PC startuje,nenabehne BIOS
PC startuje,nenabehne BIOS
Ahojte.Prosim o radu.Chcel som namontovat cinske ventilatory na HDD.Pri vyberani HDD som musel vytiahnut aj RAMky.Pri opätovnom vkladani RAM som ich dal opacne.Ale kedze sa to neda tak mi zostali vsunute iba do polovicky slotu (v rychlosti som si to nevsimol) a pustil som PC.Volaco mi zasmrdelo odpalenim.Teraz neviem co mi odislo.Ci mi zdroj vyskratovali tie ventilatory,alebo odisla zakladna doska kôli RAMkam.Ked pustim PC nabehne mi DVD,roztoci sa HDD,na grafike svietia LEDky,na procesory ide ventilator.Na monitor nejde signal a zakladna doska mi 3x zapipa.Nenabehne BIOS.Skusal som aj vytiahnut baterku,stale nic.Mozte mi poradit co s tym je?Dakujem
Re: PC startuje,nenabehne BIOS
v manualy dosky mas niekde tabulku ake pipkanie co znamena, napis presne ake komponenty mas
Rest in Pieces
Spoiler: ukázať
V manuali som to nenasiel.Tam su iba zapojenia,a BIOS.Zostavu mam tuto:MB MSI GF615M-P33,CPU AMD ATHLON II X4 635.RAM DDR 3 2GB 1333MHz Kingston,VGA ATI Saphire HD 5770.
3 rovnake zasebou su fail RAM
http://pcsupport.about.com/od/fixthepro ... -codes.htm
ak som pochopil spravne mas 2x 1gb, tak skus skorej pustit pc bez ram mal by pipat 3x a potom po jednom ramky mozno zhorela len 1
http://pcsupport.about.com/od/fixthepro ... -codes.htm
ak som pochopil spravne mas 2x 1gb, tak skus skorej pustit pc bez ram mal by pipat 3x a potom po jednom ramky mozno zhorela len 1
Rest in Pieces
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Ak to pipne raz silno a 3x po sebe, tak to je doska.
Ked 3x tak pamate. Skontroluj na pamatiach piny ci si ich neposkodil a skus dat len jednu ramku do prveho slotu (hned vedla procesora).
Pamatovy modul musi zacvaknut do slotu. Pokial nepocujes zvuk zacvaknutia, nieje dobre instalovana.
Ked 3x tak pamate. Skontroluj na pamatiach piny ci si ich neposkodil a skus dat len jednu ramku do prveho slotu (hned vedla procesora).
Pamatovy modul musi zacvaknut do slotu. Pokial nepocujes zvuk zacvaknutia, nieje dobre instalovana.
pipne to 3x za sebou.skusil som obe RAMky v prvom slote a potom aj v druhom.stale to pipa rovnako.Takze mozem kupit nove.Nie vzdy sa oplati ponahlat pri skladani PC.Dakujem za rady.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 23. Dec, 2007, 08:00
Da sa ti odskusat v inom PC tie pamate ? Nemusia to byt len pamate ale aj pamatovy radic ktory je v procesore. Preto radsej odskusaj pamate v inom PC.