help: po výmene procáku pruhy cez obrazovku

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Používateľov profilový obrázok
dave1979
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 16. Dec, 2007, 08:00

help: po výmene procáku pruhy cez obrazovku

Príspevok od používateľa dave1979 »

som to dfotil.trvá to asi 3 sekundy.pc ale ide normálne..ešte podotknem že som robil flash biosu na AM2 doske ASUS M2N-e bios 5001...starý procak bol amd athlon X2 6000+ doska už flashnuta nerobilo to.vymenili mi pred 3 mi dnami v servise procak zaAM3 athlon 2 X4-645

včom može byť porblém.lebo desí ma to.dakujem

http://imageshack.us/photo/my-images/82 ... nutie.jpg/
CageJ
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43

Re: help: po výmene procáku pruhy cez obrazovku

Príspevok od používateľa CageJ »

Skus preinstalovat win ale zrejme to nepomoze..
Podla mna ten BIOS... treba skusit dat stary a kde tu take pruhy??? Lebo toto je abs necitatelne.
dave1979
Používateľ
Používateľ

CageJ napísal:Skus preinstalovat win ale zrejme to nepomoze..
Podla mna ten BIOS... treba skusit dat stary a kde tu take pruhy??? Lebo toto je abs necitatelne.
načo mi radíš preinštalovať win ked "zrejme to nepomože" .nemožem davať starý bios lebo mi nenabehne pc vobec.písal som že som flashoval pri prechode na am3 procák
CageJ
Redaktor
Redaktor

Stale nevieme z coho je to obrazok.. ak z windowsu, tak by som to skusil.. ak z BIOSu, tak to je o inom.. PRETO TI TO RADIM !

Mas odskusane, ze so starsim to nepojde ?
T.j. nenabehne ? Lebo to, ze ti tam pise unknown CPU je vedlajsie.......
dave1979
Používateľ
Používateľ

CageJ napísal:Stale nevieme z coho je to obrazok.. ak z windowsu, tak by som to skusil.. ak z BIOSu, tak to je o inom.. PRETO TI TO RADIM !

Mas odskusane, ze so starsim to nepojde ?
T.j. nenabehne ? Lebo to, ze ti tam pise unknown CPU je vedlajsie.......
unknown CPU mi vobec nevypisuje.to mi robilo pred flashom...ten obrazok je fotenetý niekoko sekund po štarte pc( nie v biose) a nie wo windowse.windows sa načíta normálne..mám win 7 ultimate 64x.....windows nabehne,pc nabehne..len hento mi vyhadzuje.a určite to nieje normálne :-(
shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16

Príspevok od používateľa shajek »

nestrajchol si pre vymene o grafiku ? ked vstupis do biosu su tam tie pruhy ?
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
dave1979
Používateľ
Používateľ

shajek napísal:nestrajchol si pre vymene o grafiku ? ked vstupis do biosu su tam tie pruhy ?
no ten čo mi to robil chcel vytiahnuť graficku,kvoli prístupu lepšiemu tak ju povytiahol..a potom že reku nie tak ju zasunul naspeť.ja som to ešte kontroloval a pritahoval som tie skrutky 2 bola na doraz..pri prvom štarte pc po výmene to tie pruhy nevyhadzovalo
,ani ked som ja reštartoval pc..celý den išlo pc..zistil som to až na druhýden ráno ked som pc zapal z vypnuteho stavu..kuknem ten bios čo sa stane..ale pochybujem že by to bolo grafikou šak normálne všetko šlape hry a tak.....aj obraz vo vin je ako by mal byť
shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

zazil som uz vselico ... karty poskodne tak ze v textovom rezime robili pruhy .. v grafickom vsetko v poriadku.. ak mas kde vyskusat tu grafu vyskusaj .. nic za to nedas a ason budes vediet ze to nerobi ona
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
dave1979
Používateľ
Používateľ

shajek napísal:zazil som uz vselico ... karty poskodne tak ze v textovom rezime robili pruhy .. v grafickom vsetko v poriadku.. ak mas kde vyskusat tu grafu vyskusaj .. nic za to nedas a ason budes vediet ze to nerobi ona
lenže mne graficka wo windowse nerobý nijaký problem.v biose to nerobý.normálne vyhodi sa nazov vyrobcu dosky,potom henta blbosť na 2 sekundy ale vždy to inak vyzerá.a potom obrazovka win a šlape to..a teraz som to chcel natočiť že sem dám lik a neurobilo to nič hmm
dave1979
Používateľ
Používateľ

tak tu je video.takto vyzera start mojoho pc :-(

http://tinypic.com/player.php?v=33wm8g1&s=5
AmOK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 25. Júl, 2006, 02:00

Príspevok od používateľa AmOK »

