Mám taký problém, ak rozšírim monitory (1. : 1920x1080, 2. : 1650x1050) a spustím prehrávanie HD filmu tak na 2. monitore mi seká obraz, znižije sa FPS. Deje sa to asi raz za pár minút a väčšinou pri pohybujúcich sa scénach, sekanie trvá asi 10-15 sekúnd a potom samé prestane. Na inom fóre som sa dozvedel, že s týmto problémom sa stretli aj iní, keď mali rôzne rozlíšenia a vyriešilo sa to vtedy ak obidva monitory boli s rovnakým rozlíšením.
Keďže monitor meniť nechcem, chcem sa opýtať či sa to nedá vyriešiť aj iným spôsobom.
Ďakujem za rady.
Rozširenie monitorov z rôznym rozlíšením
- Martin2195
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 29. Okt, 2010, 18:36
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Re: Rozširenie monitorov z rôznym rozlíšením
fiiha, tak toto neviem
ja ked som v Prahe tak mam notas (1366 x 768 ci co to je) a monitor (1920 x 1080) a mam plochu na extend a pozeram len na velkom monitore.
neviem ako to mas nastavene ty aby ti to prehravalo na oba...
ale vidim problem v tom, ze jeden mas 16:9 a druhy 16:10, ale rozdiel nie je moc velky takze mozno by to nebolo poznat
ja ked som v Prahe tak mam notas (1366 x 768 ci co to je) a monitor (1920 x 1080) a mam plochu na extend a pozeram len na velkom monitore.
neviem ako to mas nastavene ty aby ti to prehravalo na oba...
ale vidim problem v tom, ze jeden mas 16:9 a druhy 16:10, ale rozdiel nie je moc velky takze mozno by to nebolo poznat
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
mne robi to iste..
monitor: 1680x1050 a TV cez video out.. na 1024x768
na tv mi to vzdy zacne sekat... a to nech prehravam AVI, MKV, hocico.. tiez neviem ako toto solvnut..
co som si ale vsimol ze ak je myska stale v pohybe, tak to nezacne sekat nikdy nic..
monitor: 1680x1050 a TV cez video out.. na 1024x768
na tv mi to vzdy zacne sekat... a to nech prehravam AVI, MKV, hocico.. tiez neviem ako toto solvnut..
co som si ale vsimol ze ak je myska stale v pohybe, tak to nezacne sekat nikdy nic..
- Martin2195
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 29. Okt, 2010, 18:36
Michal: ja nepozérám na obidvoch naraz Iba na jednom na tom menšom s menším rozlíšením a na tom druhom ide normalne Windows.
Skúsil som zmeniť rozlíšenie na 1. monitore na podobné tomu druhému, ale sekalo to aj tak, ono to nieje nejako veľké sekanie, ale je to pokles FPS z 24 na možno 15-16 odhadujem a je to nepríjemné na oči.
Skúsil som zmeniť rozlíšenie na 1. monitore na podobné tomu druhému, ale sekalo to aj tak, ono to nieje nejako veľké sekanie, ale je to pokles FPS z 24 na možno 15-16 odhadujem a je to nepríjemné na oči.
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
aha. tak to teoreticky mozes skusit vymenit, pozerat na vacsom a nieco ine robit na mensom
u mna neviem ako to je a nemozem vyskusat lebo prazdninujem na Slovensku, ale mozno mi to tiez na tom mensom sekalo...ale neviem ako to ten notas robi, ci to ide z jednej grafiky alebo z dvoch, kedze mam dve (dedikovana a v cpu) no asi by bolo blbe keby sa kazda starala o jeden monitor
ako som uz pisal plochu mam na extend, teda cez obe obrazovky (mozem mat kazdu polovicu okna na inom ) mozno to moze nejako suvisiet s tym nastavenim. Skus sa s tym pohrat
u mna neviem ako to je a nemozem vyskusat lebo prazdninujem na Slovensku, ale mozno mi to tiez na tom mensom sekalo...ale neviem ako to ten notas robi, ci to ide z jednej grafiky alebo z dvoch, kedze mam dve (dedikovana a v cpu) no asi by bolo blbe keby sa kazda starala o jeden monitor
ako som uz pisal plochu mam na extend, teda cez obe obrazovky (mozem mat kazdu polovicu okna na inom ) mozno to moze nejako suvisiet s tym nastavenim. Skus sa s tym pohrat
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro