Zdravim,
mam dalsi zo serie zaujimavych problemov. Jedna sa o zvlastny zvuk co vydavaju repraky, aj ked s nimy to asi urcite nesuvisi.
Mam vo windowse 7 64 bit nainstalovany virtual box, v ktorom mi bezi linux (konkretne Scientific Linux 6).
Na linuxe mi bezi nejaky simulacny program, kt. nieco rata. A teraz k problemu - ak nieco simulujem v tom programe (jedna sa o niekolkodnove paralelne vypocty) tak automaticky zacnu repraky zvlastne chrapcat a vydavat take divne zvuky(nieco ako sum, ale ovela hlasnejsie). Tento zvuk vsak vobec nesuvisi s hlasitostou na reprakoch, ani s nastavenim zvuku vo windowse, ani s aktivnymi ci neaktivnymi zvukmi vo virtual boxe-proste akokolvek nastavim zvuk stale sa tam vyskytuju tie zvuky s rovnakou hlasitostou.
Zatial jedinym riesenim pre mna je jednoducho repraky pocas vypoctu vypnut - inak sa toho zvuku proste nezbavim.
Mam silne podozrenie ze ten zvuk nejako suvisi s frekvenciou zapisu suborov na disk(pocas simulacie disk v podstate nonstop zapisuje a cita). Este poznamka, ked ten linux bezi a simulacia neprebieha tak repraky su ticho.
Nejake navrhy? Dakujem
Zvlasne zvuky v reprakoch
Re: Zvlasne zvuky v reprakoch
Mozno prehrievanie integrovanej zvukovky na doske - skus pozriet ci je mozne, ze by ju nejako zohrieval procesor, alebo disk. Za jeden pokus by mozno aj stalo pustit jednu simulaciu a dat na skrinke dole bocnicu, nech sa to lepsie chladi.
Este ma napada aj moznost, ze pri vyssej zatazi sa asi vytvara vyssi elektromagneticky sum a ak su pri reproduktoroch menej kvalitne kable, mohlo by to robit toto.
Ale su to len dohady, vobec to tak nemusi byt.
Este ma napada aj moznost, ze pri vyssej zatazi sa asi vytvara vyssi elektromagneticky sum a ak su pri reproduktoroch menej kvalitne kable, mohlo by to robit toto.
Ale su to len dohady, vobec to tak nemusi byt.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Podla mna je to nasledovne: vyssia zataz -> nekvalitny zdroj -> rusenie do siete -> nekvalitne repraky chytia vsetko.
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
- bledos
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 07. Sep, 2007, 08:00
takze - nepouzivam bednu - cely komp, resp. maticna doska je polozena na stole a vsetko ostatne je ponapajane priamo na nu. Repraky su sitne, cize moze byt, ale urcite to nebude odberom el. prudu, lebo ked windows fici "naplno", to jest vsetky 4 jadra tak je ticho, cize so zdrojom to asi nebude suvisiet, mozno s HHD a zapisovanim...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
to je jedno ci je to v bedni alebo nie ... ten zdroj to moze chytat tak ci tak. Totizto ja si to netaham z brucha ale z vlastnej skusenosti. Lacnejsie zdroje to robia. Stalo sa mi to .. Cvrlikala mi mys a aj aktivita HDD
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345