hard reset moze odpalit disk??
Re: hard reset moze odpalit disk??
Kým platne zastavia, hlavičky sú už dávno odparkované, ale nadarmo vysvetlovať človeku, ktorý otvorený disk videl na obrázku, a duplom nevracal hlavy do parkovacej oblasti točením proti smeru hodinových ručičiek, a ktorý ani nevie čo je vzduchová zábrana, hejže?
.
- landrower
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 16. Okt, 2009, 16:45
snake, ale hento bol daky stary disk ne? neparkovavaju hlavy mimo platni? hentam ostali na nich...
Steam: michalsveto
Spoiler: ukázať
Urážaš a strapňuješ sa podla možností ty sám. Každý disk má parkovaciu oblasť :MuF123 napísal:jaj cize ked su hlavy odparkovane tak sa zrazu zacnu zazracne vzanasat bez kontaktu nad platnami?
preco mas potrebu neustale urazat ostatnych uzivatelov fora?
Toto čo ty hovoríš, sa dialo v 80 rokoch s hdd s krokovými motormi, tak tu prestaň klamať, naposledy ti hovorímA landing zone is an area of the platter usually near its inner diameter (ID), where no data are stored. This area is called the Contact Start/Stop (CSS) zone. Disks are designed such that either a spring or, more recently, rotational inertia in the platters is used to park the heads in the case of unexpected power loss. In this case, the spindle motor temporarily acts as a generator, providing power to the actuator.
Mimo platní parkujú väčšinou 2,5" disky, ale je to špecifikum výrobculandrower napísal:snake, ale hento bol daky stary disk ne? neparkovavaju hlavy mimo platni? hentam ostali na nich...
.
- landrower
- Pokročilý používateľ
to je jedno ci sa suchaju (hlavne oni sa aj tak moc nesuchaju...) ak je to uz v "safe zone" kde je na to ten disk stavany... ved ako by sa asi potom mohol vypnut??
je rozdiel suchat a DOTKNUT, si myslim
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Holt, jediné neviem, niekoho donútiť pochopiť písané veci.
PS: ten pic keď do 5 min nezmizne, skončíš tam kde si skončil pred pár mesiacmi
PS: ten pic keď do 5 min nezmizne, skončíš tam kde si skončil pred pár mesiacmi
.
- landrower
- Pokročilý používateľ
boha ze vzdy ked ja nieco potrebujem vediet sa miesto toho aby som dostal priame vysvetlenie strhne flame
http://www.youtube.com/watch?v=8ne2v3pjmTU
cca 34ta sekunda "head never touch the disk"
cca 34ta sekunda "head never touch the disk"
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
Pochopil by som keby mu odpalilo interny. Zrejme nekvalitny zdroj, napr. vypadok prudok, znova zapol, prepatie a bye, bye ..
Ale externy nehrozi ...
Ale tak pre istotu povedz, ze ci ma ten 2,5' aj externe napajanie, co zrejme nema ...
P.S. Mozno je v prdeli len krabicka. Nech ho zapoji priamo. Mne tak USB na satelite odpalilo krabicku a i jeden USB kluc(zrejme len radice) disky mi bud neukazovalo alebo vypisovalo chybu, hned som ho poslal na RMA kde zistili nejaku chybu s USB.
Ale externy nehrozi ...
Ale tak pre istotu povedz, ze ci ma ten 2,5' aj externe napajanie, co zrejme nema ...
P.S. Mozno je v prdeli len krabicka. Nech ho zapoji priamo. Mne tak USB na satelite odpalilo krabicku a i jeden USB kluc(zrejme len radice) disky mi bud neukazovalo alebo vypisovalo chybu, hned som ho poslal na RMA kde zistili nejaku chybu s USB.