HDD len tak polozeny na spodku case - klady a zapory ???
HDD len tak polozeny na spodku case - klady a zapory ???
Ahoj.
Kedze doma mam "kvalitnu" case ala made in china, tak rezonavala a nevedel som prist preco a teraz som len tak skusil, ze som vybral HDD z 3,5 pozicie a dal ho len tak na spodok case v mieste kde su pci karty. HDD je polozeny na kuse plastu a ten je na odhlucnovacej pene. Rezonacia zmysla.
Ale zaujima ma ci je to mozne z dlhodobejsieho hladiska takto prevadzkovat disk ??
Kedze doma mam "kvalitnu" case ala made in china, tak rezonavala a nevedel som prist preco a teraz som len tak skusil, ze som vybral HDD z 3,5 pozicie a dal ho len tak na spodok case v mieste kde su pci karty. HDD je polozeny na kuse plastu a ten je na odhlucnovacej pene. Rezonacia zmysla.
Ale zaujima ma ci je to mozne z dlhodobejsieho hladiska takto prevadzkovat disk ??
I found paradise, it`s Ibiza.
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
I found heaven at Decibel Outdoor festival - Beekse Bergen , ilvarenbeek, Netherland
ale ked bude polozeny priamo na tom plechu tam sa bude aspon trosku chladit, kdezto v tej pene sa teplo z plosneho spoja a suciastok izoloje a dost sa to tam hreje. Odporucal by som ti nartat 4 diery na spodok bedne tak ako su na tom disku od spodu a prisroboval by som ho s podok bedne cez gumene podlozky, cize tam bude aspon nejaky priestor na vetranie toho plosaku.
dell noťas
- Marek
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 16. Okt, 2004, 14:00
No ked ho tak ces nehat mal by si mu spravit nejake nozicky nech ma zo spodu prievan. Ja to mam tak uz mozno pol roka a jediny zapor vidim v tom ze je len polozeny a pri prenasani case ho musim priviazat o podlahu.
Klady-ziadna hlucnost, dobre chladenie, rychle vyberanie ked treba
A to uzemnenie-zevraj to je dobre uzemnit o skrinku, aj ked si tiez myslim ze to staci cez molex mam to tak spravene.
OBRAZOK
Klady-ziadna hlucnost, dobre chladenie, rychle vyberanie ked treba
A to uzemnenie-zevraj to je dobre uzemnit o skrinku, aj ked si tiez myslim ze to staci cez molex mam to tak spravene.
OBRAZOK
Naposledy upravil/-a Marek v Pi 06. Okt, 2006, 23:26, upravené celkom 1 krát.
No ja mam svoj disk spraveny tak, ze cez diely z Merkura som si ho cez 4 5-dierove casti pripevnil jednou stranou ku disku a druhou ku kosiku na disky a medzi vsetko som dal gumene podlozky a je to super...
A este pod to som vyvrtal dieru na 12 cm vetrak...
A este pod to som vyvrtal dieru na 12 cm vetrak...
CPU : Celeron 1200MHz&1440MHz - 12*120MHz, DVD : Sony DRU 800A,
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!
HDD : Maxtor 40GB 7200ot. 2MB cache, MB : Abit ST6 RAID, RAM : 256 MB SDRAM PC133 PQI + 128 MB SDRAM PC133 Apacer, VGA : Inno3D GeForce 2MX 400 64MB 175MHz/155MHz@205MHz/165MHz, Zdroj : 250W, Zvuk : Sound Blaster 5.1 Live!
ten hdd sa bude pravdepodobne dost prehrievat, ja by som ho tak nenechaval v ziadnom pripade, ked uz tak ho poloz na bok.
Ale len tak pre zaujimavost... aku ti na nom ukazuje teplotu?
Ale len tak pre zaujimavost... aku ti na nom ukazuje teplotu?
Keï neh¾adáš, nájdeš !!!!
