Padanie internetu T-Com počas telefonovania
Padanie internetu T-Com počas telefonovania
Ahojte, mam problem ktory uz neviem dlhsiu dobu vyriesit... (ADSL TURBO2)
takze toto padanie sa prejavuje len v tedy ked sa telefonuje cez pevnú linku ale pozor! v dome su napojene 2 telefony 1x drôtový a 1x bezdrôtový...
iternet padne iba v tom pripade ak je zodvihnutá bezdrôtová linka, skusal som uz napriamo napojit iba tu bezdrôtovú ale výsledok bol rovnaký... btw modem je GLITEL
skusal som uz aj iný modem ale stale to isté....
potom uz pômoze iba restart tlačítkom alebo cez IP.
takze toto padanie sa prejavuje len v tedy ked sa telefonuje cez pevnú linku ale pozor! v dome su napojene 2 telefony 1x drôtový a 1x bezdrôtový...
iternet padne iba v tom pripade ak je zodvihnutá bezdrôtová linka, skusal som uz napriamo napojit iba tu bezdrôtovú ale výsledok bol rovnaký... btw modem je GLITEL
skusal som uz aj iný modem ale stale to isté....
potom uz pômoze iba restart tlačítkom alebo cez IP.
RGB
Re: Padanie internetu T-Com počas telefonovania
Ako mas porieseny rozdelovac ?
My mame len na jeden telefon a samozrejme ak pouzime druhy telefon(menej pouzivany) tak to samozrejme vypadne.
My mame len na jeden telefon a samozrejme ak pouzime druhy telefon(menej pouzivany) tak to samozrejme vypadne.
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Jan, 2011, 21:03
Vsetky zariadenia musite mat zapojene za splittrom (pasivny filter). Je uplne jedno kolko mate telefonov akehokolvek typu (alebo fax,alarm ) . Ak zapojite tel pred splitter neplni svoju funkciu a dsl linka prechadza prave cez to zariadenie ktore je pred splittrom, takze bude padat(napr. pri telefonovani,alebo pri primani hovoru). Na RJ11 konektory su dostat kupit rozdvojky nieco ako http://www.qcomp.sk/shopping/product_de ... 0271009333.
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 03. Jan, 2011, 21:03
Ak je to zapojene spravne cize pred splittrom nie je ziadne zariadenie je vadny splitter a t-com ti ho vymeni.
A je splitter aj na viac telefonov ? Zatial som taky nevidel.
mam to zapojene takto: linka -> splitter do toho ide ta rozdvojka na dva telefony atd... splitter som tiez uz skusal menit ale nepomohlo a ako som uz pisal skusal som ten telefon pripojit aj na priamo a mame doma dokonca dva su to uplne rine znacky ale su bezdrôtove a odibva spravia to iste aj ked su na linke napojene len na priamo...
RGB
Skus iba jeden telefon pouzit. Mne to pripada, ze rozdelovat po splitteri nejde.
uz som skusal aj tak a stale nic, vysledok rovnaky.
RGB
Ak to nejde ani s jednym telefonom, tak splitter je zly. Ale zase vravis, ze si ho skusal vymenit. Zeby oba zle ?
Mas to takto ? Alebo mas hned za splitterom rozbocovac ? Sice nie som odbornik na telefonne linky. Ale jednoznacne ti splitter musi oddelit hlas od dat. Pokial je mi zname, tak operator v tomto pripade T-com to nemoze nijako ovplyvnit, lebo ak by bola vada u nich, nesiel by ti hlas alebo data. Skus este iny splitter a tak volaj T-comu, ze co za problem.
Mas to takto ? Alebo mas hned za splitterom rozbocovac ? Sice nie som odbornik na telefonne linky. Ale jednoznacne ti splitter musi oddelit hlas od dat. Pokial je mi zname, tak operator v tomto pripade T-com to nemoze nijako ovplyvnit, lebo ak by bola vada u nich, nesiel by ti hlas alebo data. Skus este iny splitter a tak volaj T-comu, ze co za problem.
presne takto to mám, neviem uz kde inde by mohol byt problem :/
RGB
No pockaj takto.. cize v prvom telefone mas vystup pre dalsi ??? Dajak mi prave unika podstata.
sry zo splitera ide ta rozdvojka pre dva telefony.
RGB
Aha, tak mas to zapojene ako ma byt. Tak nie je co riesit, skusit este raz splitter a tak uz volat T-com. Lebo ak som pochopil tebe to padne aj ked je jeden telefon zapojeny.
hej, proste ak je zapojeny bezdrôtovy telefon tak to padne aj ked je na linke zapojeny len samostatne.
RGB
no neviem preco, ja mam splitter prave na bezdrotovom....
A bezdrotovy telefon davas vtedy priamo na splitter ci rozdelovac(s jednym zapojenym telefon) ?
Pripadne skus zamenit rozdelovac este.
A bezdrotovy telefon davas vtedy priamo na splitter ci rozdelovac(s jednym zapojenym telefon) ?
Pripadne skus zamenit rozdelovac este.