Defragmentacia disku...
Defragmentacia disku...
Zdravim
Mam uz rok notebook HP a zacina mi blbnut. (dlhsie nacitavanie systemu a podobne)
Rozmyslal som, ze spravim defragmentaciu disku, ako na pocitaci kedysi. Pocul som ale, ze robit defragmentaciu je blbost a vraj to nici hardisk. Preto sa chcem opytat vas, Robit alebo Nerobit?
Mam Windows 7
Diky za odpovede
Mam uz rok notebook HP a zacina mi blbnut. (dlhsie nacitavanie systemu a podobne)
Rozmyslal som, ze spravim defragmentaciu disku, ako na pocitaci kedysi. Pocul som ale, ze robit defragmentaciu je blbost a vraj to nici hardisk. Preto sa chcem opytat vas, Robit alebo Nerobit?
Mam Windows 7
Diky za odpovede
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Re: Defragmentacia disku...
Defragmentacia sa musi, teda by sa mala, robit pravidelne. Samozrejme ak sa nejedna o SSD.
Pevný disk to neničí v žiadnom prípade. Defragmentácia sa neodporúča robiť na SSD. Máš SSD? Nie. Tak spokojne defragmentuj.
myslim ze ked si s tym nic doteraz nerobil tak defragmentacia ti bezi automaticky, tak by to malo byt default pod windows 7.
Este takato vec, momentalne si robim poriadok v pocitaci, mazem si fotky, hudbu, filmy, robit defragmentaciu az potom, ked budem mat vsetko vymazane? Ci mozem uz teraz pocas mazania? Skor ale asi az potom.. A nie asi nemam SSD disk, mam notebook HP probook 4520s
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Najprv si vsetko poupratuj a potom urob defragmentaciu.
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
najskor vymaz vsetko, co nechces, odinstaluj, co nechces...porob poriadok
potom daj defragmentovat....treba na to nejake volne miesto.
Neviem ako to robi sedmicka, da sa pouzit aj diskeeper napr., ale myslim, ze to nie je free. Kazdopadne to, co je implementovane priamo v sedmicke to urobi dobre.
potom daj defragmentovat....treba na to nejake volne miesto.
Neviem ako to robi sedmicka, da sa pouzit aj diskeeper napr., ale myslim, ze to nie je free. Kazdopadne to, co je implementovane priamo v sedmicke to urobi dobre.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
Chlapci vdaka za pomoc, ak by mi este nebolo cosi jasne, obratim sa tu na vas....
A este cosi, kdesi som cital, ze mozem popri tom ako mi bude defragmentovat aj surfovat, hudbu pocuvat a podobne, nemal by som ale vsetko povypinat na pozadi, a nechat spusteni len samostatny program? jednak kvoli tomu aby som nezatazoval disk, a tym i menej casu by to mohlo trvat.... Vas nazor?
A este cosi, kdesi som cital, ze mozem popri tom ako mi bude defragmentovat aj surfovat, hudbu pocuvat a podobne, nemal by som ale vsetko povypinat na pozadi, a nechat spusteni len samostatny program? jednak kvoli tomu aby som nezatazoval disk, a tym i menej casu by to mohlo trvat.... Vas nazor?
ked je to systemovy disk (co v ntb je) tak by bolo fakt najlepsie nic nerobit. ale browsovanim toho vela neuskodis.
PS: otvor si vlasnosti disku / tools / defragmentation a spusti si analyze - ci ti vobec treba defragmentovat... lebo mozno ti to bezi automaticky raz za tyzden
PS: otvor si vlasnosti disku / tools / defragmentation a spusti si analyze - ci ti vobec treba defragmentovat... lebo mozno ti to bezi automaticky raz za tyzden
Prikladam obrazok, mam to nastavene raz za tyzden, ale to je podla mna blbost, lebo na noc notebook vypinam a pochybujem, ze v rezime spanku by cosi robil.....
no vidis takze disk nemas fragmentovany vdaka automatickej pravidelnej defragmentacii.
to ze je v noci neriest, pravdepodobne to spravi na druhy den rano - ale kedze ti pise ze fragmentacia je 0% zjavne to funguje
to ze je v noci neriest, pravdepodobne to spravi na druhy den rano - ale kedze ti pise ze fragmentacia je 0% zjavne to funguje
No dal som analizovat teraz ako sa pustim do samotnej defragmenatcie a nacitavalo mi to... Uvidime, to znamena tie nuly, ze fragmentovanie 0% ze netreba disk vobec defragmentovat? ci ako to je, lebo som z toho blb ---- keby tam boli pri tych diskoch C a D nejake cisla, tak vtedy treba defragmentovat?
ano netreba defragmentovat, robi ti to automaticky.
No tak vyborne, diky moc teda este raz ze si si nasiel cas si mi to vysvetlil