Zdravim .
Kamaratovy jeden čas nešiel chladič na ATI 4850 1Gb ASUS , Nevie presne ako dlho no každopadne nato došiel prečistil chladič a už sa vrtulka toči , lenže je tu problem a to taky, že ked spusti hociaku hru robi to artefakty ,
Teploty sme pozerali a boli v poriadku otačky na ventilatore tiež. Ešte jedna vec ked sa restartuje počitač tak nazačiatku po uvodnej obrazovke s infom o procesore ,ram atd. preblikne obrazovka lenze preblikne s vykričnikmi proste všade sui vykričniky !!!!!! !!!!!! !!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chcem sa spitat kde je chyba , predpokladam že ta grafika je odpalena , ale zasa windows ide normalne aj filmy vo full hd idu normalne , len hry takto blbnu , Ako mame zistit či je odpalena VGA , alebo čo stym može byt? .
Mne pride že to bude koli tomu nefunkčnemu chladiču proste sa vtedy niečo odpalilo . ALe neham si poradit .
ATI 4850 Pomoc
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 07. Dec, 2008, 20:30
ATI 4850 Pomoc
Spoiler: ukázať
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Re: ATI 4850 Pomoc
Pravdepodobne je poškodené jadro, konkrétne časť, ktorá má na starosti 3D, vysoká teplota to má na svedomí.
Mne sa to už stalo viac krát, že grafika v 2D fungovala normálne, ale v 3D buď padala, alebo robila artefakty.
Mne sa to už stalo viac krát, že grafika v 2D fungovala normálne, ale v 3D buď padala, alebo robila artefakty.
to ze sa mu karta prehrievala musel pocitit ovela skor restartami PC...
v nejakej obycajnej bedni sa mu musela prehrievat tak ze sa mu musel restartovat PC dost casto, lebo by nemal normalne chladene ani jadro ani vrm
teraz to riesit je uz neskoro - aspon to tak vyzera
v nejakej obycajnej bedni sa mu musela prehrievat tak ze sa mu musel restartovat PC dost casto, lebo by nemal normalne chladene ani jadro ani vrm
teraz to riesit je uz neskoro - aspon to tak vyzera
Naposledy upravil/-a hawkeye v Ne 21. Aug, 2011, 10:29, upravené celkom 1 krát.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Pises, akoby ti odpiekol tvoju kartu Jasne ze mu to doslo predsa, ved preto to zacal riesit. Ale zrejme mu to trvalo chvilu kym mu doslo, kde je problem. Comu sa ani velmi nedivim. Ta karta musela byt extremne zaprasena, ked sa prestal tocit ventilator... Ten clovek musi byt expert.
nie len ak by sa dlshie netocil ventilator tak na milon % sa restartuje v kuse...
skorej to bolo v zmysle preco to neriesil skorej ale az ked artefakty to zacalo hadzat
teda aspon ja to tak vidim
editL troska upraveny prvy post aby to nevyznelo ze moc napadam
skorej to bolo v zmysle preco to neriesil skorej ale az ked artefakty to zacalo hadzat
teda aspon ja to tak vidim
editL troska upraveny prvy post aby to nevyznelo ze moc napadam
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
No lebo to je expert. Okrem toho mozeme len spekulovat, ako to cele bolo. Ten chladic musel byt extremne zapraseny, takze ratam, ze aj predtym ako sa prestal ventilator tocit tam musel mat obrovske teploty. To nebolo len zo dna na den. A zrejme sa v tom chudak velmi nevyzna, ked to nechal zajst tak daleko. Karta zaprasena tak, ze sa na nej prestane tocit ventilator, to uz je skutocne extrem.
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 07. Dec, 2008, 20:30
DObre a čo ked sa ventilator prestal točit sam odseba ? Nemuselo to byt koli tomu prachu jeden čas som mal 7300GT a tiež sa mi to stalo že sa prestal točit . každopadne dakujumeme za rady , zatial to aspon ja osobne vidim na novu VGA , pokial chcete este pomoct mozte v tejto teme dakujeme,
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 29&t=78582
http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 29&t=78582
len tak bezdovodne sa asi neprestal toci...hlavne ak mu stacilo len vycistit..
bud tam bola kopa ale velka kopa prachu alebo sa o nieco zadrhol..tak ci tak pc sa mu musel restartovat dost casto
bud tam bola kopa ale velka kopa prachu alebo sa o nieco zadrhol..tak ci tak pc sa mu musel restartovat dost casto
- ujo Andydúla
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Júl, 2006, 02:00
Chlapci, raz som si kúpil nový Radeon 9800 pro a zhruba po troch hodinách prevádzky karty sa sám od seba zastavil a bolo po ňom, žiaden prach.