Slabý výkon SLI.
Slabý výkon SLI.
Dobrý deň !
Mám asus rampage II extreme, socket 1366 a dve gigabyte gtx 570 soc grafiky, CPU i7 920 nepretaktovaný: 2,66 GHz, zdroj Corsair 1200AX.
problém je že ked ich zapojím do dvoch pcie - 16 x slotov, co sú hned pod sebou ( slot 1 a slot 2 , slot 3 je prázdny ),
tak sa velmi zahrievajú a mám obavy, že mi tá horná odíde. Teplota hornej stúpne aj na 88 stupňou.
Tak ich mám zapojené tak že: jedna gtx 570 je v slote s 16 rýchlostou a druhú v 3 slote a má pci-e 8 rýchlost.
Chcem sa spýtat, ci nieje strata výkonu velmi badatelná ?
Tak isto som uvažoval o kúpe dosky: Asus rampage III formula, kde sú 2 x pci-e 16x dostatočne odelené a karty majú dost volného priestoru nad i pod sebou aj medzi nimi. Dá sa zapojiť do slotu 1 a slotu 3, tak že slot 2 je prázdny, a je tam volné miesto.
Neviem ci by kúpa tejto dosky vyriešila môj problém ? Preto sa obraciam o na vás o radu. Ešte sa chcem tiež spýtať, či mi neviete poradiť, že keď zapnem hru Crysis ( mám zapnutý MSI afterburner - zobrazuje využitie oboch GPU v hre ), mi ukazuje, že obe jadrá sú vyťažené na 30 - 50 percent. Skáče to a padne mi pri Frapse aj na 20 fps. Neviem či sa dá v ovládačoch nastaviť, aby obe jadra išli na 100 percet a vtedy by vykreslovali vyše 50 fps. Asi by pomohlo i CPU pretaktovať. Na akú frekvenciu by som ho mal pretaktovať, aby nebol brzdou pre SLI ? Neviem, kde môže byť problém. Verím, že mi pomôžete. Ďakujem za odpoved.
Mám asus rampage II extreme, socket 1366 a dve gigabyte gtx 570 soc grafiky, CPU i7 920 nepretaktovaný: 2,66 GHz, zdroj Corsair 1200AX.
problém je že ked ich zapojím do dvoch pcie - 16 x slotov, co sú hned pod sebou ( slot 1 a slot 2 , slot 3 je prázdny ),
tak sa velmi zahrievajú a mám obavy, že mi tá horná odíde. Teplota hornej stúpne aj na 88 stupňou.
Tak ich mám zapojené tak že: jedna gtx 570 je v slote s 16 rýchlostou a druhú v 3 slote a má pci-e 8 rýchlost.
Chcem sa spýtat, ci nieje strata výkonu velmi badatelná ?
Tak isto som uvažoval o kúpe dosky: Asus rampage III formula, kde sú 2 x pci-e 16x dostatočne odelené a karty majú dost volného priestoru nad i pod sebou aj medzi nimi. Dá sa zapojiť do slotu 1 a slotu 3, tak že slot 2 je prázdny, a je tam volné miesto.
Neviem ci by kúpa tejto dosky vyriešila môj problém ? Preto sa obraciam o na vás o radu. Ešte sa chcem tiež spýtať, či mi neviete poradiť, že keď zapnem hru Crysis ( mám zapnutý MSI afterburner - zobrazuje využitie oboch GPU v hre ), mi ukazuje, že obe jadrá sú vyťažené na 30 - 50 percent. Skáče to a padne mi pri Frapse aj na 20 fps. Neviem či sa dá v ovládačoch nastaviť, aby obe jadra išli na 100 percet a vtedy by vykreslovali vyše 50 fps. Asi by pomohlo i CPU pretaktovať. Na akú frekvenciu by som ho mal pretaktovať, aby nebol brzdou pre SLI ? Neviem, kde môže byť problém. Verím, že mi pomôžete. Ďakujem za odpoved.
Spoiler: ukázať
Re: Slabý výkon SLI.
Tak treba pretaktovať CPU - jednoducho ich to zrejme na defeaut frekvencii neuživí, takže tak na cca 3,6Ghz ale dáš aj viac, tuším aj okolo 4,0 Ghz sa dá - samozrejme treba mať výkonný chladič.
Ďalej čeknúť najnovšie ovládače, samozrejme žiadne bety/alpha verzie.
Crysis 2 - ak nemáš origoš, tak to môže byť aj tým (resp. absenciou patche najnovšieho, ktorý na pirátsku verziu asi nedostaneš). Ten 8x slot má určite nejaký vplyv ale nie viac asi ako okolo 10 - 15% a aj to je extrém.
Ďalej čeknúť najnovšie ovládače, samozrejme žiadne bety/alpha verzie.
Crysis 2 - ak nemáš origoš, tak to môže byť aj tým (resp. absenciou patche najnovšieho, ktorý na pirátsku verziu asi nedostaneš). Ten 8x slot má určite nejaký vplyv ale nie viac asi ako okolo 10 - 15% a aj to je extrém.
Mobo Asus PRIME B450 Plus CPU Ryzen 7 5800X3D (Noctua NH-U12S + dual fan Noctua NF-A12) GPU MSI GeForce RTX 3070 Ventus 3X RAM G.Skill Ripjaws V F4-4000C18D-32GVK SSD Silicon Power P34A80 CASE Lancool 205 PSU Corsair RM550x case cooling: exhaust 2x Noctua F12, in-take 2x Lian Li 120mm
NB: Dell E7470 Skylake Core i5 + 16GB RAM + FHD IPS Foun: Oppo Reno 5Z
Main server: Asus PRIME A320M-K + Ryzen 5 2600 + GTX 1660Ti + 32GB Ram
NAS: QNAP TS-128 - 2TB Seagate Iron Wolf + MikroTik RB952
Peripherals: Dual monas setup 27" Samsung Odyssey G5 and AOC I2470Sw + Steelseries Apex 5 + Steelseries Rival 3 + QcK + Logitech G435
NB: Dell E7470 Skylake Core i5 + 16GB RAM + FHD IPS Foun: Oppo Reno 5Z
Main server: Asus PRIME A320M-K + Ryzen 5 2600 + GTX 1660Ti + 32GB Ram
NAS: QNAP TS-128 - 2TB Seagate Iron Wolf + MikroTik RB952
Peripherals: Dual monas setup 27" Samsung Odyssey G5 and AOC I2470Sw + Steelseries Apex 5 + Steelseries Rival 3 + QcK + Logitech G435
Takže pretaktovat aspoň na 3.6 ghz. Potom by teda mohli ist obe jadra na plno? Cooler kupim noctuu. Eśte sa chcem spýtať či v ovladačoch okrem zapnutia SLI treba niečo nastaviť? Ďakujem.
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Samozrejme, ze ti to CPU na defaulte neuzivi, treba ho dat na 4Ghz a vyssie (aj to nebude mozno stacit). K tej doske: ak budes mat pri tej novej dostatocnu vzdialenost medzi grafikami, aby vrchna dobre dychala, tak ano pomoze ti vymena/upgrade.
Rozdiel medzi x16 a x8 nie je az tak priepastny.
Rozdiel medzi x16 a x8 nie je az tak priepastny.
- vavrapeter
- Čierna listina bazáru
- Dátum registrácie: Ut 26. Apr, 2011, 22:15
Ak pretaktujes procesor, tak ti v skrini urobi viac tepla a aj tie grafiky, ked pojdu na vyssi vykon sa budu viac hriat. Ja som mal 580 SLI na Phenome X6(pretaktovany na 4,0) a nic sa neprehrievalo a ked som presiel na i5 2500K(pretaktovane na 4,7), tak hned mi horna horela aj cez 90 vo Furmarku, poriesil som lepsie ofukovanie, urobil cable management, vymenil chladic za Accelero Xtreme II a teraz mi ide vo Furmarku na 86 max. Mam ich hned nad sebou, lebo mam trojslotove Asus. Aj tak prechadzam na Asus Rampage IV Formula. Bude medzi nimi jeden volny slot a verim v este lepsie teploty, aj ked i7 3930K im da asi este o nieco viac zabrat. Sa cudujem, ze ti tu niekto, ako mne este neporadil vodnika za viac ako 700€?
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Samozrejme, ved tie grafiky nesli na plny vykon.Ja som mal 580 SLI na Phenome X6(pretaktovany na 4,0) a nic sa neprehrievalo
Furmark neries, s OCP to nie je relevantny testmi horna horela aj cez 90 vo Furmarku

