Cierny sprej na chladice CPU
- sanjuro
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 29. Dec, 2009, 18:45
Cierny sprej na chladice CPU
Potreboval by som pomoc s hladanim ciernej farby s primesou hlinika, najlepsie sprej. Problem je totiz v tom, ze vsetky hlinikove spreje co som nasiel nemaju ciernu farbu ale prave striebornu ako napr. http://www.vyfukyonline.sk/info/Hliniko ... 0ml-11083/. Jedine co som take nasiel je http://www.promtechaerosol.com/hraluminium-spray.html ale netusim kde to kupit.
MB: MSI B450 Tomahawk Max CPU: AMD 5800x Cooler: Alphacool Eisbaer 360 RAM: 2x8GB G.Skill 3600Mhz CL16 TridentZ Neo SSD: Intel Optane 900p 280GB SSD: Samsung 860 EVO 1TB GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS PSU: Corsair RM1000x Audio: Topping DX3 Pro v2 Case: Lian Li PC-O11 Dynamic White Monitor: LG CX48 Mouse: Logitech G Pro Keyboard: Corsair K65 Speed Pad: Logitech G640 Headphones: AKG K712 Pro
- k0rben
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 23. Feb, 2008, 14:00
Re: Cierny sprej na chladice CPU
Heatsink mozes nasprejovat aj obycajnym akrylom, a prelakuj.
Spoiler: ukázať
Ked to nastriekas obycajnym lakom, znizis tym odvod tepla. Farebne chladice niesu lakovane ale eloxovane. Nanesena je teda uslachtila vrstva tvrdeho oxidu ktora zabranuje skodlivej oxidacii a naslednemu znizeniu tepelnej vodivosti. Farba je potom zavisla od zlozenia kupela v ktorom sa eloxuje.
Hlinikove diely sme ciernili tusom z papiernictva. Nechat kludne celu noc v kupeli, potom vybrat, nechat odtiect, riadne vyfukat fenom. Ked chces lesk, tak natriet ľanovym olejom, nechat napit, a vyfukat.
Chladic potom trosku pusta farbu
Edit: Koho by to vazne zaujimalo eloxovanie na cierno bez pouzitia elektriky....Ked mas v meste obchod s chemiou, daj si namiesat roztok 15 g manganistanu draselného, 25 g dusičnanu meďnatého, 5 ml kyseliny dusičnej, liter destilky. Chladic vykupat v mydlovej vode, oplachnut v horucej vode, vyfukat fenom...V tomto roztoku zohriatom na 85 stupnov nechas chladic cca pol hodiny, nechas vysusit.
Na svetlohnede sfarbenie postaci chladic kupat cca 10-15 minut, hnedocierne 15-20 minut. Treba si to vyskusat
Hlinikove diely sme ciernili tusom z papiernictva. Nechat kludne celu noc v kupeli, potom vybrat, nechat odtiect, riadne vyfukat fenom. Ked chces lesk, tak natriet ľanovym olejom, nechat napit, a vyfukat.
Chladic potom trosku pusta farbu
Edit: Koho by to vazne zaujimalo eloxovanie na cierno bez pouzitia elektriky....Ked mas v meste obchod s chemiou, daj si namiesat roztok 15 g manganistanu draselného, 25 g dusičnanu meďnatého, 5 ml kyseliny dusičnej, liter destilky. Chladic vykupat v mydlovej vode, oplachnut v horucej vode, vyfukat fenom...V tomto roztoku zohriatom na 85 stupnov nechas chladic cca pol hodiny, nechas vysusit.
Na svetlohnede sfarbenie postaci chladic kupat cca 10-15 minut, hnedocierne 15-20 minut. Treba si to vyskusat
- k0rben
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 23. Feb, 2008, 14:00
Dik Johny, to niekedy skusim, ale naopak si myslim ze nejake drasticke znizenie odvodu - zvysenie finalnych teplot to nebude. Na starej e7400 som pouzival cierny freezer pro ktory bol prebehnuty ciernym motipom a rozdiel tam nebol (aspon nie SW meratelny) a poznam dalsieho co dal vsetky heatsinky na doske na bielu a tiez no problem.
Spoiler: ukázať
Tak ked je to overene praxou, nemozem oponovat , to zase skusim niekedy ja.