Ako na tento PC nahodiť OS?
Ako na tento PC nahodiť OS?
Dostal som od známych PC s tým, že tam je zaheslovaný Linux a chcú tam mať Windows. Tak som si ho zobral, a pozrel som sa čo to je zač. Dal som tam svoju starú IDE DVD mechaniku namiesto CD-ROM ky, čo tam bola, a takisto som tam dal moj stary 80GB disk, kedže ten s Linuxom sa mi nepodarilo preformátovať, a navyše mal iba 20GB. Zapol som teda PC, nastavil Boot Priority na DVD mechaniku a dal do nej DVD s Windowsom. A to je asi tak všetko. Mechanika začne čítať DVD, ale po chvíli skončí a ďalej sa nedeje vobec nič, iba čierna obrazovka. Skúsil som aj DVD s Greenie linuxom, Sabayon linuxom, ale nastal rovnaký scenár. skúšal som disk aj mechaniku na roznych IDE portoch, resetoval BIOS a neviem čo všetko ešte, ale vždy rovnaký výsledok.
PC je to takýto:CPU: Celeron 2,8Ghz
MB: MSI 848P Neo-v
RAM: 2GB
GPU: GeForce FX5200
Mechanika je LG a disk Maxtor
Poraďte čo s tým, lebo ja už fakt neviem.
PC je to takýto:CPU: Celeron 2,8Ghz
MB: MSI 848P Neo-v
RAM: 2GB
GPU: GeForce FX5200
Mechanika je LG a disk Maxtor
Poraďte čo s tým, lebo ja už fakt neviem.
Spoiler: ukázať
- slaviq
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ne 17. Apr, 2011, 00:11
Re: Ako na tento PC nahodiť OS?
aký windows? skús iný disk , prípadne skús install z USB
Macbook Pro 13" late 2013
iPhone 5S
iPhone 5S
tak skusim druhy disk, ale až večerm ked budem doma. a skúšal som 7 aj XP
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
a skusil si vymenit DVD mechaniku ?
Chystám sa skúsiť vymenit disk aj mechaniku, ale asi až zajtra, lebo práve teraz pred chvílou ked som zapol moj PC a išiel som odpovedať na návrh bootovania z USB (aj to príde na rad), v zásuvke zaškvrčalo a PC sa vypol. Neviem čím to mohlo byť, ale som rád, že mám PC . Takže skúšanie sa presúva na zajtra a dáva prednosť provizórnemu prepojeniu káblov v izbe
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Skusal som na stary PC nainstalovat hocijaky OS aj Windows XP aj Linus no cez mechaniku neslo nic ... a podarilo sa to pomocou USBcka
- Pred instalaciou formatuj cely pevny disk hlbkovym formatovanim (nie Quick). Toto formatovanie moze pomoct pri starsich HDD a tych co maju par vadnych sektorov
- Pred instalaciou formatuj cely pevny disk hlbkovym formatovanim (nie Quick). Toto formatovanie moze pomoct pri starsich HDD a tych co maju par vadnych sektorov
Môže to byť aj chybná RAM
Ak sú dva moduly 2x1gb , tak jeden vyhoď a vyskúšaj ich osobitne
Zapoj si bzučiak a sleduj počet pípaní v manuály od dosky by mohlo byť aká je chyba. Alebo ak sú diódy na základnej doske , tak podľa poradia svietiacich diod určiš chybu.
Ak sú dva moduly 2x1gb , tak jeden vyhoď a vyskúšaj ich osobitne
Zapoj si bzučiak a sleduj počet pípaní v manuály od dosky by mohlo byť aká je chyba. Alebo ak sú diódy na základnej doske , tak podľa poradia svietiacich diod určiš chybu.
Ako ste hovorili, vymenil som mechaniku. Dal som do nej CD s Win XP, začali sa načítavat súbory, a dostal som sa do menu, kde bolo na výber, kam sa bude inštalovat Win. Dal som najprv hlbkové formatovanie disku na NTSF a zatial som si čítal, a občas som pozrel na monitor, ako to ide. Bolo to už na 97%, ked som sa naposledy pozrel a ked som sa pozrel chvilu potom, tak už nebolo na monitore formátovanie, ale BSOD, z ktorého som si ale nestihol nič zapamatat. resetol som teda PC, aby som zistil obsah BSOD, ale po resete na mieste, kde by sa malo začat bootovat z CD, nič mechanika nerobila a stále bola iba čierna obrazovka, aj ked monitor mal signál(LEDka svietila na zeleno). Nasleduje teda test s jednou RAMkou a potom skusimm ten boot z USB, výsledok napíšem, ked budem mat čas.
Vyskusaj este iny harddisk. a ak sa to nerozbehne tak to hod do kosa potom by to bola pravdepodobne zakladna doska.
Skúšal som spravit bootovatelné USB, ale aj ked som ho tam mal zapojené, tak mi v tom programe hlásilo, že žiadne USB nie je pripojené. Mám ho nejak inak naformátovať? Alebo čo mám zmeniť?
//skúsil som USBčko naformátovat na exFAT, FAT16, FAT, ale PeToUSB hlási stále: No USB disks found!
//skúsil som USBčko naformátovat na exFAT, FAT16, FAT, ale PeToUSB hlási stále: No USB disks found!
no neviete ako rozchodit ten PeToUSB, aby bral USBčka? (po čase som sa k tomuto musel vrátit)