Zdravim, potrebujem pomoct s jednym retazcom. V programe Solidworks mam moznost automatickeho vyplnovania nazvu a cisla vykresu cez "vzorec" dopravoval som sa k par retazcom ale potreboval by som ich upravit
nazov suboru je: (XXXXX500-300-01-01-01-005 Kockaty valec.SLDPRT)
"C.vykresu"= part.Extension.CustomPropertyManager("").Set("C.vykresu", Left(part.GetTitle, 25))
Pocet znakov v Cisle vykresu sa moze menit a tento retazec napise prvych 25 znakov potreboval by som prerobit aby som stale pisalo po prvu medzeru popripade zacnem pouzivat podtrznik ak to pomoze (XXXXX500-300-01-01-01-005_Kockaty_valec.SLDPRT) tak po prvy podtrznik
druha cast
"Nazov"= part.Extension.CustomPropertyManager("").Set("Nazov", Mid(part. GetTitle, 27))
Nazov suboru mal by vypisat zvysok 27 znak a dalej (Kockaty valec.SLDPRT) s tym ze zase chcem aby pisale zase opacnu cast zase od prvej medzery resp od prveho podtrznika ale s vynimkou aby odstranilo koncovku ktora je stabilne 7 znakov
uff dufam ze som to vysvetlil dostatocne a ze mi bude niekto vediet s tymto pomoct
vopred dakujem dobrej dusi co sa na to kukne
VBScript String Len
Re: VBScript String Len
Neskusal si "InStr" na vyhladanie pozicie medzery (" ") ? Z toho by si mohol potom zistit pocet znakov na lavo aj na pravo od nej..
i7 4790K @ 4.6GHz
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
23´LCD Full-HD , Corsair HX650W , SSD 60GB + Hdd 2TB
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
nie neskusal, ten retazec som nasiel na jednom fore, je to pre mna spanielska dedina, netusim co a ako len som sa snazil upravit to co som nasielnumlock napísal:Neskusal si "InStr" na vyhladanie pozicie medzery (" ") ? Z toho by si mohol potom zistit pocet znakov na lavo aj na pravo od nej..
"Nazov"= part.Extension.CustomPropertyManager("").Set("Nazov",mid(part.gettitle,10,len(part.gettitle)-16))
takouto cestou by to neslo?
Pre mna najlepsie by bolo oddelit zlava po medzeru resp po podtrznik do jedneho policka
druhu polovicu od podtrznika z hociktorej strany do druheho policka s tym ze odreze koncovku tych 7 poslednych znakov
resp je este moznost kedze tie prikazy sa daju zadavat len jednoriadkove a nebude sa to dat napisat spolu tak to rozdelit aby koncovku odtrhlo az v dalsom riadku pouzijem nejaku iny nazov retazca
No cosi som vymyslel btw: numlock vdaka za tip http://zenit.hyperphp.com/index.php?m=vb
dufam ze je to dobre resp aspon na dobrej ceste, akurat ten nazov este skusam skratit a som rad ze to funguje aj na medzery
"C.vykresu"= part.Extension.CustomPropertyManager("").Set("C.vykresu", Left(part.GetTitle, Instr (part.GetTitle, " ")-1))
"Nazov"= part.Extension.CustomPropertyManager("").Set("Nazov", Mid (part.GetTitle, InStr (part.GetTitle, " ")+1))
kdesi som nasiel este toto len (part.gettitle)-10) ale to odpocitava iba pocet znakov potrebujem uz len odpalit koncovku
dufam ze je to dobre resp aspon na dobrej ceste, akurat ten nazov este skusam skratit a som rad ze to funguje aj na medzery
"C.vykresu"= part.Extension.CustomPropertyManager("").Set("C.vykresu", Left(part.GetTitle, Instr (part.GetTitle, " ")-1))
"Nazov"= part.Extension.CustomPropertyManager("").Set("Nazov", Mid (part.GetTitle, InStr (part.GetTitle, " ")+1))
kdesi som nasiel este toto len (part.gettitle)-10) ale to odpocitava iba pocet znakov potrebujem uz len odpalit koncovku
Nechcem ta popliest, ale da sa to spravit takto: (ajked neviem, ako to napasujes do toho riadku)
a = "nazov suboru.SLDPRT"
Malo by vyjst:
a= "nazov suboru.SLDPRT"
b= "nazov"
c= "suboru"
a = "nazov suboru.SLDPRT"
' nazov suboru s medzerou a koncovkou
b = Mid (a, 1, InStr(a, " ")) ' vrati lavu cast od medzery, start.pozicia, pocet znakov az po medzeru
c = Mid (a, InStr(a, " ")+1, Len(a)-InStr(a, " ") - 7)' vrati pravu cast od medzery, start.pozicia (+1 znamena okrem medzery), pocet znakov(okrem poslednych 7)
Malo by vyjst:
a= "nazov suboru.SLDPRT"
b= "nazov"
c= "suboru"
i7 4790K @ 4.6GHz
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
numlock super vdaka
funguje to
"Nazov"= part.Extension.CustomPropertyManager("").Set("Nazov", Mid (part.GetTitle, InStr (part.GetTitle, " ")+1, Len (part.GetTitle)- InStr(part.GetTitle, " ")-7))
este raz dakujem za pomoc
funguje to
"Nazov"= part.Extension.CustomPropertyManager("").Set("Nazov", Mid (part.GetTitle, InStr (part.GetTitle, " ")+1, Len (part.GetTitle)- InStr(part.GetTitle, " ")-7))
este raz dakujem za pomoc
i7 4790K @ 4.6GHz
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
zdravim, potrebujem este poradit s textom
nadefinovane konstanty
"Priemer" = 10
"Dlzka" = 500
a chcem dosiahnut zobrazenie
ø10x500
aky prikaz mam pouzit ked sa to sprava ze chce zobrazovat iba cislo nie text
dakujem
nadefinovane konstanty
"Priemer" = 10
"Dlzka" = 500
a chcem dosiahnut zobrazenie
ø10x500
aky prikaz mam pouzit ked sa to sprava ze chce zobrazovat iba cislo nie text
dakujem
Asi nerozumiem.
Ak chces zobrazit cislo ako text, pouzi "CStr(cislo)" To konvertuje cislo na string.
Ak chces zobrazit cislo ako text, pouzi "CStr(cislo)" To konvertuje cislo na string.
i7 4790K @ 4.6GHz
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
ASUS Z97-A
GB HD6870
Crucial 8GB 1600MHz CL8
mam kolonky kde su zadane hodnoty
Priemer a to vyjadruje cez kotu cislo 10
parameter Priemer=10
a teraz chcem spravit vzorec do ktoreho vlozim parametre kedze cisla sa menia
zobraz Hodnotu Priemer a vysledok bude 10 s tym ze pred to potrebujem dat este napriklad TR
takze vysledok by som potreboval TR 10
Priemer a to vyjadruje cez kotu cislo 10
parameter Priemer=10
a teraz chcem spravit vzorec do ktoreho vlozim parametre kedze cisla sa menia
zobraz Hodnotu Priemer a vysledok bude 10 s tym ze pred to potrebujem dat este napriklad TR
takze vysledok by som potreboval TR 10