Nuforce DAC-9 (slaby vystup?)
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
Re: Nuforce DAC-9 (slaby vystup?)
keby ale to, co ide na platne bolo robene stale analogovo, takto je to len skresleny digital
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
vysvetli
japonci produkuju super platne, to ti jano kludne potvrdi
japonci produkuju super platne, to ti jano kludne potvrdi
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Andrej mal pravdepodobne na mysli, ze nahravky sa robia prevazne digitalne a na platne to ide z tej digitalnej nahravky...comu by som sa velmi nedivil keby to tak fakt bolo.
Mas pravdu s tym, ze najvacsou slabinou BB-DAC je konektivita...ma sice vela digitalnych vstupov, ale povacsinou su jedneho typu (dufam, ze netrepem, myslim, ze tam pravzuje AES/EBU), no take uplne bezne a dnes velmi popularne USB mu chyba, taktiez je nevyhoda, ze nema priamo jack na sluchadla ale potrebujes to napajat cez kablovu redukciu..jasne, je to primarne DAC a nie sluchadlovy amp, ale nebolelo by, keby to tam bolo. Ale najviac proti BB hovori u mna absencia USB.
takze ked chces BB-DAC ku kompu, musis si pripocitat este za daky konvertor z USB do SPDIF alebo ASE/EBU, co je minimalne 100 eur, ale maly hiface udajne nestaci (Kocmeister ma do toho napojenu este baterku ), pripadne 400 eur za tu drahsiu vecicku od M2tech alebo DDC od Styleaudio za dakych 300.
Dalej potrebujes aspon tu redukciu, to uz ale bude zanedbatelne. Takze vlastne sa cenou dostanes na 30 000 CZK celkom v pohode, ak nie vyssie. A keby este hodiny, tak to nehovorim ani
Mas pravdu s tym, ze najvacsou slabinou BB-DAC je konektivita...ma sice vela digitalnych vstupov, ale povacsinou su jedneho typu (dufam, ze netrepem, myslim, ze tam pravzuje AES/EBU), no take uplne bezne a dnes velmi popularne USB mu chyba, taktiez je nevyhoda, ze nema priamo jack na sluchadla ale potrebujes to napajat cez kablovu redukciu..jasne, je to primarne DAC a nie sluchadlovy amp, ale nebolelo by, keby to tam bolo. Ale najviac proti BB hovori u mna absencia USB.
takze ked chces BB-DAC ku kompu, musis si pripocitat este za daky konvertor z USB do SPDIF alebo ASE/EBU, co je minimalne 100 eur, ale maly hiface udajne nestaci (Kocmeister ma do toho napojenu este baterku ), pripadne 400 eur za tu drahsiu vecicku od M2tech alebo DDC od Styleaudio za dakych 300.
Dalej potrebujes aspon tu redukciu, to uz ale bude zanedbatelne. Takze vlastne sa cenou dostanes na 30 000 CZK celkom v pohode, ak nie vyssie. A keby este hodiny, tak to nehovorim ani
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
tak je robeni marketing DIY . Predavam zvlast kocky lego, ak si kupite vsetky, budete schopni poskladat celu stavebnicu
- Andre
- TV & Audio expert
jj, malokto dnes nahrava na analog
zakladny bb + http://www.audio-gd.com/Pro/dac/USBface/Digital1EN.htm + tv electronic level pilot = do 1000e
zakladny bb + http://www.audio-gd.com/Pro/dac/USBface/Digital1EN.htm + tv electronic level pilot = do 1000e
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
urcite by som nekupoval ku BB http://www.audio-gd.com/Pro/dac/USBface/Digital1EN.htm a urcite by som nekupoval BB, ta cena je sialena. pochybujem, ze tie japonske platne a ich mastering je digitalizovany
- M1ch4l
- VIP
su ludia, ktori na to prachy maju, eventualne si kazdy zarabajuci clovek moze dovolit kupit vec za 1000 eur, len niekto v tom proste nema prioritu
aj ja mam prachy na BB teraz...aj na ten nuforce by sa naslo, ale v oboch pripadoch je ta cena vysoka a minul by som takmer vsetko, co mam, takze to neprichadza do uvahy
aj ja mam prachy na BB teraz...aj na ten nuforce by sa naslo, ale v oboch pripadoch je ta cena vysoka a minul by som takmer vsetko, co mam, takze to neprichadza do uvahy
- Miso_
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 28. Nov, 2009, 17:55
Ale zase k takému riešeniu mať slúchadlá, ktoré tvoria 1/10 ceny, no neviem.
