router-switch

Všetko o sieťach, nastaveniach, problémoch ...
Používateľov profilový obrázok
jose
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 10. Apr, 2005, 20:00

router-switch

Príspevok od používateľa jose »

chlapi nejak sa mi nedari spojazdnit siet...na existujuce pripojenie DSL(slovanet)-Router(a modem D-link)-1.PC(XP)chcem pripojit 2.PC(98 ) cez switch....vsetko je dobre pozapajane,ale ak je autom.pridelenie IP nastava konflikt=vypise ze su rovnake IP...,ak dam rucne IP tak na tom 2.PC net nejde :?(ak ho zapojim samostatne-teda odpojim 1PC a aut. IP=net ide bez probleov) router ma povolene IP po xy,switch musi byt lebo na tom D-linku je len 1konektor ethernet.Treba este nejako nakonfigurovat ten router D-linku?(ak ano ako?),alebo je chyba niekde na 2.PC-v tom systeme 98 :?:
w0rm0n
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 22. Mar, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa w0rm0n »

rad by som ti poradil, ale ani pri najlepsej predstanlivosti som ta nepochopil... skus nacrtnut / presnejsie popisat tvoje zapojenie
jose
Používateľ
Používateľ

-router-switch-1pc
................I
...............2pc
takto je to zapojene, predtym bolo 1pc zapojene priamo na router
Patko19
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 22. Apr, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa Patko19 »

skus pustit na tom PC kde mas win98 instalacne cd winxp a v adresary i386 si najdi netsetup.exe. to nainstaluj a malo by ti to ist v pohode aj ja som to tam robil a bolo to ok
jose
Používateľ
Používateľ

skusil som ten netsetup.exe tvarilo sa to ze to pojde,ale neslo...chyba je niekde v tom 2PC v systeme tej 98,zacalo to uz aj vypisovat chybajuce .dll pri sieti atd...ak vsak dam autom.nastavenie IP a odpojim 1PC net ide bez problemov, ked vsak zapojim obi2 kompy a necham autom.nacitanie IP vypise mi ze sa objavili rovnake IP a net ide iba na jednom z nich a neustale hlasky v obi2och systemoch o konflikte IP..blabla..
jose
Používateľ
Používateľ

ja blb.... :roll: :red: to sa iba tvari ako router je to iba modem D-link 360T.srr. PLS lock a DEL.!!!THX

Návrat na "Siete"