wifi lokalka + dsl net
- jararak
- Moderátor
- Dátum registrácie: Št 13. Jan, 2005, 20:00
wifi lokalka + dsl net
zdravim ludia cize sme sa rozhodly ze si v dedine spravime sami siet, kedze provider toho co sa neda nazvat nijak (2-3KB, 400-2000ms pingy, strata cez 50%). s realizaciou tohoto neni problem kedze kazdemu ucastnikovy ostala antena a apcko. akurat dokupime jednu antenku na prostred dediny a bude siet. nho ale teraz prichadza otazka. ze ked uz bude siet tak do nej zapojime aj net predsa. mam dsl co by mohlo aj postacovat. moja predstava je ze tym ako budem na tu wifinu pripojeny budem poskytovat aj zdielanie internetu. to by fungovat malo, v tom az taky problem nevidim. lenze my by sme boli 2 az 3 taky co by sme mohli to dsl zdielat. ako by to malo byt nastavene. mna napdlo riesenie ze by sa to riesilo u polku ludi dns u mna a druhou polkou u toho druheho. lneze co ak jeden bude vypnuty, ako to nastavit aby to slo zaroven nejak. budem povdacny za kazdy napad
Watching you ...
Modra je dobra a preto ju mam aj v logu.
- jararak
- Moderátor
nho tie zmluvne podmienky su ze nesmiem poskytovat net 3. osobam za ucelom obohacovania sa to viem. ale ten net sa v tej wifi lokalke vyskytne len tak "nahodou"
nho na streche mienime mat masinu s linuxom, kamos ma router, ja zatial nie, obaja by sme strielali signal na hlavne ap a odtial by sme ho uz sirili dalej. nho a ohladom anten, siet viem robit sam som robil pre jedneho providera a pripojil som asi 150 ludi na wifi
nho na streche mienime mat masinu s linuxom, kamos ma router, ja zatial nie, obaja by sme strielali signal na hlavne ap a odtial by sme ho uz sirili dalej. nho a ohladom anten, siet viem robit sam som robil pre jedneho providera a pripojil som asi 150 ludi na wifi
Watching you ...
- jararak
- Moderátor
jo pochopyl si dobre, ale to bolo len teoreticky ci niekto nieco take uz neriesil. ja som skor za nieco ako na jedno ap budeme pripojeny dvaja providery a druhe ap budu len klienti, to by aj mohlo byt, lenze zas vidim problem v tom ze asi nepobezi lokalka tak ako by sme si ju my zelali
Watching you ...
No ja by som si chcel spravit doma nieco podobne . Ale je tu zopar odlisnosti. Mam server (ubuntu linux) ,ktory momentalne zdiela wifi pripojenie. Neskor by som ale chcel zaviest DSL pripojku .
Otazka znie : Da sa pouzit povodna wifi karta ako AP ? Popripade ako ju nastavit.
Thanks
Otazka znie : Da sa pouzit povodna wifi karta ako AP ? Popripade ako ju nastavit.
Thanks
NB : Fujitsu-Siemens D9500 C2D T5250 3GB 120GB X3100 15.4" @ Xubuntu
Other : LG KU990 Viewty , Sandisk SANSA CLIP@Porta pro
Sien † slavy : 462 - Duron 800@1100@2v (spitfire) ; Athlon 1200@1864@2.3v (thunderbird) ; #1 Abit NF-7 rev. 2.0 CPU Vmod ~2.4v
Now : 462 - Duron 750@967@2.25v (spitfire) ; Duron 950@1457@2.33v (spitfire) ; Duron 1100@1470@2.21v (morgan) ; A1333 (thunderbird) ; A XP 1500+ 1333@1488@1.8v (palomino) ; EPOX 8K3A CPU Vmod ~2.33v ; #2 Abit NF7 rev.2.0 Vmod ~2.4v
Other : LG KU990 Viewty , Sandisk SANSA CLIP@Porta pro
Sien † slavy : 462 - Duron 800@1100@2v (spitfire) ; Athlon 1200@1864@2.3v (thunderbird) ; #1 Abit NF-7 rev. 2.0 CPU Vmod ~2.4v
Now : 462 - Duron 750@967@2.25v (spitfire) ; Duron 950@1457@2.33v (spitfire) ; Duron 1100@1470@2.21v (morgan) ; A1333 (thunderbird) ; A XP 1500+ 1333@1488@1.8v (palomino) ; EPOX 8K3A CPU Vmod ~2.33v ; #2 Abit NF7 rev.2.0 Vmod ~2.4v
- jararak
- Moderátor
nho kabelaz polozit nemozem 250m vzdusna ciara a co je este vecsi problem nevidim na druheho providera cize ani medzi nami nemozme polozit wifi. moja schema skor takto co premyslam
net 1 - router - ap -
--- komp s tuxom - ap - klienti
net 2 - router - ap -
net 1 - router - ap -
--- komp s tuxom - ap - klienti
net 2 - router - ap -
Watching you ...
- jararak
- Moderátor
a mam novu schemu novy napad a takto by to mohlo aj ist.
nho jedna trasa je uz hotova.
dsl - router1 <> ap - router2 - bytovka
lenze ja by som to rad rozsiril o to ze ja by som sa tiez pripajal so svojim dsl na to ap a cez router napajal dalsich ludi. cize si to predstavujem teda tak ze ja by som si u svojich ludi nahadzal svoju branu a dns a kamos v bytovke by mal tu svoju. lenze ako urobit aby sme nemuseli mat 2 apcka ale stacilo by len jedno, sme zhruba do 60sup. uhla cize ak by som na bytovku hodil sektroku tak by v pohode chytla 2 smerovky. ale do akeho modu ich dat aby komunikovala s oboma naraz. cez ap-client to nepojde, pomoze bridge? s tym jedinym som zatial este nerobil a kedze "kvalita" mojej strechy previsuje celu moju odvahu tak sa mi tam nechce lozit kazdu chvilku
nho jedna trasa je uz hotova.
dsl - router1 <> ap - router2 - bytovka
lenze ja by som to rad rozsiril o to ze ja by som sa tiez pripajal so svojim dsl na to ap a cez router napajal dalsich ludi. cize si to predstavujem teda tak ze ja by som si u svojich ludi nahadzal svoju branu a dns a kamos v bytovke by mal tu svoju. lenze ako urobit aby sme nemuseli mat 2 apcka ale stacilo by len jedno, sme zhruba do 60sup. uhla cize ak by som na bytovku hodil sektroku tak by v pohode chytla 2 smerovky. ale do akeho modu ich dat aby komunikovala s oboma naraz. cez ap-client to nepojde, pomoze bridge? s tym jedinym som zatial este nerobil a kedze "kvalita" mojej strechy previsuje celu moju odvahu tak sa mi tam nechce lozit kazdu chvilku
Watching you ...