Beta bios 5001 si tam vobec davat nemusel, 3001 podporuje A X4 635 aj A X4 640. S tvojou 645 by nemal mat problem, aj ked v support liste sa nenachadza vobec.. http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2NE/#CPUS
Skus ten 3001, pripadne este pred flashovanim odpoj HDD, ci sa tie aftefakty objavia aj bez OS, aby sa vylucilo, ze s tym OS nic nema. Tiez by si mohol pozriet do biosu, vypnut to uvitacie logo, zapnut post, pripadne ak je tam nejaka automaticka detekcia SLI na auto, nastavit ju manualne na off.
Mne to skor pripada na nejaky bug biosu a maly problem s detekciou grafy pri starte. Nepises ani co to je za grafiku.. Ale podla mna karta je 100% ok, len si chvilu nerozumie pri starte s doskou. Kludne to moze byt tou betou.
Mozes tiez grafiku vytiahnut uplne von, pustit pc bez nej, vypnut a namontovat ju naspat. Je to malickost, ale kopec problemov sa vyriesilo blbym rozobratim a zlozenim, aj ked vsetko bolo predtym skontrolovane a zlozene spravne. :D
shajek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

hej hej, toto je grafika v poriadku. Ako bolo nadomnou povedane flashni bios spat.
CageJ
Redaktor
Redaktor

Mimochodom,
BIOSy mozu mat problemy i s grafickymi kartami. Bezne vyjdu BIOSy len pre opravu podpory GPU. To, ze ti tam pise unknown CPU neznamena, ze ten procesor nefunguje korektne...
dave1979
Používateľ
Používateľ

CageJ napísal:Mimochodom,
BIOSy mozu mat problemy i s grafickymi kartami. Bezne vyjdu BIOSy len pre opravu podpory GPU. To, ze ti tam pise unknown CPU neznamena, ze ten procesor nefunguje korektne...

nepísal som nič otom že by mi starý procák nefungoval ked ho neukazovalo.proste niekomu to vadí ak mu neukazuje nazov procaku.a flas to vyriešil (aspon niečo ) :D
dave1979
Používateľ
Používateľ

AmOK napísal:Beta bios 5001 si tam vobec davat nemusel, 3001 podporuje A X4 635 aj A X4 640. S tvojou 645 by nemal mat problem, aj ked v support liste sa nenachadza vobec.. http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2NE/#CPUS
Skus ten 3001, pripadne este pred flashovanim odpoj HDD, ci sa tie aftefakty objavia aj bez OS, aby sa vylucilo, ze s tym OS nic nema. Tiez by si mohol pozriet do biosu, vypnut to uvitacie logo, zapnut post, pripadne ak je tam nejaka automaticka detekcia SLI na auto, nastavit ju manualne na off.
Mne to skor pripada na nejaky bug biosu a maly problem s detekciou grafy pri starte. Nepises ani co to je za grafiku.. Ale podla mna karta je 100% ok, len si chvilu nerozumie pri starte s doskou. Kludne to moze byt tou betou.
Mozes tiez grafiku vytiahnut uplne von, pustit pc bez nej, vypnut a namontovat ju naspat. Je to malickost, ale kopec problemov sa vyriesilo blbym rozobratim a zlozenim, aj ked vsetko bolo predtym skontrolovane a zlozene spravne. :D
hmm no ked som tam mal starý procesor,už to bolo flashnuté na 5001 a nijake čiary,artefakty neboli ale pritom mi vyhodilo pri flashovaní chybu:Fail to verify EEPROM with new BIOS image....je písane ktomu flashovaniu že treba:Due to Bios ROM size limitation remove LAN PXE ROM and change Crashfree3 to Crashfree-a absolutne netuším čo treba spravyť čo to je crashfree a kde..ale problém nebol ajtak pokial som tam nedal ten nový procák.flash 3001 tam davat nebudem lebo potom by mi už pc na tomto procaku nenabehlo.nepodporuje ho...aj ja si myslím že to je biosom,alebo chyba dosky.rozmýšlam kupiť novu ked mi to nikto neopravý nebudem sa snou srať večne :-),možno by som mohol ešte reinstall windows,ale už mi je stoho zle..predminulý týžden som ho behom 5 ndí 8 krat inštaloval..ale po výmene procaku zatial nie.možno by to pomohlo.grafiku mám GTX 560.najnovší driver,direct x a a tak..moja doska nieje sli tak v biose sa to neda vypnut aspon som to tam nevidel.ale može byťž že mi to rozhasil ten chalan z pcservisu ked resetoval bios na default a potom to nastavovalk podla seba.prvý štart-nijake pásy..až potom ked nastavoval..ale pc som nevypal.zistil som to až rano pri zapnutí

Návrat na "Procesory"