AMD FX "Bulldozer"
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
Re: AMD FX "Bulldozer"
je to na prvej aj na 10 strane
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
- Toman
- VIP
- Dátum registrácie: St 06. Júl, 2005, 20:00
- ja som vzdy mal rad AMDcka
- a uznavam ze toto uz patri do kategorie "Fail"
- v dnesnej dobe to skratka uz chce NIECO VIAC...., ak chce AMD konkurovat musi mat TOP prudukt
- a aj krasne video som nasiel:
T.
- a uznavam ze toto uz patri do kategorie "Fail"
- v dnesnej dobe to skratka uz chce NIECO VIAC...., ak chce AMD konkurovat musi mat TOP prudukt
- a aj krasne video som nasiel:
T.
AMD 7600X, B650M, 32Gb 6400, RTX 3070TI, Fractal Torrent
to je este stale vela. podla mna 8120 musi stat oklo 150€ ked to chcu predavat...CageJ napísal:Este na oficialnej ne.. aspon som nenasiel..Ale na PCT som to tiez cital.
ale tak napr : http://www.alza.sk/amd-fx-6100-d267423.htm
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Bohuzial aj to je vysoky odhad. S prihliadnutim na vykon 8150 moze stat maximalne tak okolo 170e, 8120 okolo 140 euro, 6100 okolo 110 euro.
to Youki:
Nauc sa citat. Na zaciatku pisem ze to CPU naozaj nema co ponuknut sucastnemu trhu. Otazkou len je co ponukne trhu s Win 8, resp ci nieco ponuknu nastupne produkty.
Ad Recenzia na PC.sk:
Aspon ze ste nastavili aj nizsie rozlisenia pri testoch s hrami, ale celu recenziu autor zabil tym ze bezal na 1333Mhz cl 7, ked to cpu podporuje oficialne az 1866...
Ak ste tak strasne nedostatkovy na pamate kludne vam poziciam par mojich Adata 1866+ CL8 s Elpidami Hyper.
Nauc sa citat. Na zaciatku pisem ze to CPU naozaj nema co ponuknut sucastnemu trhu. Otazkou len je co ponukne trhu s Win 8, resp ci nieco ponuknu nastupne produkty.
Ad Recenzia na PC.sk:
Aspon ze ste nastavili aj nizsie rozlisenia pri testoch s hrami, ale celu recenziu autor zabil tym ze bezal na 1333Mhz cl 7, ked to cpu podporuje oficialne az 1866...
Ak ste tak strasne nedostatkovy na pamate kludne vam poziciam par mojich Adata 1866+ CL8 s Elpidami Hyper.
Spoiler: ukázať
Myslis si, ze je taky mega rozdiel medzi 1866 a 1600 ci 1333Mhz? Myslim, ze 1866Mhz CL9 pre hracov nie su extra vyhodne........
A s cenami suhlasim, stale su vysoke.
A s cenami suhlasim, stale su vysoke.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Ano ramky samozrejme zvýši výkon asik o 30%...
Niečo otestili na EHW aj ked z biednym časovaním ale niečo to naznačilo
Niečo otestili na EHW aj ked z biednym časovaním ale niečo to naznačilo
1333Mhz Dualchannel ma teoreticku priepustnost 21 328mb/s
1866Mhz Dualchannel ma teoreticku priepustnost 29 856mb/s
Pri 1333Mhz sa vyuzije len 71% potencialu pamatoveho radica AMD procesoru, kdezto pri Inteli sa vzhladom na vyrobcom udavane hodnoty pre I7-2600 vyuzije 100% potencialu pamatoveho radica.
Z praxe pri X48 chipsete a Q9550 viem ze dobre a zle nakonfigurovane pamate znamenaju rozptyl vykonu az 15-20 percent nielen v read/write v RAM ale aj v realnych aplikaciach ktore spracovavaju vela dat ako pri video kompresii. Testy pamate a vykonu som robil cross-referenced pomocou LinX-u a Everestu a na H264 sa asi dodatocne vrhnem.
