prebliknutie/reload desktop ikon
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
prebliknutie/reload desktop ikon
Zdar,mam taky maly problem s ikonami na ploche.
Ked windows startuje,alebo ked spustim winamp (len tieto dva pripady) ikony prebliknu..
Znamena to to,ze ikony uz maju svoju graficku podobizen,potom sa na uplne kratky okamih zmenia na tie biele ikony,bez grafiky..a hned sa akoby znovu nacitaju..
je to blbost,tak len tak ci nahodou niekoho nieco nenapadne
Ked windows startuje,alebo ked spustim winamp (len tieto dva pripady) ikony prebliknu..
Znamena to to,ze ikony uz maju svoju graficku podobizen,potom sa na uplne kratky okamih zmenia na tie biele ikony,bez grafiky..a hned sa akoby znovu nacitaju..
je to blbost,tak len tak ci nahodou niekoho nieco nenapadne
Naposledy upravil/-a Zoltan Balaton v Pi 05. Aug, 2011, 01:23, upravené celkom 1 krát.
- glirpi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
Re: prebliknutie/reload desktop ikon
skusil by som vo winampe nastavit aby sa nekontrolovali pripony suborov po jeho strate. ak je tam tak moznost.. mozno trepem. no a co sa tyka prebliknutia po starte systemu skus odstranit subor C:\Users\****user****\AppData\Local\IconCache.db. snad pomoze. niektoi pisal, ze ten subor sa odstranit neda, ale teraz som to skusil a normalne mi ho odfajcilo do kosa, takze to ide ak ho nevyuziva iny program zrejme.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Mne to robi pri spusteni Skype.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
skype sa pri starte nepusta a pri manualnom spusteni to nerobi
to dalsie vyskusam vecer,zatial dik
to dalsie vyskusam vecer,zatial dik
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
stym winampom to vyslo..pri starte to ale preblikne,tak som si ikony radsej nahradil aplikaciami object dock a rainmeter
- glirpi
- Používateľ
tak pri strate to az taky problem snad nie je, ved to spravi iba raz ci ?
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
mna skor zaujima preco to robi
- glirpi
- Používateľ
ja by som asi isiel cestou vyradovania a ako prve by som sa pozrel co sa mi spusta po starte win, ake aplikacie.. najlpesie asi cez registre. mas 64bit system tak by si to mal mat v:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
tam budu vsetky no a postupne ich skusal odstavovat. alebo hned ich odstavit vsetky (napr. premenovanim) a skusit restart ci prebliknu. ale nemam otestovane.. pisem, iba co by som skusil ja.
a preco to robi? zrejme preto preco to robil winamp. niektora aplikacia si po starte kontroluje pripony suborov a opat nastavuje ich asociovanie na seba cim win na to zareaguje tak, ze spravi re-cache ikon, to prebliknutie.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
tam budu vsetky no a postupne ich skusal odstavovat. alebo hned ich odstavit vsetky (napr. premenovanim) a skusit restart ci prebliknu. ale nemam otestovane.. pisem, iba co by som skusil ja.
a preco to robi? zrejme preto preco to robil winamp. niektora aplikacia si po starte kontroluje pripony suborov a opat nastavuje ich asociovanie na seba cim win na to zareaguje tak, ze spravi re-cache ikon, to prebliknutie.
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
po starte mam furt tie iste veci prave a predtym to nerobilo..ale vykaslat sa na to uz
- glirpi
- Používateľ
pri najhorsom skus hodit do google "windows rebuild icon cache", ak si tak uz neurobil
je to kvôli tomu že DWM si refreshuje Z-index, kriste pane, ako toto môže niekomu vadiť
PS: nabudúce si láskavo všimni aj kategórie OS čo tu máme, lebo ti to opäť loknem a opäť sa budeme baviť v adminoch na tému "prečo si mi to lokooooooooool?!!!"
PS: nabudúce si láskavo všimni aj kategórie OS čo tu máme, lebo ti to opäť loknem a opäť sa budeme baviť v adminoch na tému "prečo si mi to lokooooooooool?!!!"
.