Inštalacia AC Accelero s1 rev 2 (8800GT)

Všetko o chladení procesorov, grafických kariet, pasí­vne chladenie, ventilátory...
->slavo<-
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 196
Dátum registrácie: Ne 07. Dec, 2008, 20:30
Bydlisko: Bratislava ,Petržalka

Inštalacia AC Accelero s1 rev 2 (8800GT)

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

pôvodný príspevok
Chcel by som poriešit tento chladič na svoju grafickú kartu , no zaujima ma či pasta čo tam je je fajn , lebo mám doma ešte pastu s mojho chladiča na procesor .Ta pasta co mam vyzerá fakt dobre tak sa chcem spítať , či je ta na AC accelero lepšia a či tam sadne hned na prvy krat .
Ešte ma zaujima či je možne nejako regulovat ventilator ked nebude napojeny na Grafickej karte ,popripade či sa da napojit na graficku kartu priamo do konektora . Rozmyšlam aj nad inými pasivmi na pamatove čipy , neviem či tie čo su v baleni u AC Accelera budu stačit dakujem za info .



Starý chladič Obrázok

AC Accelero S1ObrázokObrázokObrázok
Použil som
: Accelero AC Accelero S1 rev.2 Cena 15-20euro
: S-Flex SFF21D zoženiete asi do 5-10euro ,ale už sa nepredáva
: SK pasky ,guma s ceruzky,lieh,vatove tyčinky,gumene podložky
Samozrejme možte použit : hocijaký ventilátor 120mm x 120mm ventilator, popripade aj 140mm x 140mm, doležité je aby ho bolo možné uchytit a nemal by byt jednosmerny pre lahšiu montaž koli dierkam na uchytenie ,minimalne by mal mat 800 rpm pokial chcete mať tiché chladenie.
ObrázokObrázok
Gainward Nvidia Geforce 8800GS 512 MB PciE má už v základe velmi štylový a výkonný chladič ktorý má už aj velký pasívny chladič pre regulátor/y napájania .Jedna vec ma štvala na tejto karte a to bola hlučnost karty v záťaži tak som sa rozhodol ju vylepšit novým chladenim , ktoré bude absolutne bezhlučne
Obrázok
Ako prídavný ventilátor som vytiahol a oprašil zo šupliku :-D S-Flex SFF21D ,ktorý patrí k jedným z najtichších chladičov vo svojej kategórii .
parametre : 800rpm ,8.7dBA ,Air flow 33.5CFM iba doplnim ,že ho nieje vobec počut :-)

ObrázokObrázokObrázok
VGA položit najlepšie na mäkkom podklade ,ja som použil uterak . Odšroboval som krížové skrutky okrem tych ktore držia pasívny chladič pre regulátor/y napájania (kedže ten original bol lepši tak som ho tam nehal ) No pri inych typoch kariet to može byt práve naopak ,takže najprv treba pozret aký tam je porovnat s pribalenými k Acceleru a vybrat ktoré su lepšie.
ObrázokObrázokObrázok
Ujistite sa ,že máte všetky skrutky odšrobované ,niekedy je jeden šrobik zalepený páskou kôli záruke .
V mojom prípade som menil chladič po cca 4 rokoch použivania , takže išiel oddelit troška tažšie no netreba sa toho báť , čip grafickej karty určite neodtrhnete , treba len použit troška hrubej sily a chladič je hned oddelený ,tak isto aj pasívny chladič pamätí .

ObrázokObrázokObrázok
To že robi samsung graficke a pamätove čipy pre apple a iné mobilné platformy je známe.No nikdy by som nepovedal ,že nájdem pamätove čipy od samsung práve na Grafickej karte od Nvidia :)
Pripravíme si niečo na odmastenie jednotlivých čipov pamätí .Ja som použil jednoducho gumu z ceruzky , pregumoval som všetky pamätové čipy aby nanich neostali žiadne nečistoty a dobre držali.

ObrázokObrázokObrázok
Samozrejeme treba dať dole aj starú pastu z hlavného grafického čipu na karte. Na odstránenie starej pasty som použil , vatové tyčinky do uší,kusok hajzel papiera a lieh .Postupoval som tak ,že som si odlial troška liehu do poldecaka , stači namočit tyčinku do liehu , mierne pretriet plochu nech pasta zmäkne , potom už postupne zoškriabavať pastu z čipu . Išiel som postupne od spodu smerom hore.Ked som mal už zoškriabanu väčšiu plochu tak odpadovú pastu som utrel tym hajzl papierom ,tento postup robim dovtedy pokým nie je čip zrkadlovo čistý.
ObrázokObrázokObrázok

Pamätove čipy ešte ofukajte aby sa zamedzilo kontaktu pripadnym nečistotam od pasty s grafickeho čipu či gumy. Ked su čipy čiste tak možme použit 8ks pasívnych chladičov pamätí , ktoré boli v balení k AC Acceleru .Dajú sa kúpit aj lepšie no ja som použil pribalené ,kedže je karta postaršia a pribalené chladiče uplne stačia.
ObrázokObrázokObrázokObrázok
Ked máme pasívne chladiče pamätí nalepené možme si pripravit AC Accelero :)
Na spodnej strane su 2x 4 otvory na skrutky . Ujistite sa do ktorých dier budete skrutky šrobovat a to tak ,že si priložíte opatrne(ale nie úplne priložit , len tak aby ste videli cez diery !!! ) chladič na kartu a pod spravnym uhlom svetla treba pozret do ktorých dier chladič na karte upevníme . Ja som zvolil tie vonkajsie .
Ak ste vybrali správne diery tak si chladič položte niekam na stol a v baleni máte 4x gumove podložky ktore po odlepeni 3M pásky okolo dier nalepite na pásku.
Teraz si možte pripravit AC Accelero a otočit ho rebrovanim smerom dole , dajte si pozor aby ste priskrutkovali grafiku na AC Accelero spravnym smerom :) A skrutky šrobujte rovnomerne , nie úplne na doraz. Treba postupne napríklad, prvú dotiahnut na 2 otočenia šrobovakom ,druhú na 2 otočenia, tretiu na 2 otočenia, štvrtu na 2 otočenia až pokim nebudu všetky na doraz . Invdividuálna vec je pripevnenie chladiča , da sa namontovat samozrejme pred ,ale aj po naskrutkovani AC Accelera. V pripade ,že by ste chceli zachovat povodnu asi najlepšiu teplovodivu pastu odporučam to spravit po naskrutkovani , pretože ked to spravite pred (ked robite inštalaciu sami tak vzniká problém ,pretože je velke riziko, že si pri uchytení ventilátora možte zotrieť omylom pastu)Pokial by ste použili male Sk pasky tak odporučam pripevnit ventilator po skrutkovani cez rebrovanie sa dostanete kam potrebujete a bezproblemov uchytite ventilator , pokial by ste použili vačšie pasky tak odporučam pripevnit ventilator pred inštalaciou AC Accelera ( a nejakym sposobom ochranit plochu ,kde je nanesená pasta priložit tam kus kelinka , alebo niečo co by zabranovalo dotyku plochy , kde je nanesena pasta ,popripade odstrihnúť s original balenia kúsok umelej hmoty ,ktory chranil tuto plochu pred pripadnym dotykom v baleni )
ObrázokObrázok

Dalšia doležitá vec je poloha spón. Aby AC Accelero nedržalo len len na tých 4 šroboch tak k AC Accelero máte ešte 2 spony ,ktoré podpieraju pasívnu rebrovanú čast a ,preto je dobré dať tieto spony na správne miesto hned po zaskrutkovaní Ac Accelera a ešte pred inštalaciou ventilatora.Ja som spony dal až nakoniec horko ťažko cez lopatky ventilatora. Ale dá sa to v pohode ,ked je medzi lopatkami ventilatora dost miesta. No treba mysleť na to , že každy ventilátor ma iné lopatky a nie cez každy tie spony pripevnite.Dobre si rozmyslite ,kde spony upevníte , lebo ked su zacvaknute tak ich takmer nieje možné oddelit , a da sa to len velmi velkou silou ;)


ObrázokObrázokObrázok
Ked chcete mat v bedni dokonalu kabeláž a hlavne aby napájaci kábel dočiahol na dosku tak pri uchytení ventilátora si rozmyslite ako bude otočený , aby vam nezavadzal napajaci kabel.Pokial budete regulovať ventilátor regulátorom tak si to spravte tak aby bolo kabel čo najmenej vidiet to už je na vás.
Ventilátor som uchytil uplne jednoducho a použil som 8x SK pasku a 8x gumovu podložku ,aby SK paska nebodaj nevykĺzla cez rebrovanie a hlavne aj na tlmenie vybracií ventilátora . Pokial by ste nemali žiadne podložky tak si možte vyrobit s gumy stači vyrezať či vystrihnút a spravit dostredu malu dieru nožnicami , aby cez nu prešla sťahovacia čast .Dierka musí byť malá , aby koniec pásky neprešiel cez podložku , lebo by ventilator dobre nedržal( no pokial máte hrubšie SK pásky tak by sa to nemalo stať ja som použil tie najmenšie ) . Na druhom obrazku zo šipkami je vidiet spodná strana pásky aj s podložkou ,podložky su na spodnej strane rebrovania a na hornéj strane rebrovania , aby bol ventilator položený na podložkach .Potom už len Zoberiete 4 dalšie SK pásky a zasuniete ich doseba a poriadne stiahneme a odstrihnete konce , aby to nejak vyzeralo .A mame hotovo

Obrázok
Menšia spušť po montáži :red:

Celá montáž vám zaberie maximálne 1 hodinku , ked ste šikovný tak 30 min. aj menej.
Celkovo som s novým chladičom velmi spokojný , kedže je troška širší ako samotná karta tak v ďaka 120mm ventilátoru prispieva aj k lepšiemu Air flowu v skrinke , samozrejme zámer bol mat takmer nepočutitelnu graficku kartu a poskytnúť jej zároveň kvalitné chladenie .
K hlučnosti dodám len to ,že graficka karta bez hluku , ventilator mam nastaveny na 800 otačiek , a jediné čo počujem v bedni je chladič procesora ,ktory ked ide na 800 Rpm v Idle tak nieje takmer vobec počut .Ked je v zátaži tak ho troška počut ,každopádne je to velmi velký rozdiel v hlučnosti a konečne mam tiché Pc ake som si vždy prial .

Večer pridám teplotné rozdiely v Idle a v záťaži .Ešte doplním ,že toto bola moja prvá montáž chladiča a takto som vam to zdokumentoval :) snad som niekoho aj inšpiroval a tiež si vymeni svoj starych chladič, predsa len AC Accelero stoji do 20euro + do 10euro nejaky ventilator a mate dokonalé tiche chladenie za bezkonkurečnu cenu :-)
Naposledy upravil/-a ->slavo<- v Po 05. Sep, 2011, 16:29, upravené celkom 6 krát.
Spoiler: ukázať
:)CPU:AMD Phenom II X4 955 Black Edition (3.2GHz)+Coolink Corator DS:)MB:MSI 790FX-GD70:)RAM:G.Skill RAM 2x4096MB DDR3 1600 9-9-9-24+G.Skill RAM 2x2048MB DDR3 1333 7-7-7-21 Ripjaws Series:)VGA:GIGABYTE N670OC-2GD :)HDD:SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ 2x:)Zdroj:Fortron 600W+Noctua NF-P12-1300:)Sound:Creative 5+1 Inspire p5800 + Sennheiser Hd555:)OS:Windows Ultimate 64bit:)LCD:Samsung P2450 Full HD (24):)Case:CoolerMaster Centurion 5 II+140mm 1200rpm Front ,Noctua NF-S12B-FLX back:)
Bumpy_SK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2490
Dátum registrácie: Ne 14. Feb, 2010, 11:06
Bydlisko: Praha

Re: accelero s1 rev 2 na 8800GS 512mb

Príspevok od používateľa Bumpy_SK »

niekde bol test, mx2 co je uz na chladici je lepsia
nemalo by to robit nic, ja to mam napojene priamo na pcb grafiky a regulujem cez afterburner
| Intel Core i5-2500K @ 4,5GHz + NOCTUA NH-D14 | ASUS P8P67 | 2x4GB Kingston 1333 CL9 | ZOTAC 1060 6GB | Samsung 850 250GB | SeaSonic X-560 | Fractal Design Define R3 BlackPearl | BenQ BL2420PT | Lenovo Explorer | ZOWIE EC1-A | TAITO | SideWinder X4 | Playseat Challenge | Logitech DFGT |
MBP 13" A1502
->slavo<-
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 196
Dátum registrácie: Ne 07. Dec, 2008, 20:30
Bydlisko: Bratislava ,Petržalka

