadne ak stale planujes zapajat obe zariadenia, tak zapojis LAN do WAN, na WAN TP-Link nastavis automaticke zistenie IP (client) a na LAN zapnes DHCP..viacmenej hotovo
Spoiler: ukázať
nezapajal by som obidve zariadenia keby som nemusel a musim pretoze ten TP-Link nema ADSL modem takze by mi pravdepodobne bez toho D-Linku nesiel net
skusim vase rady a napisem ako som dopadol
skusim vase rady a napisem ako som dopadol
Uz mi to funguje cez bridge.
Este v suvyislosti s tymto routerom mi napadla jedna vec:
Ked som dal do routera USB disk tak som ho v pohode nazdielal a funguje mi ale toto klasicky funguje len v ramci LAN a ja sa chcem spytat: Da sa tomu disku nejako pridelit verejna IP adresa aby som mohol na ten disk pristupovat z netu? (odvsadial)
Este v suvyislosti s tymto routerom mi napadla jedna vec:
Ked som dal do routera USB disk tak som ho v pohode nazdielal a funguje mi ale toto klasicky funguje len v ramci LAN a ja sa chcem spytat: Da sa tomu disku nejako pridelit verejna IP adresa aby som mohol na ten disk pristupovat z netu? (odvsadial)
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
ja by som asi skusil ist do dd-wrt, mam pocit, ze funkciu ADSL modemu by to mohlo pridat.. (a si si isty, ze to chces mat zapojene ako bridge??)
neviem aky je pristup k tomu USB disku, ale ak ma router podporu pre DDNS, tak teoreticky by si vedel s jednym zariadenim zapnut ddns a zdielat disk, pripadne presmerovat porty na prvom routri a zdielat ho z druheho, co je ale hrozne riesenie, urcite by som sa pokusil rozbehat dd-wrt (ved vratit sa da aj na povodny FW)
neviem aky je pristup k tomu USB disku, ale ak ma router podporu pre DDNS, tak teoreticky by si vedel s jednym zariadenim zapnut ddns a zdielat disk, pripadne presmerovat porty na prvom routri a zdielat ho z druheho, co je ale hrozne riesenie, urcite by som sa pokusil rozbehat dd-wrt (ved vratit sa da aj na povodny FW)
Spoiler: ukázať
skusal som googlit ale nepodarilo sa mi zistit co je DD-WRT nenasiel som ziadnu SK stranku o tom
EDIT uz som prisiel na to ze to je nejaky univerzalny FW s funkciami navyse uz som ho updateol a zbezne sa s nim zoznamil ale mam problem s USB diskom:
kedze je to asi linuxovy FW (aspon si myslim) a ja som v linuxe uplny amater neviem ako mam ten disk pouzit (priradit k nemu nejaku cestu) V tabulke Disk info je toto:
--- /dev/sda
Block device, size 931.5 GiB (1000170586112 bytes)
DOS/MBR partition map
Partition 1: 931.5 GiB (1000169537536 bytes, 1953456128 sectors from 2048)
Type 0x07 (HPFS/NTFS)
NTFS file system
Volume size 931.5 GiB (1000169537024 bytes, 1953456127 sectors)
Status: Mounted on /mnt
nad tou tabulkou su jednoduche parametre ktore som nastavil (povolenie USB, povolenie zdielania disku...) ale dvom parametrom nerozumiem: Run-on-mount Script Name - je tam iba prazdny riadok treba tam napisat nejaky skript? aky?
Disk Mount Point - su tam moznosti: /mnt, /opt, /jffs ktoru mam vybrat?
THX za odpoved
EDIT uz som prisiel na to ze to je nejaky univerzalny FW s funkciami navyse uz som ho updateol a zbezne sa s nim zoznamil ale mam problem s USB diskom:
kedze je to asi linuxovy FW (aspon si myslim) a ja som v linuxe uplny amater neviem ako mam ten disk pouzit (priradit k nemu nejaku cestu) V tabulke Disk info je toto:
--- /dev/sda
Block device, size 931.5 GiB (1000170586112 bytes)
DOS/MBR partition map
Partition 1: 931.5 GiB (1000169537536 bytes, 1953456128 sectors from 2048)
Type 0x07 (HPFS/NTFS)
NTFS file system
Volume size 931.5 GiB (1000169537024 bytes, 1953456127 sectors)
Status: Mounted on /mnt
nad tou tabulkou su jednoduche parametre ktore som nastavil (povolenie USB, povolenie zdielania disku...) ale dvom parametrom nerozumiem: Run-on-mount Script Name - je tam iba prazdny riadok treba tam napisat nejaky skript? aky?
Disk Mount Point - su tam moznosti: /mnt, /opt, /jffs ktoru mam vybrat?
