Server 2008 R2 domena a WIN7 profesionál

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
lhator2
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 18. Jan, 2011, 19:57

Server 2008 R2 domena a WIN7 profesionál

Príspevok od používateľa lhator2 »

Zdravím vás neviem či to tu bolo už riešene nič som nenašiel tak píšem tu. Pracujem ako IT administrator siete pre strednu spojenu školu máme nasledovné problémy:
Každa z troch zložiek školy ma svoju sieť. V jednej zo sieti je už dlho rozchodený WIN server 2003 z domenou a cestovnimy profilmy problém nastava pri prehadzovani počítačov na WIN7 na ktore dostala škola licencie nechceju fungovať korektne cestovné profili robi to riadnu divočinu na niektorych učtoch sa chiti a na niektorých iba hola čierna plocha a v tedy sa nedaju ani ukladať veci na plochu ani nieje poriadny pristup na server.
Ďaľší problém na dalšiu zložku sme zriadili nový server ale už z WIN server 2008 r2 vytvorili sme domenu aj učty žiakov a učitelov vytvorili nejake zakladne politiky pre skupiny uživatelov ale problém je nasledovny v sieti sa taktiež ako v prvom pripade nachadzaju aj win XP aj WIN 7 a problém je že pri pridani počitača do domeny trva prihlasenie pod XP cca 3 minuty a pod WIN7 cca 5-8 minut. Neviem sa s toho už vysomariť ako to zrichliť niekde som čítal že to v pohode chodi z win xp do 10sekund a z win 7 do 20 sekund ako to dosiahnuť.
Ked už nie priamo poradiť pomohlo by aj nasmerovať spravny smerom za každu radu vopred dakujem problematika sa začne riešiť 18.augusta cca tak ak by sa tu dovtedy niečo objavilo bolo by fajn Vpred dikesik :)
Používateľov profilový obrázok
matopd
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 16. Jan, 2008, 14:00

Re: Server 2008 R2 domena a WIN7 profesionál

Príspevok od používateľa matopd »

Cau,

necudujem sa, ze Ti nikto doteraz neodpisal, pretoze pouzivas take divne pojmy. V prvom rade by si mal pozriet DC s 2k8 ci je kompaktibilny s win 2k3 DC-ckami. Pokial nie, mohol by to byt problem. Dalej by ma zaujimalo, ci mas teda teraz v sieti dva DC a ci sa vidia. Tym padom, aj to ktory je PDC a ak nieje PDC ta 2k8, hned by som to spravil a popripade reinstaloval tu 2k3 (ked uz bude na 2k8 PDC s tou 2k3 by nemal byt problem). Co sa tyka prihlasovania, dns mas ake? Bezi na tych winoch, alebo z routra. Vedia o tom klientske PC???

PS: co je to "cestovny profil"???

PS2: Co je to za sss, ked admin tam nepozna pravopis???

M

Návrat na "Siete"