Kazdopadne mi ide len o princip toho ze ak chcem zmerat maximalny vykon procesoru na defaulte urobim to na defaultnych nastaveniach pamate odporucanych vyrobcom pamatoveho radica...
Som z Bratislavy, ak ste tu recenziu robili v BA, alebo aspon mate zaujem to skusit na lepsej ramke napiste mi PMku a dohodneme sa ...
1866Mhz Dualchannel ma teoreticku priepustnost 29 856mb/s
Pri 1333Mhz sa vyuzije len 71% potencialu pamatoveho radica AMD procesoru, kdezto pri Inteli sa vzhladom na vyrobcom udavane hodnoty pre I7-2600 vyuzije 100% potencialu pamatoveho radica.
Z praxe pri X48 chipsete a Q9550 viem ze dobre a zle nakonfigurovane pamate znamenaju rozptyl vykonu az 15-20 percent nielen v read/write v RAM ale aj v realnych aplikaciach ktore spracovavaju vela dat ako pri video kompresii. Testy pamate a vykonu som robil cross-referenced pomocou LinX-u a Everestu a na H264 sa asi dodatocne vrhnem.
Kazdopadne mi ide len o princip toho ze ak chcem zmerat maximalny vykon procesoru na defaulte urobim to na defaultnych nastaveniach pamate odporucanych vyrobcom pamatoveho radica...
Som z Bratislavy, ak ste tu recenziu robili v BA, alebo aspon mate zaujem to skusit na lepsej ramke napiste mi PMku a dohodneme sa ...
Nie je to tým, že by neboli dostupné iné RAM pamäte. Mám tu hneď vedľa na stole 2x2GB 2200MHz. O to nejde. Ide o to, aby sa porovnával výkon pri čo možno najviac rovnakých podmienkach.
Keď už sme pri tom - Intel síce vo svojich špecifikáciách uvádza 1333MHz, násobiče sú ale všade do 2133MHz. Na čom by sa teda malo testovať? A pri akých časovaniach?
Pre FSB architektúru ešte frekvencia RAM pamätí čo to prinášala, u nových architektúr to veľa výkonu navyše neprinesie. Čo viem a mám otestované, vyšší výkon ktorí stojí za reč je len pri grafickom jadre u AMD Llano.
Povedz si pár testov z recenzie a tie ti prebehnem na 1866MHz.
Keď už sme pri tom - Intel síce vo svojich špecifikáciách uvádza 1333MHz, násobiče sú ale všade do 2133MHz. Na čom by sa teda malo testovať? A pri akých časovaniach?
Pre FSB architektúru ešte frekvencia RAM pamätí čo to prinášala, u nových architektúr to veľa výkonu navyše neprinesie. Čo viem a mám otestované, vyšší výkon ktorí stojí za reč je len pri grafickom jadre u AMD Llano.
Povedz si pár testov z recenzie a tie ti prebehnem na 1866MHz.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
problém nie je ten prínos okolo 10% pri kodovaní videa ale to že sa to stratí v priemere
pretože v iných veciach sú to vyhodené E
btw načo mi meranie prenosovej rýchlost read/write ked praktický význam je menší ako 0
myslíš že nikto nikdy netestoval len ty?
načo je mi 30GB/s v aide ked to nikde nieje vidieť
inak napr bench vo winrare je na to dosť citlivý a aj tam vidieť každý mhz na ramke, problém je že v praxi sú výsledky úplne iné ako v tom benchu
BD v benchu exeluje ale v reále je ako 2500K
a myslím že by recenzentov zožrali keby testovali BD na 1866 a SB na 1333
a ako píše gudas dať SB na 2133 mhz je záležitosť 1 reštartu
kupovať BD v tomto štádiu je iba sponzoring nepodareného CPU, a AMD to vie kedže snád do pol roka chce vydať dalšieho makača
jediný BD ktorý stojí za úvahu je 8120 , ked zlacnie na 150E a pretočiť aspoň na 4500 a viac
poprípade ešte počkať na nové revízie BD ktoré by mohli byť po novom roku
pretože v iných veciach sú to vyhodené E
btw načo mi meranie prenosovej rýchlost read/write ked praktický význam je menší ako 0
myslíš že nikto nikdy netestoval len ty?