!!MB:MSI K8N Neo4 F. CPU:Amd Athlon 3200+ @3530+ (2220Mhz). RAM:Apacer, 512MB DDRAM, 400Mhz. VGA:MSI ATI Radeon X700Pro 256MB PCI-E, 425/432MHz. HDD:MAXTOR DiaMax PLUS, 120 GB, 8MB cache. ROM:CD-RW LiteOn, DVD-R Atapi. Zdroj:420W. Monitorhilips 170S4, 17". Soft:Win XP +SP2, Nod32, Zone Alarm firewall. Net:Chello easy 512/128
!!MB:MSI K8N Neo4 F. CPU:Amd Athlon 3200+ @3530+ (2220Mhz). RAM:Apacer, 512MB DDRAM, 400Mhz. VGA:MSI ATI Radeon X700Pro 256MB PCI-E, 425/432MHz. HDD:MAXTOR DiaMax PLUS, 120 GB, 8MB cache. ROM:CD-RW LiteOn, DVD-R Atapi. Zdroj:420W. Monitorhilips 170S4, 17". Soft:Win XP +SP2, Nod32, Zone Alarm firewall. Net:Chello easy 512/128
Diky chlapy z aodpovede
Nemam teraz cas nieco take spravit, bo doma nie som az tak casto. Potrebujem aby to sestre tak nerezonovalo.
Takze ak prehrevanie je jediny problem s tym, ze uzemnenie z molexu staci, tak je to pohoda a necham to tak.
Disk mal 35C v klude. Je to WD 40GB a je aj tichy okrem tych prenasanych vibracii.
Ked budem mat cas tak spravim nieco take co dal marek alebo nema niekto nieco take navyse alebo mi to nespravil za niaku mensiu odmenu Nemam ani cas, naradie a ani priestory na to.
Nemam teraz cas nieco take spravit, bo doma nie som az tak casto. Potrebujem aby to sestre tak nerezonovalo.
Takze ak prehrevanie je jediny problem s tym, ze uzemnenie z molexu staci, tak je to pohoda a necham to tak.
Disk mal 35C v klude. Je to WD 40GB a je aj tichy okrem tych prenasanych vibracii.
Ked budem mat cas tak spravim nieco take co dal marek alebo nema niekto nieco take navyse alebo mi to nespravil za niaku mensiu odmenu Nemam ani cas, naradie a ani priestory na to.
No uvidime Za dva tyzdne idem domov, tak to snad prezije aj bez toho uzemnenia navysesm_oOx^ napísal: ...neviem. hadam ano. ale kazdy hdd box ma vlastne uzemnenie pomocou kablika. zrejme to ma nejaky zmysel.
Este, ze je disk v zaruke.
Inak stale hladam niekoho, kto ma nieco take ako marek spravene alebo by to vedel spravit za niaku mensiu fin. odmenu.
Ja som pre zmenu HDD zavesil. Viz obrazok: http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... &pos=-1346
Zaves som vystrihol z makkej kozi, aby sa vibracie HDD nepreniesli na konstrukciu skrinky.
HDD uz vobec nepocut, len LED signalizuje jeho pracu.
S uzemnenim sa netrapim, lebo cez upevnovacie skrutky nebol HDD uzemneny. Nater pod skrutkami nie je poskodeny. Premeral som miesto povodneho uchytenia - je nevodive.
Zaves som vystrihol z makkej kozi, aby sa vibracie HDD nepreniesli na konstrukciu skrinky.
HDD uz vobec nepocut, len LED signalizuje jeho pracu.
S uzemnenim sa netrapim, lebo cez upevnovacie skrutky nebol HDD uzemneny. Nater pod skrutkami nie je poskodeny. Premeral som miesto povodneho uchytenia - je nevodive.
XP-SP3; Intel P4A 1,8 GHz; 1 GB RAM; Hansol 920D; Maxtor 6Y060L0 (60 GB); FORTRON/SOURCE ATX-350GTF; ASUS DRW-1604P; WiFi; +MB,+GK-bazár