Vymena procesora
Vymena procesora
Mam zakladnu dosku Gigabyte MA 790X -DS4 a chcem vymenit procesor AMD Athlon X2 BE -2400 za nejaky vykonejsi,ktory by moja doska vzala a 500W zdroj utiahol.Vie mi niekto poradit nejaky dobry procesor ?
p.s je potrebne po vymene procesora nieco nastavovat v biose,alebo staci preinstal windowsu, pripadne preinstalovat len ovladace k zakladnej doske?
p.s je potrebne po vymene procesora nieco nastavovat v biose,alebo staci preinstal windowsu, pripadne preinstalovat len ovladace k zakladnej doske?
- zodiaq
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 17. Aug, 2009, 09:14
Re: Vymena procesora
Nemusis instalovat nic. Jedine ak Aktualizovat BIOS. Pozry stranku vyrobru ake procesory tvoja doska podporuje a napis aky mas rozpocet. Aky je zvysok zostavy a na co pc pouzivas?
AsRock DeskMini H470 - Pentium G6400 4Ghz, Noctua NH-l9i, Ballistix 2x8GB 2666Mhz, WD Blue SN520 256GB, 2xToshiba L200 2TB, Intel AX200
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
Sony PS5 Slim/ 2TB Samsung 990 Pro , Samsung QE55QN90B, Redmi 10C
podporovane procesory pre moju dosku su tieto (AM2+) : http://www.gigabyte.com/support-downloa ... x?pid=2695
PC: mb gigabyte ma790x -ds4, cpu amd athlon x2 be-2400( tento chcem menit) gpu geforce gt 220(1gb), ram 4x 1gb(ddr2),zdroj 500w,
v case predny a zadny 120fan
je nutna aktualizacia biosu? akos a to robi?
rozpocet do 60€
PC: mb gigabyte ma790x -ds4, cpu amd athlon x2 be-2400( tento chcem menit) gpu geforce gt 220(1gb), ram 4x 1gb(ddr2),zdroj 500w,
v case predny a zadny 120fan
je nutna aktualizacia biosu? akos a to robi?
rozpocet do 60€
- vavrapeter
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ut 26. Apr, 2011, 22:15
Zo stranok vyrobcu si stiahni najnovsi BIOS aky tam najdes(je tam datum vlozenia a aj cislonapovie), tym padom mas zarucene, ze ti tam pojdu nainstalovat vsetky procesory od AMD co su teraz v predaji. Ak nemas prirucku k doske, tak si stiahni aj tu a vytlac si tu cast, kde sa popisuje to preinstalovanie BIOSu. Potom to podla toho navodu urob, ak by si nieco z toho navodu nechapal popytaj sa tu este predtym. nez to zacnes skusat. ZASADNE az po preinstalovani BIOSu tam davaj ten novy procesor. Ak nebudes taktovat, tak ti staci BOX chladic dodavany k procesoru, ak budes chciet nieco tichsie, tak je dobry a tichy napriklad tento: Coolermaster Hyper 212+. Samozrejme vsetko v tvojich financnych moznostiach.
Spoiler: ukázať
Na moju dosku som nasiel novsie verzie biosu, takze si mam stiahnut novy bios a pred vymenou procesora aktuálizovat? Je potrebny aj preinstal win? ak najdem procesor vyhovujuci mojmu sucasnemu biosu, tak staci vymenit cpu? Ak neaktualizujem bios a vymenim cpu ake je riziko?
- vavrapeter
- Čierna listina bazáru
Je lepsie ak mas co najnovsi BIOS, lebo tam mozu byt vychytane nejake pripadne muchy z minulosti, na ktore sa psislo pouzivanim, vacsiou je to vsak na to, aby vedela doska komunikovat s novymi typmi procesorov grafickych kariet a HDD. Samozrejme, ze ak sa na to necitis, tak to radsej nerob, lebo to mozes definitivne pokazit, aj ked, ak budes postupovat podla navodu a nevypne sa ti v tej chvili pocitac nic by sa stat nemalo. Ak najdes procesor, ktory podporuje terajsi BIOS, tak nemusis nic robit, iba vymenit procesor. Pri vymene procesora netreba preinstalovat WIN. Moze sa stat, ze budu blbnut, vteby preinstalovat, ale je velmi mala pravdepodobnost, ze sa tak stane.
cital som navody ako na bios, ale nozaj ma dost odradza ten postup, nemam ani disketovu mechaniku takze tym padom z dikety ako cital jedn postup cez dos odpada, da sa to urobit normalne za chodu windowsu?trebars cez nejaku utilitu, alebo ak stiahnem ten najnovsi subor biosu staci to extrahovat ,spustit alebo ako to je? nielen kvoli cpu ,ale menil som aj grafiku a akosi mi z ram odkuslo celu velkost pamete gpu, tak predpokladam ze aj to by sa mohlo aktualizaciu spravit.dakujem
Takze,som to urobil takto: v nabehu windowsu som cez pauzu pozrel aku verziu biosu mam, gigabyte ma790x-ds4 v.f4, na domovskej stranke gigabyte som si stiahol poslednu verziu ta bola beta tak som vzal predposlednu ma790x-ds4 v.f9, nasledovne som si z ich stranky stiahol pomocny program bios a po jeho nainstalovni som updatoval bios z noveho suboru v pc, automaticky vsetko prebehlo za chodu os win a po restarte som skontroloval po nacitani bios uz je nova verzia f9. je este potrebne nieco urobit ,alebo uz takto mozem kupit procesor ktory je v zozname podporovanych cpu pre bios f9 alebo zo vsetkych podporovanych az do vezie f9 na dosku am2+...?