THX za odpoved
no takze chcel by som prejst z DD-WRT spat na original FW pretoze hlavny dovod preco som presiel na DD-WRT bola moznost zdielania dat cez SAMBU a preto som si myslel ze budem moct na disk pristupovat aj z WAN to nejde vôbec a okrem toho prisli dalsie komplikacie. V DD-WRT sa mi sice podarilo zapnut SAMBU ale nenapisal som vlastnu konfiguraciu SAMBY lebo to neviem takze som vychadzal iba z nastaveni ktore poskytuje DD-WRT. Takze SAMBU sa mi podarilo zapnut ale s urcitymi obmedzeniami:
1. V DD-WRT som napísal názov priecinku ktory som chcel zdielat
2. V DD-WRT som vytvoril uzivatela a nastavil prava READ&WRITE
3. Najskor som sa pokusil pripojit sietovu jednotku v ramci LAN (\\LAN IP adresa/zdielany priecinok) toto nefungovalo
4. Potom som skusil vytvorit len klasicky odkaz v ramci LAN (\\LAN IP adresa) toto fungovalo
5. Po otvoreni odkazu som videl zdielany priecinok pre pristup do tohto som musel zadat prihlasovacie udaje
6. Po otvoreni priecinka som mohol otvarat vsetky subory v ich nazvoch sa ale nezobrazovala diakritika
7. Tieto subory som nemohol ani premiestnovat vzdy sa zobrazila hlaska nieco ako"vyziadajte si povolenie spravcu" co bolo cudne pretoze login pod ktorym som sa prihlasil mal nastavene najvacsie prava ake sa v DD-WRT dali nastavit (READ&WRITE)
8. Tieto subory som proste mohol iba otvarat a prekopirovat
9. V zdielanom priecinku som nemohol ani vytvarat nove priecinky vzdy sa mi zobrazila nejaka chybova hlaska s kodom chyby ale uz si tu hlasku nepamatam
10. no a nakoniec som sa skusil na ten disk pripojit cez WAN (samozrejme ze som bol pripojeny na iny net nie na ten ktory mam doma) postupoval som rovnako ako v bodoch 3 a 4 ale namiesto LAN IP som pouzil verejnu IP ale ani v jednom pripade sa mi na disk nepodarilo pripojit
Takze hlavny dovod preco som presiel na DD-WRT (SAMBA) nie je funkcny. Mozno by to vsetko fungovalo keby som to nerobil cez nastavenia DD-WRT ale priamo by som do DD-WRT napisal vlastnu konfiguraciu ale napisat vlastnu konfiguraciu neviem
Takze sa pytam ako sa da z DD-WRT prejst na original FW? (original FW stiahnuty z TP-Link.com sa mi nepodarilo obnovit klasicky cez admin rozhranie DD-WRT zobrazi sa hlaska upgrade failed)
THX za odpovede
1. V DD-WRT som napísal názov priecinku ktory som chcel zdielat
2. V DD-WRT som vytvoril uzivatela a nastavil prava READ&WRITE
3. Najskor som sa pokusil pripojit sietovu jednotku v ramci LAN (\\LAN IP adresa/zdielany priecinok) toto nefungovalo
4. Potom som skusil vytvorit len klasicky odkaz v ramci LAN (\\LAN IP adresa) toto fungovalo
5. Po otvoreni odkazu som videl zdielany priecinok pre pristup do tohto som musel zadat prihlasovacie udaje
6. Po otvoreni priecinka som mohol otvarat vsetky subory v ich nazvoch sa ale nezobrazovala diakritika
7. Tieto subory som nemohol ani premiestnovat vzdy sa zobrazila hlaska nieco ako"vyziadajte si povolenie spravcu" co bolo cudne pretoze login pod ktorym som sa prihlasil mal nastavene najvacsie prava ake sa v DD-WRT dali nastavit (READ&WRITE)
8. Tieto subory som proste mohol iba otvarat a prekopirovat
9. V zdielanom priecinku som nemohol ani vytvarat nove priecinky vzdy sa mi zobrazila nejaka chybova hlaska s kodom chyby ale uz si tu hlasku nepamatam
10. no a nakoniec som sa skusil na ten disk pripojit cez WAN (samozrejme ze som bol pripojeny na iny net nie na ten ktory mam doma) postupoval som rovnako ako v bodoch 3 a 4 ale namiesto LAN IP som pouzil verejnu IP ale ani v jednom pripade sa mi na disk nepodarilo pripojit
Takze hlavny dovod preco som presiel na DD-WRT (SAMBA) nie je funkcny. Mozno by to vsetko fungovalo keby som to nerobil cez nastavenia DD-WRT ale priamo by som do DD-WRT napisal vlastnu konfiguraciu ale napisat vlastnu konfiguraciu neviem
Takze sa pytam ako sa da z DD-WRT prejst na original FW? (original FW stiahnuty z TP-Link.com sa mi nepodarilo obnovit klasicky cez admin rozhranie DD-WRT zobrazi sa hlaska upgrade failed)
THX za odpovede