Pred pár dňami sa u nás prihodil niekoľkonásobný výpadok prúdu v čase keď bežal počítač a od tej doby mám problém s hdd (wd 160gb, sata2).
Pri každom štarte pc nabehne checkdisk aby skontroloval disk, lenže pri 3 of 3 len vypíše "unspecified error occurred" a skončí sa. Windows síce nabootuje, ale problém sa nevyrieši, lebo pri reštarte sa kontrola disku spustí znovu. Manuálne spustenie má rovnaký efekt, scandisk oznámi, že na disku je chyba, ale nie je ju možné opraviť, kým beží systém - no po reštarte počítača opäť oznámi "unspecified error..."
Fyzicky sa disk zdá byť v poriadku, prebehol som scan hd tune i wd diagnostic tools a žiaden nenašiel chybné sektory, smart výsledky sú ok.
Je nejaká možnosť vyriešiť tento problém bez nutnosti preinštalovať os/preformátovať hdd (napr nejaký 3rd party program)?
Vďaka.
Problém s HDD "unspecified error occurred"
- nimh
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 11. Apr, 2010, 12:03
Re: Problém s HDD "unspecified error occurred"
Prezen ho cez toto http://www.ulozto.sk/7912614/windlg-122-zip ale nedavaj moznost mazanie.ak prejde a bude ok tak tu kontrolu treba offnut lebo je nepodstatna.
CPU: AMD APU A10-6800K RAM: 4x4GB Kingston HyperX Beast 2133MHz MB: ASUS A88X-PRO SSD: SAMSUNG 850 PRO 1TB, HDD: WD RED spolu 12TB VGA: ASUS R9270X-DC2T-2GD5 PIECKA: SAMSUNG MONITOR: PHILIPS model 234E5, OS: Windows 10 64bit, UPS: APC ES-700
Ako som písal, wd utilitkou som ho už kontroloval, žiadne chyby sa nenašli, ale problém to nevyriešilo. Checkdisk stále hlási chybu a pri každom štarte pc disk kontroluje (neúspešne).
- nimh
- Používateľ
tak potom neriesita odstav to nech to nekontroluje naco ak ta nenasla nic
CPU: AMD APU A10-6800K RAM: 4x4GB Kingston HyperX Beast 2133MHz MB: ASUS A88X-PRO SSD: SAMSUNG 850 PRO 1TB, HDD: WD RED spolu 12TB VGA: ASUS R9270X-DC2T-2GD5 PIECKA: SAMSUNG MONITOR: PHILIPS model 234E5, OS: Windows 10 64bit, UPS: APC ES-700
Až na to, že scandisk vo winxp chybu nájde, upozorní na ňu, ale opraviť ju nevie. Predpokladám, že ide o chybu vo filesystéme, je nejaká možnosť opraviť to bez nutnosti formátu a reinštalácie windowsu?
- nimh
- Používateľ
mozes to nastavit v scandisku.to tretie alebo druhe tlacitko dole.
alebo pouzi softwer regino alebo WinRegGuide alebo Tweak Windows Utility
v regine to je polzka startovanie =>Ostatne
alebo kuk sem http://www.marvswindowstips.com/on_off.htm
Windows: On & Off
Enable or disable Scandisk/Chkdsk on system reboot
If you disable the automatic execution of Scandisk (Win98, ME) or Chkdsk (Win2K, XP), you should run it manually about every two weeks to maintain the integrity of your PC's file system
Windows XP
Start>Run>chkntfs /x <drive> [drive] [drive]
For example, if you want to disable Chkdsk from running on drive C: chkntfs /x c:
Chkntfs works by modifying the BootExecute value in the Registry.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CURRENTCONTROLSET\CONTROL\Session Manager
The default value is BootExecute:REG_MULTI_SZ:autocheck autochk *
Chkdsk /f /r is unaffected by chkntfs and can be run to check volumes manually on the next system reboot.
alebo pouzi softwer regino alebo WinRegGuide alebo Tweak Windows Utility
v regine to je polzka startovanie =>Ostatne
alebo kuk sem http://www.marvswindowstips.com/on_off.htm
Windows: On & Off
Enable or disable Scandisk/Chkdsk on system reboot
If you disable the automatic execution of Scandisk (Win98, ME) or Chkdsk (Win2K, XP), you should run it manually about every two weeks to maintain the integrity of your PC's file system
Windows XP
Start>Run>chkntfs /x <drive> [drive] [drive]
For example, if you want to disable Chkdsk from running on drive C: chkntfs /x c:
Chkntfs works by modifying the BootExecute value in the Registry.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CURRENTCONTROLSET\CONTROL\Session Manager
The default value is BootExecute:REG_MULTI_SZ:autocheck autochk *
Chkdsk /f /r is unaffected by chkntfs and can be run to check volumes manually on the next system reboot.