Všetky tieto 1000+€ prevodníky sú pre mňa cenovo veľmi vzdialené, ale ak by som už šiel do tejto cenovej relácie, vyberal by som len na základe svojich uší.
Všetky tieto 1000+€ prevodníky sú pre mňa cenovo veľmi vzdialené, ale ak by som už šiel do tejto cenovej relácie, vyberal by som len na základe svojich uší.
- M1ch4l
- VIP
to nie je len take jednoduche...studii, kde mozes skusat sluchadla je velmi malo, prevodniky a zosiky, tych je este menej no a prosikat sa niekomu daj mi vyskusat, to tiez nie je uplne idealne, ale je to najlepsie mozne riesenie.
super bol sluchadlovy zraz, aj ked na zaklade par hodin pocuvania sa toho vela posudit neda, nieco si ta ziska hned a nieco ta hned nenadchne a tak, ale je to dobre, mozes si poskusat veci, len ak bude nejaky dalsi rocnik, tak sa obavam, ze tam bude len to same ako na tohtorocnom
super bol sluchadlovy zraz, aj ked na zaklade par hodin pocuvania sa toho vela posudit neda, nieco si ta ziska hned a nieco ta hned nenadchne a tak, ale je to dobre, mozes si poskusat veci, len ak bude nejaky dalsi rocnik, tak sa obavam, ze tam bude len to same ako na tohtorocnom
urcite tam bude to iste
tie ceny su sialene, jasne, keby mam prachy a nemusim riesit, kupim to, a bude mi to jedno. Aj tak, dake hifi ci jak sa tomu nadava ma uz prestava bavit, pocuvam na tom, co mam, radsej si zaplatim castejsie zive vystupenie jak daky BBdac
tie ceny su sialene, jasne, keby mam prachy a nemusim riesit, kupim to, a bude mi to jedno. Aj tak, dake hifi ci jak sa tomu nadava ma uz prestava bavit, pocuvam na tom, co mam, radsej si zaplatim castejsie zive vystupenie jak daky BBdac
- Miso_
- Používateľ
M1ch4l: Možno by nebolo zlé zobrať bazárový DAC, kde by následný predaj bol s malou stratou, no otázne je, ako rýchlo alebo či ho vôbec predáš.
Aké prevodníky si si mal možnosť vypočuť na zraze?
Čo som videl fotky, predpokladám že tie 242 boli tvoje. Aké mali ľudia názory v porovnaní s inými?
Broslowski: Ak by som nemal peniaze na drahšiu zostavu, tak Ipod Touch 4G a MS1i by mi úplne stačili(na to, že ma to spolu vyšlo cca 200€ )
Aké prevodníky si si mal možnosť vypočuť na zraze?
Čo som videl fotky, predpokladám že tie 242 boli tvoje. Aké mali ľudia názory v porovnaní s inými?
Broslowski: Ak by som nemal peniaze na drahšiu zostavu, tak Ipod Touch 4G a MS1i by mi úplne stačili(na to, že ma to spolu vyšlo cca 200€ )
- M1ch4l
- VIP
veru, bazarovemu by som sa priklonil asi, alebo potom nieco seriozne za dobru cenu alebo sa na to vykaslat, co mam mi celkom staci, sluchadla urcite, ale miesto udacu by mohlo byt nieco lepsie
na zraze som pocuval:
BB-DAC + dispre v3/Hypa 300 SE: HD 800, T5p, K701, K242
nieco + nieco asi homemade: grado PS1000 myslim
Styleaudio ruby2/nuforce icon HDP: T5p, ultrasone ed. 8 a 10
M2tech Young + Staxy (myslim ze amp bol tiez stax)
a mozno nieco viac
najviac som ale pocuval na tom BB-DACi s Dispre alebo Hypou, pacilo sa mi to, ale nebolo to az take super oproti tomu, co mam teraz, ze by som to musel mat ale mozno keby som si to vypocul teraz este raz by som hovoril inak.
