Ahojte,
už tri dni sa trápim so značne otravným problémom. Prosím, ak ste sa s ním už tiež stretli, ako ste to vyriešili?
Po spustení notebooku (ASUS M51Sn, Windows 7 Enterprise - podnikový, aktivovaný) ide všetko ako má (prihlásenie, welcome...), až na to, že sa na záver nezobrazí plocha ani panel úloh. Len čierna obrazovka s kurzorom myši a miniaplikáciami. S myšou sa dá pohybovať, ale na stlačenie tlačítiek nereaguje. Nedajú sa nijakým spôsobom spustiť žiadne programy.
Stav sa dá vyriešiť po spustení tskmanagera, odhlásení sa a následnom prihlásení sa v tom istom profile (mám vytvorený len jeden). Potom už sa plocha a panel úloh zobrazí a všetko je v poriadku, až do vypnutia PC. Pri ďalšom spustení sa všetko opakuje.
Tento stav začal, keď sa mi notebook náhle vypol (slabá batéria) a stalo sa mi to už druhý krát. Prvý krát som to vyriešil obnovením systému, ale teraz som s hrôzou zistil, že nemám vytvorený žiaden bod obnovenia. Zistil som, že sa to nestalo len mne, ale aj iným (už sa aj tu riešil rovnaký problém). No nikde nebol funkčný návod ako sa toho dá zbaviť. Prosím, neraďte mi preinštalovanie systému, tomu by som sa rád vyhol. Dosť som posledné tri dni po tomto probléme pátral a veľa postupov skúšal (nový driver grafickej karty, dôkladná kontrola PC antivírom ESS 4...), ale zatiaľ bez výsledku. Budem vďačný za každý rozumný nápad.
Čierna plocha po spustení Win 7
Re: Čierna plocha po spustení Win 7
neskúšal si vytvoriť nový profil či to robí aj v tom ?
Spoiler: ukázať
Na počudovanie, pri vytvorení konta Guest a jeho zvolení pri spúšťaní notebooku je všetko v poriadku. No keď zvolím pri spúšťaní ako prvé moje administrátorské konto, tak problém pretrváva. To znamená, že bude asi problém v nastaveniach môjho konta. Ale netuším, ako to vrátiť do pôvodného stavu.iOio napísal:neskúšal si vytvoriť nový profil či to robí aj v tom ?
aj som si myslel že to pomôže už som sa s tým stretol
takže vytvoriť nový profil a
Ako skopírovať údaje z poškodeného používateľského profilu do nového profilu
http://support.microsoft.com/kb/811151
resp. nájdi si to pre win7 ... je to obdobné ak nie to isté
takže vytvoriť nový profil a
Ako skopírovať údaje z poškodeného používateľského profilu do nového profilu
http://support.microsoft.com/kb/811151
resp. nájdi si to pre win7 ... je to obdobné ak nie to isté
Spoiler: ukázať
Vďaka za radu. Vyskúšam. Len dúfam, že si do nového profilu neskopírujem aj ten problém