Nie je to nutnostSa cudujem, ze ti tu niekto, ako mne este neporadil vodnika

- vavrapeter
- Čierna listina bazáru
Ved preto som sem dal moju skusenost. Samozrejme musi pretaktovat CPU a to dost drasticky, aby z toho vymackol co najviac, len ze potom musi pocitat s este vacsim hriatim v skrini. Ten vodnik, to bol sarkazmus, viem, ze ho netreba.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
hlavne treba pretaktovat cpu, same o sebe ma dobry vykon na danu frekvenciu ale na 2x570 je to malo...
3.6 ghz a viac by bolo fajn a tych 3.6 by mohlo aj na defaulte davat
3.6 ghz a viac by bolo fajn a tych 3.6 by mohlo aj na defaulte davat
Ďakujem. A čo hovoríte na asus rampage III formula ? Tá by mala mať zapojenie dvoch 16 x pci-e slotov nasledovne: slot 1: 16 x pci-e, slot 3: pci-e. Tým mám volné miesto v slote 2 a viac miesta pre grafy ( gigabyte gtx 570 soc ).
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ved to daj do 3. slotu , vplyv na výkon je prakticky nulový
kupovať čokoľvek do s.1366 sú dnes už vyhodené E

kupovať čokoľvek do s.1366 sú dnes už vyhodené E
Veď to mám teraz v jednotke a v treťom slote. Teploty sú v norme. Ďakujem za rady, aj ja si to myslím, že dať zhruba 280 e za dosku len kvôli pár percentám výkonu ( že to pôjde v 16 x pci-e slotoch ) je zbytočný luxus. Teraz to ide na 16 a 8 x pci-e slotoch a je tam dosť miesta, tak sa apoň neupraží tá horná.
- vavrapeter
- Čierna listina bazáru
Tak ti "staci" dobry chladic na procak par ventilatorov na dobry prievan v skrini a odvaha pretaktovat ten procesor, to bude maximalne do 100€.