problem s chipset driverom

Sem patri všetko o ovládačoch a nastaveniach ovládačov pre základné dosky, grafické karty a príslušenstvo plus všetko o nových BIOSoch, flashovaní zakladných dosiek, grafických kariet a iného HW...
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59

problem s chipset driverom

Príspevok od používateľa stefan222 »

zdravim. prosim o radu
nainstaloval som na novo win xp profesional 32bit na svoj netbook acer aspire one d150.vsetky ovladace som nahodil z stranky acer.com.
vsetko slo v pohode pokial som neinstaloval chipset driver. musel smo kedze notes seka jak svina uz len video na youtube. aj uvodna zvucka win seka ako mater. ked nainstalujem chipset driver,opyta sa na restart.dam restart a pri nacitavani win len preblikne mdora obrazovka,ani nestihnem precitat co na nej je a resetuje pc. robi to dokola pokial nezvolim moznost last know configuration that worked. skusal som restore windows hned po instalcii a aj ked nahodim iny driver na chipset tak to po resete nahodi modru screen a nepusti dalej a resetuje samo dokola. som zuffaly,dik
hry- ps5
doma-HP probook
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Re: problem s chipset driverom

Príspevok od používateľa felipe25 »

ten book ma taku slabu kofiguraciu? skus tam nainstalovat Windows 7... ten si hodi ovladace sam.

Alebo skus iny ovladac na chipset, starsi, alebo cez Wifi skus najdes ovladac cez WindowsUpdate.

A inak, tebe skor treba len ovladac na VGA, sice aj chipset, ale ked to robi problemy, PC je pomaly na youtube kvoli ovladacu na grafiku... Ktory je sice integrovany v tom chipsetackom asi..

Skus Windows7, pripade Windows Update vo WinXP, alebo skus program ako DriverGenius, ktory po nainstalovani WIN si cez net najde najnovsie ovladace. Ale musi Ti ist aspon WifI alebo LAN
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
Brano6969
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: So 08. Jan, 2011, 12:25

Príspevok od používateľa Brano6969 »

Ked ti Win 7 nenajde ovladace tak odporucam program Super Ovladac.Zatal mi naslo aj to co som necakal.
undertaker007
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31

Príspevok od používateľa undertaker007 »

-> stefan.koval:
Ovládač na chipset sa na veľkej väčšine notebookov musí inštalovať ako prvý... ...z tvojho popisu to znie tak, akoby si dal najprv ovl. na grafiku a až potom chipset...
Fakt - skús znova reinstall a najprv prvý ovládač daj chipset, potom grafiku a potom touchpad, wifi,...

-> felipe25:
Ako načo... ...nie všetko si vie W7 nainštalovať sám - mne napr. nezvláda sám grafiku a touch pad, na starom notebooku nevedel wifi... ...a keď je ten notebook taký slabý (ako píšeš, ja som konfig. nepozeral) tak by som tam asi so Sevenom neliezol...
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

dik chlapy,vyskusam, poradte nejaky dobry soft na nastavenie usb aby bolo bootable,skusim preinstalovat win no nemam mechaniku
hry- ps5
doma-HP probook
Používateľov profilový obrázok
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

ak chces win7, tak tu mas nastroj ktory sam skopiruje instalaciu na USB kluc

http://arstechnica.com/business/news/20 ... -drive.ars

Mimochodom, mne sa od kedy je Windows7 nestalo, aby to nenaslo nejaky ovladac. Jedine na starom PC na ktory ani nieje. Ale vzdy v kazdom notebooku/netbooku Wifi bez problemov nainstalovalo samo. :) A to mam za sebou min. 100 instalacii na najroznejsi HW
Spoiler: ukázať
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
stefan222
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

A na xp to pojde?
hry- ps5
doma-HP probook
undertaker007
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 27. Sep, 2010, 19:31

Príspevok od používateľa undertaker007 »

felipe25 napísal:Mimochodom, mne sa od kedy je Windows7 nestalo, aby to nenaslo nejaky ovladac. Jedine na starom PC na ktory ani nieje. Ale vzdy v kazdom notebooku/netbooku Wifi bez problemov nainstalovalo samo. :) A to mam za sebou min. 100 instalacii na najroznejsi HW
Ja mám za sebou teda tiež nenormálne veľa inštalácii Windowsu a na notebookoch sa takmer vždy nájde niečo, čo neurobí ideálne - buďto ovládač nenainštaluje, alebo použije "univerzálny" Microsofťácky ovládač...
stefan.koval napísal:poradte nejaky dobry soft na nastavenie usb aby bolo bootable,skusim preinstalovat win no nemam mechaniku
Či tento postup bude fungovať aj na Windows XP tak to neviem, ale skús tento návod

Návrat na "Ovládače a BIOSy"