PC zamrza po starte

Ostatný HW, ktorý nepatrí do iných sekcií­, problémy s týmto HW ich riešenia...
pet2
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 12. Jan, 2008, 14:00

PC zamrza po starte

Príspevok od používateľa pet2 »

zdravim vas
opat a na vas obraciam kedze uz tyzden nedokazem prist nato co je mojmu PC. popis problemu je asi takyto: pri starte pc vsetko zbehne v pohode ale ked sa nacitava windows tak zamrzne ci uz pri loadingu alebo pri zadavani hesla alebo tesne po nom. zamrzne uplne nejde ani restart button. musim vypnut a zapnut zdroj. problem neprestal ani po preinstalacii win7. problem bol aj safe mode asi raz z piatich pokusov. tak neviem naozaj co s tym. mate nejake napady?

a este som zabudol napisat ze hdd na ktorom je system som kontroloval cez dva softy a v kazdom mal 100%
Používateľov profilový obrázok
robour
VIP
VIP
Dátum registrácie: So 26. Jún, 2004, 14:00

Re: PC zamrza po starte

Príspevok od používateľa robour »

Skúsil by som v biose vypnúť všetky USB-čka a chvíľu to používať bez nich. Skúsil by som ísť len na jeden pamäťový modul (ak ich máš viac). Skúsil by som vymeniť zdroj. Postupne zisťovať príčinu odpájaním nadbytočných vecí (napr. odpojiť DVD mechaniku).
Millfox
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 06. Máj, 2011, 01:13

Príspevok od používateľa Millfox »

Neskusal si pretaktovat CPU? Mozno je nestabilne, alebo si rozhadzal niektore nastavenia. Alebo moze problem robit aj RAM.
elementar
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Ut 16. Mar, 2010, 22:34

Príspevok od používateľa elementar »

uplne vyresetuj bios na defualt a nechaj to tak.... ak nepojde skus jeden ram modul... skus iny disk s OS ci ho PC rozbehne... skus povypinat vacsinu vystupov atd atd... skusaj daco to uz len bude...
Spoiler: ukázať
PC1:MB: ASUS PRIME Z490-P, CPU: 10700F@4,9 + Corator DS + Noctua NF-P14,NOCTUA NF-A15 1.28V ,RAM: 2x8GB Corsair Vengeance 3200GPU:MSI 1060 6GB @2000(1,223V), SSD: Samsung 840 256GB PRO, HDD: Samsung 870 512GB ,PSU: Seasonic M12II-620W ,OS: Win 10 ,LCD: 31.5" AOC 2560x1440,CASE:Lancool K62, MOUSE: Zowie FK1+ + SteelSeries QcK,KEYBOARD: HyperX FPS PRO load 425[W]
Net
AS SSD
pet2
Používateľ
Používateľ

caute tak od posledneho prispevku som comp uy neyapol y vzmenovaneho som vzskusal asi vsetko. aj vzmenu ydroja a stale to iste. aj ram som skusal menit aj bios reset a stale to iste. uy som snad neskusal len yamenu dosky. sorry to pomzlene yz nechce sa mi to menit
pet2
Používateľ
Používateľ

takze po vyskusani vsetkych moznych setupov, s braskovym pc. som dospel k zaveru ze je zla doska a zdroj. pretoze ked me napojili moj zdroj na jeho komponenty tak sa pri zapnuti pc ani nerozhucal na plne otacky len tak slabucko sa otacal. ale komp v pohode siel daval robit aj nejake zatazove testy ale zdroj ani vtedy sa neroztoci na vacsie otacky. z toho mi nevyplynulo ze je zdroj zly kedze komp siel ale prinajmensom bol nejaky cudny.
a potom dalsi setup bol moja doska a vsetky jeho komponenty no to sa pc ani nezapol alebo robil to iste co mne. tak a z toho som usudil ze vymenym aj dosku. no preslo par tyzdnov kupil som novy zdroj aj dosku.
namontoval som to a pc pri starte mi robi zas bud to iste, alebo ked nacitava win (pulzujuce logo win7) tak sa sam restartne.
no som z toho trochu zmateny.
asi skusim namontovat iny hdd dat linux a nejaku dobu fungovat na inom hdd. ci to nebude tym.
jesus1992
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 25. Aug, 2009, 10:38

Príspevok od používateľa jesus1992 »

aky zdroj si kupil? a aku dosku?
Battletag: Expodan#2226

Návrat na "Hardware všeobecne"