Kompatabilita socket AM2

Všetko o procesoroch vrátane ich pretaktovania...
Streng
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Ut 29. Dec, 2009, 16:05

Kompatabilita socket AM2

Príspevok od používateľa Streng »

Zdravím. Chcel by som sa spýtať ako je to s kompatabilitou socketu AM2? Jedná sa mi o to, že mám základnú dosku s týmto socketom, a mam už relatívne slabý procesor ktorý nestíha Amd 5000+ , chcel som sa spýtať, že aké mam možnosti na výmenu procesoru ? bude mi tam fungovať procesor ktorý ma socket AM2+ popripade AM3 ?
Novú dosku kupovať nechcem. Za odpovede dakujem.
Používateľov profilový obrázok
AmOK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 25. Júl, 2006, 02:00

Re: Kompatabilita socket AM2

Príspevok od používateľa AmOK »

Chod na stranku vyrobcu tvojej dosky a pozri si cpu support list, ked uz si ani neuviedol co za model dosky mas...
Streng
Nový používateľ
Nový používateľ

Dosku mam gigabyte S-series. Chipset- Nvidia n force 560. Kodove znacenie- GA-M56S-S3
Tom2871989
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa Tom2871989 »

tvoja doska ma podporu iba niektorych CPU s AM2+ aj to by si musel pravdepodobne flashnut bios (kedze si nenapisal aky tam mas ale pochybujem ze najnovsi)
Streng
Nový používateľ
Nový používateľ

Uz som si pozrel ten CPU support list. Co sa tyka mojho biosu budem predpokladat ze mam F1 tada zakladny od vyroby , dosku mam uz dlho a nikdy som ju neflashoval. Mam ale jednu otazku , oplati sa mi flashnut bios na F6H, lebo pozeram ze pod tymto biosom je podpora aj socketu AM3 a tam uz su slusnejsie procesory. Problem ale je ze pri tomto biose je napisane ze sa jedna o Beta bios, nemám s tým skúsenosti, ale viem ze betadrivery stoja za dve veci, tak či sa to oplati risknut ?
STENLY
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44

Príspevok od používateľa STENLY »

proste to urob... ak to vieš a máš cpu do tej dosky... na nejaké väčšie taktovanie zabudni
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
Prophet
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 13. Okt, 2010, 14:51

Príspevok od používateľa Prophet »

Mám rovnakú dosku a BIOS flashnutý na F6H. Novší BIOS už podla mňa Gigabyte nevypustí. Fungujem na Athlon II x2 250. Flash BIOS-u môžem odporučiť, fungujem na ňom už dlho a bez žiadnych problémov napriek tomu, že sa jedná o beta BIOS.
Streng
Nový používateľ
Nový používateľ

To prophet: Dakujem za odpoved , presne nieco taketo som chcel pocut, ostatne odpovede mi pridu ako cisty OT ale tak uz to na forach byva. Inak presne nad takym procesorom uvazujem takze si ma potesil
CageJ
Redaktor
Redaktor
Dátum registrácie: Ne 02. Jan, 2011, 01:43

Príspevok od používateľa CageJ »

Mam tu istu dosku a Phenom II x4 920, aj ked nie je podporovany tak funguje... nazov procesora tiez uvadza spravne doska...
Mam ten posledny BIOS, nie ten BETA bios F6H.

Návrat na "Procesory"