AHCI pre HDD
AHCI pre HDD
Práve riešim reinstall WIndows 7 a napadlo mi, že už by som ho mohol nainštalovať v AHCI režime. Viem, že disk sa do AHCI dá prestaviť len pred inštaláciou. Ale čo s ostatnými HDD, na ktorých nie je systém ? Tie môžem prestaviť z IDE na AHCI hocikedy ? O výhodách AHCI viem, takže tie mi netreba popisovať.
Spoiler: ukázať
Re: AHCI pre HDD
NepravdaXenon napísal:.. Viem, že disk sa do AHCI dá prestaviť len pred inštaláciou. ..
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 56&t=67262
To je super. Ďakujem. No ak by som volil druhý postup, je to bezpečné ? Vyzerá to jednoducho, ale nerád by som robil reinstall skôr, ako som plánoval.
Tak práve som to skúšal a nejde to. Najprv som prestavil registre. Potom BIOS. Mám zostavu v podpise a v BIOS-e mám len jednu položku - configure SATA devices as - IDE/AHCI/RAID. Zvoil som AHCI a po nabehnutí POST to zastalo na Auto-detecting AHCI port 1 - tam bol zasunutý systémový HDD. Keď som ho preložil na port 3, tak port 2 prešiel v pohode - dátový disk a zasa na port 3 to zastalo. Neviem, či som niečo spravil zle alebo čo...
To vyzerá na problém dosky, nie Windows/driverov.
Teda mám chybnú dosku, hej ? Keď všetky HDD okrem jedného nejdú detekovať... Veď ja to skúsim keď ten HDD naformátujem, reštartnem PC, zapnem AHCI a uvidíme potom.
Nemyslím chybnú, zrejme nejaká konfigurácia alebo čo...ťažko povedať, s tým nemám skúsenosť.
No ja to radšej nainštalujem nanovo, potom dám vedieť. Ale každopádne ďakujem.
Zdravim,
mam problem s detekciou IDE disku po instalacii Win7 Ultimate x64. Systemovy disk je sata rozdeleny na C a D. E je spominany Ide disk. Po instalacii Winu vsak E nanajde ci uz je v Biose nastaveny SATA mode na AHCI alebo IDE, pritom v Biose je Ide disk normalne detegovany. Viete mi niekto poradit ako ten ide disk najst vo Wine. Dakujem. Doska je Asus M2A-VM.
mam problem s detekciou IDE disku po instalacii Win7 Ultimate x64. Systemovy disk je sata rozdeleny na C a D. E je spominany Ide disk. Po instalacii Winu vsak E nanajde ci uz je v Biose nastaveny SATA mode na AHCI alebo IDE, pritom v Biose je Ide disk normalne detegovany. Viete mi niekto poradit ako ten ide disk najst vo Wine. Dakujem. Doska je Asus M2A-VM.
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
ocekuj v sprave diskov vo windows ci ho tam system vidi a ci ma pismeno.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB