Fujitsu-Siemens Amilo Pa 2548-Problém prehrievanie.

Všetko o notebookoch, PDA, tablet PC ich problémoch...
Používateľov profilový obrázok
lubesko
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 72
Dátum registrácie: Po 18. Apr, 2011, 19:13
Bydlisko: Batizovce

Fujitsu-Siemens Amilo Pa 2548-Problém prehrievanie.

Príspevok od používateľa lubesko »

Pekný deň prajem. Spomínaný NB Fujitsu-Siemens Amilo Pa 2548 teta ho má približne asi tak 3-4 roky. Kupila ho aj z OS Vista Home Premium 32 bit. OS už bolo treba preinštalovať, lebo už sa OS ani nechcel spustiť a v NB bolo nainštalovaných toľko hlúpostí až som sa rozhodol tam nahodiť new OS a to WIN 7 Ultimate 64 bit. Lenže po nainštalovaní OS a všetkých potrebný programoch ako napr. Mozilla, Office som si všimol že NB sa dosť prehrieva a to asi tak. Graf. karta ktorá tam je integ. na mat.doske GeForce G8400M v pokoji len pri spustenom OS sa hriala na 72 stupňov. Stačilo že som si na NB prezerel video a NB zamrzol. Tak isto mrzne aj keď Avira scanovala NB.
A teraz už aj pri spustení OS ešte v BIOSe mi obraz rozdelí na 6 častí. Niekedy sa spustí normálne ale neskôr v spustenom Windowse zmrzne. A ten horší prípad je že to hneď na začiatku rozdelí obraz a už sa v tom nič nedá robiť. Z toho všetkého súdim že je asi Graf. karta čau. Samozrejme skúšal som ho aj vyčistiť črevá, chladič, prepastovať ale nepomohlo. Chladič je taký horúci že sa stačí len dotknúť a teplota je neznesiteľná. Čudujem sa že pri takej teplote ventilátor nejde na max. skúšal som aj program žeby som ventilátor dal na 100% ale v programe mi ho ani nenašlo.
Ak by mal niekto nejakú radu vrele ju privítam.
Vopred Ďakujem za info. :good:
Používateľov profilový obrázok
lubesko
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 72
Dátum registrácie: Po 18. Apr, 2011, 19:13
Bydlisko: Batizovce

Re: Fujitsu-Siemens Amilo Pa 2548-Problém prehrievanie.

Príspevok od používateľa lubesko »

Zdravím. No tak som to všetko vyriešil :)

Takže musel som vymeniť ventilátor ale nie kvôli tomu žeby trebalo ale robil som pokusy a nechtiac ho odpálil. Dal som tam o niečo výkonejší ventilátor samozrejme presne pasoval ako ten pôvodný a systém vedenia vzduchu bol ten istý takže všetko OK :)

Vytiahol som z USB 5V a napojil ich na ventilátor samozrejme všetko je pekne skryté. Napájal sa len červený a čierny žltý som zaizoloval a skryl. Samozrejme tým som dosiahol 100% výkon ventilátora samozrejme je to väčší hluk ale samotný OS a Notebook ide perfektne. Zlepil som zo spodného krytu tie sieťky aby to bolo vzdušnejšie a do krytu som spravil dieru presne tam kde je ventilátor. Okraje pekne obtiahol gumou takže to vyzerá ako keby to tam bolo od nova. Pridal som pod NB väčšie gumené podložky aby sa vzduch dostal všade.

Teplota GK klesla zo 75 stupňov na 50 stupňov. Takže všetko je už OK :D

Neskôr pridám aj foto :cool:

Dúfam že to niekomu tiež pomôže :good:

Návrat na "Mobilné PC"