Zdravím Vás.
Potreboval by som poradiť ohľadom PC.
Asi pred mesiacom som si doma poskladal zo starých komponentov PC čisto na net. Zostava je CPU AMD Athlon 1,8GHz, 2GB RAM DDR, 80GB HDD, Graf.karta GeForce FX5500 256 MB, MB MSI K7N2G, zdroj 350W.
Zložil som to pekne nahodil na to OS WIN XP 32bit SP3 pekne všetko fungovalo. No ale potreboval som preinštalovať OS tak som to pekne opäť spravil no a od vtedy mi nespustí OS dostanem sa len po loading keď naťahuje OS po nejakom čase prestane naťahovať skočí modrá obrazovka a reštart skúšal som meniť OS nič potom som na druhom PC skúšal komponenty a sú dobré. Žiadne zvyšovanie výkonu ani žiadny UP som nerobil. Neviete o čo ide ?
Za skoré info Vám vopred Ďakujem.
S pozdravom LUBESKO
Edit Mirdis: tema presunuta
OS nenabehne
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 22. Jún, 2010, 17:25
Re: OS nenabehne
Byť tebou, začal by som takto: BIOS dať do DEFAUT Hodnôt a potom BOOT priority nastaviť takto:
1. CD/DVD ROM
2. HDD
3 disketovu mechaniku
Ak sa podari všetko nainštalovať, a ked bude PC už ok, vymeniť 1. s 2.-kou, aby OS rychlejšie nabiehal, vyskúšaj toto, ak to nepomôže budeme riešiť dalej...
BIOS resetni oboma sposobmi - pre istotu vyber bateriu na 30 sekund daj späť, potom sa dostaň do BIOS (Del, F8, F12...) a daj defaut a pokračuj čo som pisal vyššie.
Ešte ak máš viac RAM modulov, vyskušaj ich po jednom, môže byť chyba tam.
PS: A na tej modrej obrazovke (BSOD) čo napiše?, stíhaš ju prečítať?, pravdepodobne bude napísaná chyba tam.
1. CD/DVD ROM
2. HDD
3 disketovu mechaniku
Ak sa podari všetko nainštalovať, a ked bude PC už ok, vymeniť 1. s 2.-kou, aby OS rychlejšie nabiehal, vyskúšaj toto, ak to nepomôže budeme riešiť dalej...
BIOS resetni oboma sposobmi - pre istotu vyber bateriu na 30 sekund daj späť, potom sa dostaň do BIOS (Del, F8, F12...) a daj defaut a pokračuj čo som pisal vyššie.
Ešte ak máš viac RAM modulov, vyskušaj ich po jednom, môže byť chyba tam.
PS: A na tej modrej obrazovke (BSOD) čo napiše?, stíhaš ju prečítať?, pravdepodobne bude napísaná chyba tam.
PC: Intel Core i5-2500K @3.3GHz | ASUS P8Z68 DELUXE | Kingston 2x4GB 1333MHz CL9 | Kingston 240GB HyperX 3K SSD SATA 3 2.5 | SAMSUNG HD154UI 1,5TB | HD 7870 2048MB | Fortron AURUM CM 750W 80PLUS GOLD | Antec LANBOY AIR BLUE
Media / Other: Samsung Galaxy Note 3 / N9005 | GRANDSTREAM GXP2100 | KONICA MINOLTA PagePro 1350 EN
Media / Other: Samsung Galaxy Note 3 / N9005 | GRANDSTREAM GXP2100 | KONICA MINOLTA PagePro 1350 EN
- lubesko
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 18. Apr, 2011, 19:13
Tomas67 no tak predovšetkým sa ti chcem poďakovať za ochotu a že si mi to takto nádherne vysvetlil aj keď ešte skôr som to takto spravil robilo to stále ale vyskúšal som to ešte raz a z nepochopiteľných dôvodov sa podarilo nainštalovaný OS a spustiť ho. A hej modrú obrazovku som nestíhal prečítať čiže neviem kde bola chyba ale už to ide.
Takže ďakujem pekne na info a dúfam že to už nebude robiť šarapatu.
S pozdravom lubesko.
Takže ďakujem pekne na info a dúfam že to už nebude robiť šarapatu.
S pozdravom lubesko.
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ut 22. Jún, 2010, 17:25
O.K, tak to je super, že to ide , tak už radšej do BIOS-u ani nechoď, nech si načitava aj o 5 sekund dlhšie pri BOOTovani cd,dvdromky, hlavne že to ide...a nieje začo mi dakovať, ved predsa nato je toto forum zriadene, aby si tu ludia medzi sebou pomahali.
A je take pravidlo, že ked nejde PC, vždy v prvom rade skušat bios, a až potom niečo iné, lebo v 75% robi sarapatu BIOS
Keby sa este neico stalo, tak sa ozvi zatial
A je take pravidlo, že ked nejde PC, vždy v prvom rade skušat bios, a až potom niečo iné, lebo v 75% robi sarapatu BIOS
Keby sa este neico stalo, tak sa ozvi zatial
PC: Intel Core i5-2500K @3.3GHz | ASUS P8Z68 DELUXE | Kingston 2x4GB 1333MHz CL9 | Kingston 240GB HyperX 3K SSD SATA 3 2.5 | SAMSUNG HD154UI 1,5TB | HD 7870 2048MB | Fortron AURUM CM 750W 80PLUS GOLD | Antec LANBOY AIR BLUE