Full HD na DVD
Full HD na DVD
Zdravim,je mozne dostat fullHD video na DVD a prehrat ho v DVD prehravaci?Jedna znama bude mat svadbu a kameraman jej tvrdi ze to bude mat natocene vo fullHD na dvoch DVD-ckach, co sa mi zda blbost,dakujem.
Spoiler: ukázať
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Re: Full HD na DVD
Nie. DVD video moze byt maximalne 720 × 576.
- filuS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14
Ako sa to vezme, ak to video natocis, hodis do h264-ky pri kvalitnych nastaveniach, taku hodinku-dve na tie 2 DVD-cka zmestis. Problem je, ze ci ti to potom prehra DVD prehravac, tie starsie urcite nie a pri tych novsich zalezi na nastaveniach pri encodingu. Ale ak sa berie do uvahy cisto klasicke DVD video, tak tam ani HD nedas, nie to este fullHD.
Otazne ale moze byt, co tym myslel samotny kameraman. Poznam kopec ludi, co pouzivaju este stale vyraz CD na pomenovanie vsetkeho, co je okruhle, tenke a leskle, je jedno ci to je CD, DVD alebo blu-ray. Tak ci nahodou kameraman nemyslel blu-ray.
Otazne ale moze byt, co tym myslel samotny kameraman. Poznam kopec ludi, co pouzivaju este stale vyraz CD na pomenovanie vsetkeho, co je okruhle, tenke a leskle, je jedno ci to je CD, DVD alebo blu-ray. Tak ci nahodou kameraman nemyslel blu-ray.
Desktop
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
No neviem, ale ked som davnejsie riesil DVD prehravac dost som sa tym zaoberal, v klasickom DVD prehravaci mu to nepojde, ale v tych novsich su take ktore podporuju DivX aj HD videa. Cize je mozne ze to bude prehratelne, mozno nie FullHD ale HD urcite. V nejakom 2rocnom DVD/DivX prehravaci to ale urcite nepojde.
Mali sme Panasonic BD prehravac a skusal som presne tuto vec, ze by som napalil BD obsah na DVD, samozrejme s tym, ze tam vojde iba cca. 20 minut. Prehravac to vsak nezobral. Skusal som to prerobit do MKV, MP4, AVI, proste rozne kontajnery, ale nic. Akonahle to bolo na USB kluci alebo SD karte, tak to islo.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- felipe25
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00
branox napísal:Zdravim,je mozne dostat fullHD video na DVD a prehrat ho v DVD prehravaci?Jedna znama bude mat svadbu a kameraman jej tvrdi ze to bude mat natocene vo fullHD na dvoch DVD-ckach, co sa mi zda blbost,dakujem.
Ty si zmenil otazku? Ak nie tak som si ju celu neprecital.
Odpoved na prvu cast odomna uz mas - je to mozne, a je mozne ze to nepojde. V Tvojom pripade by som ale povedal ze to nepojde.
Kameraman tvrdi pravdu. On totiz dokaze Full HD Kamerou nahrat napriklad na disk v kamere mkv FULL HD video, to doma nasledna nastriha, a potom Ti ho napali na 2 DVD Dual Layer DVDcka. Budes mat 17GB Full HD Videa. To by som skor riesil nech Ti da vsetok zaznam na USB disk Ked ma 35GB videa a postriha ho na 17GB alebo skonvertuje video strati kvalitu a uz nikdy to nebude ten original ktory nahrala kamera. Ale asi vie preco to povedal, ak to robi na 2DVDcka, to mas cca 17GB. Predpokladam ze menej GB tazko urobi ak to ma byt naozaj kvalitne FULL HD videjko. V tomto pripade Ti to ale na 99% v DVD prehravaci nepojde, ale netrap sa tym. Radsej by som mal FULL HD 1920*1080 video prehratelne len na PCcku ako DVD video s nizkym rozlisenim ktore mi prehra DVD prehravac,
Mimochodom, to video co Ti on da na dvoch DVDckach sa da bez problemov potom skonvertovat tak, ze Ti to pojde aj na DVD prehravaci, samozrejme strati to punc FULLhdcka. Ale od neho samozrejme chci video v najlepsom moznom FULL HD rozliseni. Zmensovat potom rozlisenie nieje problem.
Presne tak, dohodnut sa s kameramanom nech to nastriha vsetko vo FullHD, potom mu prineste flashku alebo externy disk a nech Vam to da "original".
Z toho sa da potom urobit vsetko, naspat (z klasickeho DVD na FullHD) vsak nie...
Z toho sa da potom urobit vsetko, naspat (z klasickeho DVD na FullHD) vsak nie...
...the most important is justice...