Kedze sa v "crevach" audio techniky nevyznam, tak mam teraz mensi problem s vyberom DAC-u. Kedze na Slovensku sa toho az tak vela nepredava, a aj to, co sa predava, je dost predrazene (v cene, v ktorej to zhanam, su tu asi len NuForce prevodniky, a tie ma nejak nelakaju), rozhodol som sa objednat nieco zo zahranicia.
Momentalne sa rozhodujem medzi tymito troma:
Audio-GD NFB-12 - 200$+50$+dan
Little Dot DAC_I - 260$+50$+dan
Matrix Cube - 300$+dan
z technickej specifikacie toho ja vela nevycitam, jedine, co mi bije do oci, su chipy (prevodniky). NFB-12 pouziva WM8741 zatial co LD/Cube maju WM8740. Vsetky tri maju usb aj opticky vstup, takze tuto poziadavku splnaju. NFB-12 a Cube maju aj headphone output, ale na to si nepotrpim kedze aj tak planujem kupit amp (Sunrise Project). Pripadne by som k tomu LD DAC_I prihodit par $ navyse a kupil by som DAC_II, ktory ma rovnaky dac obvod + integrovany amp. Ak by niekto vedel podla specifikacie nejako porovnat tie DAC-i, feel free. V tomto momente ale u mna vyhrava NFB-12, hlavne kvoli nizsej cene.
Pre info, co sa tyka sourcu, tak pravdepodobne to bude usb vstup z booku (mozno si kupim nejaku lacnu zostavu cisto na audio/video, tak mozno bude neskor aj opticky vstup), hudba prevazne vo flacu, sem-tam mozno nejake to CD. Co sa tyka ostatneho vybavenia, pocuvat to budem na ATH-W1000x-kach a do konca roka planujem aj uz vyssie spominany amp (Sunrise project, ak by som bol v "hmotnej nudzi" tak LD I+), ale kable tiez este nemam vybrate (pravdepodobne si zozeniem nejake od AudioQuest).
Ktory dac?
- filuS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14
Ktory dac?
Desktop
Spoiler: ukázať
Re: Ktory dac?
Andrej audio GD chvalil ... ja neviem. Nuforce moze byt ok, ale za tie prachy ti lepsi konstrukter posklada 10x kvalitnejsi prevodnik...
Re: Ktory dac?
a co tak E-MU 0204 USB?
Kvalitny prevodnik,zadne 2 x 6.3 mono vystupy do sluchatkoveho zosika, zadny 3.5mm stereo do reprakov a predny 6.3 stereo priamo do sluchadiel?
napajanie je plne cez USB, dokaze pretlacit az 192kHz sample
Kvalitny prevodnik,zadne 2 x 6.3 mono vystupy do sluchatkoveho zosika, zadny 3.5mm stereo do reprakov a predny 6.3 stereo priamo do sluchadiel?
napajanie je plne cez USB, dokaze pretlacit az 192kHz sample