inak na 242 boli dobre ohlasy, ludia, co ich pocuvali, sa urcite nestazovali. Jeden sa vyjadril, ze by ich preferoval pred HD800, pretoze tie su prenho prilis analyticke, Kocmeister ich nazval spickovymi sluchadlami, aj ked ich asi moc nepocuval...ale nikto nepovedal, ze by to bolo spatne... aj mne velmi vyhovuju zvukom a tym ake su...lahucke a pohodlne...take beyery su sice super, ale tazke dost. Asi najlepsie co tam bolo boli HD800 a Staxy, zhruba by som ich dal na rovnaku uroven, model staxov ale presne neviem, mozno bude na fotkach. Napriklad K701 sa mi vobec nepacili ale mozno len este neboli zahorene...boli strasne ostre.
na zraze som pocuval:
BB-DAC + dispre v3/Hypa 300 SE: HD 800, T5p, K701, K242
nieco + nieco asi homemade: grado PS1000 myslim
Styleaudio ruby2/nuforce icon HDP: T5p, ultrasone ed. 8 a 10
M2tech Young + Staxy (myslim ze amp bol tiez stax)
a mozno nieco viac
najviac som ale pocuval na tom BB-DACi s Dispre alebo Hypou, pacilo sa mi to, ale nebolo to az take super oproti tomu, co mam teraz, ze by som to musel mat ale mozno keby som si to vypocul teraz este raz by som hovoril inak.
inak na 242 boli dobre ohlasy, ludia, co ich pocuvali, sa urcite nestazovali. Jeden sa vyjadril, ze by ich preferoval pred HD800, pretoze tie su prenho prilis analyticke, Kocmeister ich nazval spickovymi sluchadlami, aj ked ich asi moc nepocuval...ale nikto nepovedal, ze by to bolo spatne... aj mne velmi vyhovuju zvukom a tym ake su...lahucke a pohodlne...take beyery su sice super, ale tazke dost. Asi najlepsie co tam bolo boli HD800 a Staxy, zhruba by som ich dal na rovnaku uroven, model staxov ale presne neviem, mozno bude na fotkach. Napriklad K701 sa mi vobec nepacili ale mozno len este neboli zahorene...boli strasne ostre.
- Miso_
- Používateľ
Ďalšia možnosť by mohla byť http://www.audio-gd.com/Pro/Headphoneam ... FB12EN.htm
Zatiaľ tam je PROMO cena, ktovie to koľko bude normálne stáť, no ak by som mal nahradil udac riešením 2v1, asi by to bolo práve toto.
Neuvažoval si zapojiť do tvojho reťazca nejaký amp.
Zase trochu odbočím, hd 600 si náhodou nepočul?
Zatiaľ tam je PROMO cena, ktovie to koľko bude normálne stáť, no ak by som mal nahradil udac riešením 2v1, asi by to bolo práve toto.
Neuvažoval si zapojiť do tvojho reťazca nejaký amp.
Zase trochu odbočím, hd 600 si náhodou nepočul?
- M1ch4l
- VIP
skor som nakloneny rieseniu 2v1 ako pridavat k udacu amp ale neviem...asi pockam s tym este a nebudem to zatial riesit...momentalne mam aj tak skor problem aku hudbu pocuvat pretoze cim lepsi retazec mas, tym uzsi okruh hudby sa da pocuvat a s tou dnesnou produkciou je to tragicke, takze to nie je take jednoduche a pocuvat furt to iste dokola to je na nic
- Andre
- TV & Audio expert
tak a si sa dosmialBroslowski napísal:http://headphones.cz/inshop/sluchatkove ... -dac-9.htm
http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... &t=1151677
niekomu pride lepsi nez bb-dac