Restartovanie PC - problem zdroj

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Restartovanie PC - problem zdroj

Príspevok od používateľa HellAngel »

ahojte. tak zacal mi blbnut zdroj. Opisem co sa deje:
Zapnem pocitac, vsetko OK. Ak robim len beznu pracu (internet, filmy..) tak nsa nic nedeje. Zapnem hru a do 10-15 minut PC uplne vypne. Zhasne kontrolka na MB co indikuje pripojenie napajania do dosky. Takze nejde stava do dosky. Kedze MB nemam ako vyskusat tak som mal prichystany zdroj. Ked mi to spravilo a rychlo som prehodil druhy zdroj tak PC v pohode hend nabehol. PO pripojeni znova stareho (cca10 min) PC este stale nedokazalo nabehnut. Zdroj Mam Artoc fusion 550W (v popise). Ratam ze by to mohla robit pistka na telo, ale zdroj nevyzera ze by sa nejako prehrieval, fan som nemanil, kedze ten co tam je tichy a fuka dobre.
Nemate nejaku radu co by sa dalo robit? ale ratam ze zdroj pojde na reklamacku, len sa obavam toho ze tam to odflaknu ani poriadne nepretestuju a vratia mi ho spet s listom ze chyba sa neprejavila
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
xcubus
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 05. Mar, 2008, 14:00

Re: Restartovanie PC - problem zdroj

Príspevok od používateľa xcubus »

najlepsie je pretestovat ten zdroj na inom kompe..otazka je, ci zdroj zvlada tu grafiku, kedze sa vypina po 10min hrania
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

doteraz s tym problem nebol, AC nie je ziadny smejd, takze 550 musi 4870 utiahnut v pohode. Aleje mozne ze nieco prdlo a zdroj je pri zatazi silnejsie vytazeny a jednoducho to nezvladne
xcubus
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: St 05. Mar, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa xcubus »

nejde o znacku ale o konkretny kus, preto by bolo vhodne ho vyskusat v inom kompe a iny zdroj v tvojom...takto to otestujes najlahsie
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

tak dnes to srpavil zdroj aj v idle rezime. mal som prichistany aj druhy zdroj. takze hend som ho prepojil a PC isiel bez problemov. Tak som vypol PC a zapojil moj. Dioda ze je doska pod prudom stale nesvietila a PC nesiel zapnut. Po cca 15 minutach dioda zasvietila a PC nabehol v pohode. DO vikednu vydrzim, v nedelu balim zdroj a posielam na reklamacku. SOm zvedavy
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

tak z alzy prisiel mail ze posielaju novy zdroj. Takze predsa len ako som predpokladal chyba v zdroji, najskor nejaka ochrana ktora zdroj vypla proti poskodeniu.

Návrat na "Hardware všeobecne"