zdravim, mam nasledovny problem: doska asus p5kc, doteraz som tam mal ram kingston 2x1gb ddr2 800mhz cl5, vsetko slapalo v pohode.
akonahle som tam zalozil ramky kingston 2x 2gb ddr3 1333 mhz, tak nezaplo monitor ale pc bezal. resetoval som bios, normalne som spustil pc, na zaciatku mi vyhodilo hlasku overclocking failed a 2 moznosti: f1 - hodi ma do biosu a f2 - defaultne nastavenie bios, ale inak po stlaceni moznosti som sa normalne dostal do win. avsak po vypnuti pc a naslednom zapnuti znova cierny monitor. tak ho surovo vypnem, znova zapnem a nabehne znova ta hlaska s moznostami, alebo ket vypnem pc a resetnem bios tak ho normalne zapnem ale stale s tou hlaskou, a uz fakt neviem co s tym mam robit, jedna vec je ze chcem aj vytiahnut procak aspon na 3 giga (core 2 duo 2333) a ako vseci viete na win 7 niesu kompatibilne ovladace pre tuto kartu cize taktovat mozem jedine v biose. to zase neje mozne vzhladom k tomu ze pc pouziva aj mama kazdy den si sleduje maily a tak, a pre nu je to spanielska dedina, ta by mi zakazdym resetovala nastavenia biosu pomocou f1 na zaciatku ako vyhodi tu hlasku, uz nehovorim o tom ze matka vobec netusi ako sa resetuje bios...
skusal som aj manualne casovanie ramky v biose ake udava vyrobca skusal som aj casovanie ktore mi vyhodi utilita CPU-Z, nepomohlo, stale to robi... defaultne casovanie je auto. za vsetky rady budem vdacny okrem tych ze si mam kupit ddr2. na tie nemam penieze, nakoniec ddr3 som kupoval prave preto lebo su lacnejsie nez ddr2
asus p5kc ram problem
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Re: asus p5kc ram problem
Takze problem je v tych DDR3, pozrel som ake tvoja doska podporuje a vyrobca pise toto
Aku verziu BIOSu mas ?
Skus pamate v BIOSe nastavit manualne na 1066MHz
overclocking failed ti pise prave koli tej frekvencii pamati
Skontroluj, ci DDR3 pamate mas zapojene to oranzovych slotov
DDR3_DIMM_A1
DDR3_DIMM_B1
A potom v BIOSe - Advanced menu - DRAM Frequency z Auto na 1066
Uloz a uz by to malo ist
Ak to pojde, mozes skusit nastavit casovanie na CL7 a napatie 1.5V
2 x DIMM, Max. 4 GB, DDR3 1333(O.C.)/1066/800 Non-ECC,Un-buffered Memory
Dual Channel memory architecture
4 x DIMM, max. 8GB, DDR2 1066*/800 / 667 MHz, non-ECC, un-buffered memory
Dual channel memory architecture
Dolezita informacia z toho je, ze podporuje DDR3 1333MHz pamate, ale tu frekvenciu nemusi zvladnut pretoze je to uz hodnota pretaktovanej pamate. Obmedzuje ich pamatovy radic.*The chipset officially supports the memory frequency up to DDR3 1066MHz/DDR2 800. Due to the tuning by ASUS exclusive technology, this motherboard natively supports up to DDR3 1333/DDR2 1066MHz. Please refer to http://www.asus.com or user manual for Memory QVL
Aku verziu BIOSu mas ?
Skus pamate v BIOSe nastavit manualne na 1066MHz
overclocking failed ti pise prave koli tej frekvencii pamati
Skontroluj, ci DDR3 pamate mas zapojene to oranzovych slotov
DDR3_DIMM_A1
DDR3_DIMM_B1
A potom v BIOSe - Advanced menu - DRAM Frequency z Auto na 1066
Uloz a uz by to malo ist
Ak to pojde, mozes skusit nastavit casovanie na CL7 a napatie 1.5V
Spoiler: ukázať
okej skusim, aj ket som ju mal uz na 667 a stale to robilo, ale akurat som sa docital ze to moze byt aj voltazou, to som neskusal zvysovat... bios mam inak najnovsi, ale skusal som 4 verzie a na vsetkych mi to robilo...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Do ktorych slotov si nainstaloval tie DDR3 pamate ? pozri si manual ... postol som aj obrazok do ktorych. To nieje jedno pri tejto doske.
Moze to byt sposobene neodbornou instalaciou, zle nastavena frekvencia, casovane alebo napatie.
Napis presne ktore su to pamate ... no tusim ktore
Moze to byt sposobene neodbornou instalaciou, zle nastavena frekvencia, casovane alebo napatie.
Napis presne ktore su to pamate ... no tusim ktore
Spoiler: ukázať
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Tie dosky maju strasne problemy s DDR3 modulmi, staci pouzit google a uvidis sam.
omg ja nemam pocit zeby sa dala ddr3 pamat napchat do ddr2 slotu ci?? neviem nikdy som to neskucal, tak ci onak, ja na tej doske stale vidim iba 2 sloty na ddr3 cize tam chyba asi nastat nemohla...
no akurat som uplne vsetky hodnoty nastavil na pevno na manual, takisto voltaz, vyzera ze vsetko ide ako ma... takze nakoniec v napati bol problem... ok mozte lock a dik za pomoc