Ja viem, že to môžem zastaviť, ale problém to nijako nevyrieši.
Ešte raz :
Ak spustím checkdisk manuálne (len kontrolu), výsledok ma informuje o chybe. Ak spustím aj opravu, checkdisk ma informuje, že ju nemôže vykonať, lebo na disku beží systém a opýta sa ma, či chcem opravu spustiť po reštarte. Dám ok, pc sa reštartuje a pri bootovaní sa spustí checkdisk aj s opravou - lenže pri bode 3 of 3 sa kontrola preruší kvôli "unspecified error occurred" a spustí windows.
Po opätovnom spustení kontroly tam chyba stále je, informuje ma o nej napríklad aj tuneup (lenže ten nič nerieši, lebo je to vlaste len gui pre checkdisk). Taktiež po reštarte/vypnutí sa stále automaticky spúšťa checkdsk a stále sa neúspešne snaží chybu opraviť.
Chyba tam teda je, nie vo forme zlého sektoru (odskúšané full testami wd diagnostics a hd tune), ale nejako poškodeného file systému. Je nejaký program, ktorý by ho dokázal opraviť bez nutnosti formátovania disku a reinštalovania windowsu (lebo checkdisk to z neznámych príčin nedokáže)? Rozhodne nemienim zakázať automatickú kontrolu scandiskom aby som o nejaký čas zistil, že celý filesystém sa zvrhol a nemôžem už ani nabootovať.
Ešte raz :
Ak spustím checkdisk manuálne (len kontrolu), výsledok ma informuje o chybe. Ak spustím aj opravu, checkdisk ma informuje, že ju nemôže vykonať, lebo na disku beží systém a opýta sa ma, či chcem opravu spustiť po reštarte. Dám ok, pc sa reštartuje a pri bootovaní sa spustí checkdisk aj s opravou - lenže pri bode 3 of 3 sa kontrola preruší kvôli "unspecified error occurred" a spustí windows.
Po opätovnom spustení kontroly tam chyba stále je, informuje ma o nej napríklad aj tuneup (lenže ten nič nerieši, lebo je to vlaste len gui pre checkdisk). Taktiež po reštarte/vypnutí sa stále automaticky spúšťa checkdsk a stále sa neúspešne snaží chybu opraviť.
Chyba tam teda je, nie vo forme zlého sektoru (odskúšané full testami wd diagnostics a hd tune), ale nejako poškodeného file systému. Je nejaký program, ktorý by ho dokázal opraviť bez nutnosti formátovania disku a reinštalovania windowsu (lebo checkdisk to z neznámych príčin nedokáže)? Rozhodne nemienim zakázať automatickú kontrolu scandiskom aby som o nejaký čas zistil, že celý filesystém sa zvrhol a nemôžem už ani nabootovať.
- nimh
- Používateľ
ja to nepouzivam a ani som v zivote nepouzival a nic sa mne nezvrhlo.ak ti ostatne programose ukazuju ze konzistencia hdd je ok nieje co riesit.kasli na to ved casom to skape aj bes scandiku.bude tam len nejaka mala nezrovnalost niekde vo filesoch a pri porovnavani ti hlasi sc ze tam je problem ale problem je skor pri samotom scandisku a pokial nehadze BSOD tak je to ok
Nj, tak dík, "veď raz aj tak skape" na presvedčilo.
Má niekto aj nejakú inú radu? Ak nie, tak to zajtra formátnem a reinštalujem, ale vôbec sa mi do toho nechce, takže ak vás niečo napadne (ideálne nejaká utilitka na recovery filesystému) tak ma to celkom poteší.
Má niekto aj nejakú inú radu? Ak nie, tak to zajtra formátnem a reinštalujem, ale vôbec sa mi do toho nechce, takže ak vás niečo napadne (ideálne nejaká utilitka na recovery filesystému) tak ma to celkom poteší.