načo je mi 30GB/s v aide ked to nikde nieje vidieť
inak napr bench vo winrare je na to dosť citlivý a aj tam vidieť každý mhz na ramke, problém je že v praxi sú výsledky úplne iné ako v tom benchu
BD v benchu exeluje ale v reále je ako 2500K
a myslím že by recenzentov zožrali keby testovali BD na 1866 a SB na 1333
a ako píše gudas dať SB na 2133 mhz je záležitosť 1 reštartu
kupovať BD v tomto štádiu je iba sponzoring nepodareného CPU, a AMD to vie kedže snád do pol roka chce vydať dalšieho makača
jediný BD ktorý stojí za úvahu je 8120 , ked zlacnie na 150E a pretočiť aspoň na 4500 a viac
poprípade ešte počkať na nové revízie BD ktoré by mohli byť po novom roku
Tak nejake hry a app na operacie s plavajucou ciarkou, programy na rendering, napr. Cinebench..
Velmi dobry by bol test s Photoshop a konvertovanie videa.
P.S. Chcem vidiet jeden test, kde bude 30% rozdiel s pomalsimi pamatami.
Velmi dobry by bol test s Photoshop a konvertovanie videa.
P.S. Chcem vidiet jeden test, kde bude 30% rozdiel s pomalsimi pamatami.
no jo no.. asi to tym bude
To by si asi musel porovnavat DDR vs DDR3
To by si asi musel porovnavat DDR vs DDR3
to Gudas:
Každý pamäťový radič má uvedenú podporovanú frekvenciu pamätí, aj latencie, a ked je dokumentácia napísaná dobre tak aj to či čipset podporuje tieto hodnoty aj pri plne obsadených pamäťových slotoch.
Ak by som ich porovnával vyzeralo by to nasledovne:
AMD FX-8150:
Frekvencia cpu 3600Mhz
RAM: 1866Mhz, 4gb, Dualchannel
Intel i7-2600k:
Frekvencia cpu 3400 Mhz
RAM 1333Mhz, 4gb Dualchannel
Pouzil by som tie isté ramky a vychádzal by som z SPD a nastavil by som latencie podla toho.
Benchmarky: Cinebench, Windows media encoder, Paint.net (s dotnetom mam dobre skusenosti ak ide o viacvlaknove aplikacie - slusna distribucia vykonu) a povedzme MS Excel 2007 - Monte Carlo, pripadne Lame kompresia zvuku.
U hier je vzdy velmi silny vplyv grafickej karty.
Každý pamäťový radič má uvedenú podporovanú frekvenciu pamätí, aj latencie, a ked je dokumentácia napísaná dobre tak aj to či čipset podporuje tieto hodnoty aj pri plne obsadených pamäťových slotoch.
Ak by som ich porovnával vyzeralo by to nasledovne:
AMD FX-8150:
Frekvencia cpu 3600Mhz
RAM: 1866Mhz, 4gb, Dualchannel
Intel i7-2600k:
Frekvencia cpu 3400 Mhz
RAM 1333Mhz, 4gb Dualchannel
Pouzil by som tie isté ramky a vychádzal by som z SPD a nastavil by som latencie podla toho.
Benchmarky: Cinebench, Windows media encoder, Paint.net (s dotnetom mam dobre skusenosti ak ide o viacvlaknove aplikacie - slusna distribucia vykonu) a povedzme MS Excel 2007 - Monte Carlo, pripadne Lame kompresia zvuku.
U hier je vzdy velmi silny vplyv grafickej karty.
Naposledy upravil/-a Mir v Ut 18. Okt, 2011, 20:09, upravené celkom 1 krát.
Fajn, a tie testy v ktorých to má byť zdokumentované?