Doska má dva roky a pár mesiacov. Prvý krát som to spozoroval v júny, keď som vymenil neskutočne hlučnú 9600GT za GTS450 a myslel som si, že je to tou novou kartou (má aj vyššiu spotrebu), tak som ju vymenil za nový kus a tá to robila tiež, tak som s tým žil...
No ale teraz som vymenil svoje C2D E8200 za C2Q Q6600 a tento zvuk je počuť aj pri záťaži CPU, kedže pretaktovaný q6600 žere teda o dosť viacej wattov ako 45nm C2D. Keď spustím OCCT a nastavím affinitu len na dve alebo jedno jadro, tak ten zvuk nie je takmer vôbec počuť, resp. nie je počuť vôbec. Samozrejme ak spustím hru, tak mám krásnu symfóniu.
Tie zvuky sú podobné tomuto http://www.youtube.com/watch?v=1FdCKZ8qaUU a zrejme vychádzajú z tejto oblasti http://img401.imageshack.us/img401/8844/p5kpro03.jpg je to dosť ťažko rozoznať :/
Čo s tým? Ten posratý zvuk by som aj prežil, ale skôr mám obavy a dosku, resp. o všetko čo je do nej zapojené... plus ako na potvoru mám Windows 7 OEM :/
Najradšej by som vykopol PC z okna aj s posraným battlefieldom
Asus P5K Pro vydáva zvuky pri záťaži
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Re: Asus P5K Pro vydáva zvuky pri záťaži
To je uplne normalne, piskaju cievky okolo CPU ... tiez moja doska vydavala podobne zvuky ked som mal este LGA775. S tym nic nespravis. Pomohol by upgrade na novsiu paticu but AM3+ alebo LGA1155.
Spoiler: ukázať
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 18. Jún, 2011, 15:54
cievku sú tie veľké čierne boxy okolo socketu? alebo tie menšie čiastočne otvorené (z boku je do nich trochu vidieť) vedľa atx 4 pinu a 24 pinu?
-
- Pokročilý používateľ
Ano, vsetky tie kocky ... U grafik su asi o polovicu mensie no na niektorych podobne velke. A tie co nevidis, pod chladicom su mosfety take o hodne mensie http://en.wikipedia.org/wiki/MOSFET.
U novsich paticach tie cievky na doske nepiskaju (teda mne nepiskala zatial ani jedna okrem LGA775). Vatcsinou piska grafika alebo zdroj. Tiez aj HDD niekedy.
U novsich paticach tie cievky na doske nepiskaju (teda mne nepiskala zatial ani jedna okrem LGA775). Vatcsinou piska grafika alebo zdroj. Tiez aj HDD niekedy.
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 18. Jún, 2011, 15:54
takže to nie je žiadna vada, iba taká kozmetická (hnusný zvuk)? komputer je stabilný, no problemo.
-
- Pokročilý používateľ
Bohuzial neda sa to ani reklamovat. Bud zistit pri com to robi a snazit sa ten softwer nepouzivat alebo ked budes pri PC, nasad si sluchadla.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
to video co si dal mi pride ako hdd,
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- jcdenton12
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 22. Dec, 2005, 20:00
Asus P7P55D-E + Xeon x3440 + Seasonic S12 380w
ten zvuk ide jednoznacne z napajacich obvodov pre CPU
zavisi to hlavne od vytazenia CPU, no nie len od toho
u mna sa to prejavuje ked vytazim svoju i7 na maximum alebo niekedy pocas bootovania win7
ciastocne mozno aj od teploty, kedze v zimnych mesiacoch to nerobi
urcite to nieje HDD
ten zvuk ide jednoznacne z napajacich obvodov pre CPU
zavisi to hlavne od vytazenia CPU, no nie len od toho
u mna sa to prejavuje ked vytazim svoju i7 na maximum alebo niekedy pocas bootovania win7
ciastocne mozno aj od teploty, kedze v zimnych mesiacoch to nerobi
urcite to nieje HDD
...