Takze teraz znova moja otazka aky procesor by ste mi doporucili na zakladnu dosku gigabyte ma790x-ds4(am2+) zdroj ktory by to mal zvladnut 500w , ram 4x1gb(ddr2)
dakujem
Takze teraz znova moja otazka aky procesor by ste mi doporucili na zakladnu dosku gigabyte ma790x-ds4(am2+) zdroj ktory by to mal zvladnut 500w , ram 4x1gb(ddr2)
dakujem
- vavrapeter
- Čierna listina bazáru
Tak teraz uz iba ten procesor, len ak chces s tym poradit treba nam tvoju graficku kartu, aby sme vybrali procesor vykonovo podobny, aby sa neflakala grafika alebo ten procesor
Graficka karta je gigabyte geforce gt 220 (1gb) prave ako som ju vymenil moj sucasny procesor nestihal.
zdravím , potreboval by som poradiť či by bolo možné vymeniť moj dvoj jadrový procesor za štvor jadro. Mám teraz Intel Core 2 duo e6750 2,66Ghz . V PC mám 4GB RAM a grafiku GTX650 1GB . Na stránke Intelu som si našiel podporované procesory pre moju dosku . Mohol by mi niekto poradiť ktorý by bol naj ? Vačšina sa už nevyrába no dajú sa zohnať na ebay , v tom problem nevidím. Podporované procesory sú v tomto odkaze http://processormatch.intel.com/CompDB/ ... ame=dg33bu.
Ide mi hlavne o zvýšenie výkonu v hrách
ďakujem za odpovede
Ide mi hlavne o zvýšenie výkonu v hrách
ďakujem za odpovede
- tridem
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Št 25. Nov, 2010, 16:37
Radšej vysoko taktované dvojjadro ako štvorjadro s na túto dobu slabým výkonom.
K tvojej VGA bude stačiť hravo voľaké core2duo ako E6800/8600, švorjadrá ak nemáš možnosť ich pretaktovať sa ti za žiaden peniaz neoplatia ... ideálne by bolo prejsť na novú platformu so stávajúcou vga ...
K tvojej VGA bude stačiť hravo voľaké core2duo ako E6800/8600, švorjadrá ak nemáš možnosť ich pretaktovať sa ti za žiaden peniaz neoplatia ... ideálne by bolo prejsť na novú platformu so stávajúcou vga ...
PC:CPU:delid i5 3470@3,9/4,1GHz+2×CLU+Gelid Tranq. rev.2, MB:Asrock Z77Pro3, VGA:Gainward GTX750Ti GS2@1,4/6,7GHz+CLU+AC AcceleroMonoPlus , RAM:4×4GB 1,3@1,8GHz/cl9, PSU:Seasonic M12II-520, CASE:Zalman Z1+3×AC F12/400ot, SSD:Crucial BX100/250GB, HDD:S.Bar 7200.12 1TB, WiFi:TendaW302P(pci), LCD:19"Philips 190C(1440×900), OS:Win10, DVD/RW:lg
Book1:Asus A9Rp:Core2DuoT5300(2×1,73GHz-0,975V),2×1GB,60GB ata 5400ot,WiFi Edimax,WinXPh
Book2:Acer Aspire E1-410white:ADATA Premier Pro SP600 128GB+4GB ram,Win7
Book1:Asus A9Rp:Core2DuoT5300(2×1,73GHz-0,975V),2×1GB,60GB ata 5400ot,WiFi Edimax,WinXPh
Book2:Acer Aspire E1-410white:ADATA Premier Pro SP600 128GB+4GB ram,Win7
takže ak vymením moj za E8600 pomôže mi to ? Napríklad hra battlefield 3 sa mi občas seká,robí to pri všetkých nastaveniach od nízkych po ultra rovnako , je to také jemné trhanie ktoré dokáže byť celkom nepríjemné. Využitie procesora mi ukazuje pri tom sekaní 100 % , tak ma napadlo že asi procesor nestíha. Jasné že battlefield 3 je hra robené na nové počítače,to viem
Ak vymenis svoj CPU za nejaky E8600 tak ti to pomoze tolko , o kolko sa zvysila frekvencia cize nejakych biednych 20%.To uz radsej naskrabat a zobrat nieco normalne - taky FX-6300.
Este by sa dalo premyslat o 4 jadrach na tvoju sucasnu dosku ale to je len prechod z blata do kaluze a v konecnom dosledku by to takmer vzdy brzdilo tvoju grafiku.
Este by sa dalo premyslat o 4 jadrach na tvoju sucasnu dosku ale to je len prechod z blata do kaluze a v konecnom dosledku by to takmer vzdy brzdilo tvoju grafiku.
aha takže moc si nepolpším ako tak zisťujem...
a keby som sa dal cestou výmeny dosky a procesora ? oplatí sa také niečo ? alebo nejakú inú variantu doporučujete ?
a keby som sa dal cestou výmeny dosky a procesora ? oplatí sa také niečo ? alebo nejakú inú variantu doporučujete ?