Re: accelero s1 rev 2 na 8800GS 512mb

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

Naposledy upravil/-a ->slavo<- v Po 05. Sep, 2011, 16:31, upravené celkom 2 krát.
Spoiler: ukázať
:)CPU:AMD Phenom II X4 955 Black Edition (3.2GHz)+Coolink Corator DS:)MB:MSI 790FX-GD70:)RAM:G.Skill RAM 2x4096MB DDR3 1600 9-9-9-24+G.Skill RAM 2x2048MB DDR3 1333 7-7-7-21 Ripjaws Series:)VGA:GIGABYTE N670OC-2GD :)HDD:SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ 2x:)Zdroj:Fortron 600W+Noctua NF-P12-1300:)Sound:Creative 5+1 Inspire p5800 + Sennheiser Hd555:)OS:Windows Ultimate 64bit:)LCD:Samsung P2450 Full HD (24):)Case:CoolerMaster Centurion 5 II+140mm 1200rpm Front ,Noctua NF-S12B-FLX back:)
Bumpy_SK
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2490
Dátum registrácie: Ne 14. Feb, 2010, 11:06
Bydlisko: Praha

Re: accelero s1 rev 2 na 8800GS 512mb

Príspevok od používateľa Bumpy_SK »

ak tam uz teda mas pasivy na karte a zmestia sa pod to tak preco nie, nechaj ich tam
ides s tymi pamatami lamat rekordy? staci aj jeden ten maly pasivok
pastu daj dole len z jadra, ono si to pekne sadne potom
| Intel Core i5-2500K @ 4,5GHz + NOCTUA NH-D14 | ASUS P8P67 | 2x4GB Kingston 1333 CL9 | ZOTAC 1060 6GB | Samsung 850 250GB | SeaSonic X-560 | Fractal Design Define R3 BlackPearl | BenQ BL2420PT | Lenovo Explorer | ZOWIE EC1-A | TAITO | SideWinder X4 | Playseat Challenge | Logitech DFGT |
MBP 13" A1502
->slavo<-
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 196
Dátum registrácie: Ne 07. Dec, 2008, 20:30
Bydlisko: Bratislava ,Petržalka

Re: Inštalacia AC Accelero s1 rev 2 (8800GT)

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

Edit: Do prvého príspevku som pridal celú moju Dokumentáciu mojej montaže AC acccelero aj s obrazkami , možte sa potom vyjadrit ktomu kto bude chciet :) Budem len rad spravil som z toho návod :)
Spoiler: ukázať
:)CPU:AMD Phenom II X4 955 Black Edition (3.2GHz)+Coolink Corator DS:)MB:MSI 790FX-GD70:)RAM:G.Skill RAM 2x4096MB DDR3 1600 9-9-9-24+G.Skill RAM 2x2048MB DDR3 1333 7-7-7-21 Ripjaws Series:)VGA:GIGABYTE N670OC-2GD :)HDD:SAMSUNG 500GB SATA2 16MB HD501LJ 2x:)Zdroj:Fortron 600W+Noctua NF-P12-1300:)Sound:Creative 5+1 Inspire p5800 + Sennheiser Hd555:)OS:Windows Ultimate 64bit:)LCD:Samsung P2450 Full HD (24):)Case:CoolerMaster Centurion 5 II+140mm 1200rpm Front ,Noctua NF-S12B-FLX back:)
Používateľov profilový obrázok
jammal
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 337
Dátum registrácie: Ne 21. Jún, 2009, 11:03
Bydlisko: Považská Bystrica

Re: Inštalacia AC Accelero s1 rev 2 (8800GT)

Príspevok od používateľa jammal »

Co by sa stalo keby hodim 120mm Gelid len na ten povodny pasiv, samozrejme prepastoval a dal prec ten povodny vetrak. Hlucnost by sa isto znizila ale ostali by rovnake teploty resp. nizsie ? Karta 9600GT. Ze homemade riesenie :laugh:

Návrat na "Chladiče a všetky druhy chladenia"