Zdravim, mam problem s napajanim z USB. Po nejakom case mensich problemov mi uz vobec nechcu fungovat externe HDD pripajane cez USB. Tiez mi prestala fungovat interna citacka kariet. Skusal som viacero USB portov (aj na front paneli, aj v zadu), tiez viacero diskov. Jeden disk mi ide len v pripade, ak zapojim jeho obidve USB koncovky, pritom by mal fungovat aj na jednej, ako to s nim ide na ostatnych PC.
Neviem teda, ci mam problem v doske, alebo v zdroji. Vedel by mi niekto poradit?
Vopred vdaka
Problem s napajanim USB
- Nightlight
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 06. Mar, 2008, 14:00
Re: Problem s napajanim USB
Pozri si v biose v položke Hardware Monitor , alebo tak nejak by sa mala volať , koľko ti ukazuje voltov. Štandartne by malo byť :
- 3.3V
- 5.0V
- 12.0V
Ak máš nejaké veľké odchýlky od týchto hodnôt , tak je niekde zrada ...
Skontroluj to aj s nepripojenými USB zariadeniami a potom aj s pripojenými , aký tam bude rozdiel.
Neupgradoval si v poslednej dobe niečo ? Skontroluj pre istotu všetky káble či sú dobre pozatláčané.
Poprípade aj poprehadzuj nejak káble zo zdroja. Zapoj ich nejak ináč ak je taká možnosť. Ak máš viac vetiev na zdroji , tak jedna môže byť veľmi preťažená.
- 3.3V
- 5.0V
- 12.0V
Ak máš nejaké veľké odchýlky od týchto hodnôt , tak je niekde zrada ...
Skontroluj to aj s nepripojenými USB zariadeniami a potom aj s pripojenými , aký tam bude rozdiel.
Neupgradoval si v poslednej dobe niečo ? Skontroluj pre istotu všetky káble či sú dobre pozatláčané.
Poprípade aj poprehadzuj nejak káble zo zdroja. Zapoj ich nejak ináč ak je taká možnosť. Ak máš viac vetiev na zdroji , tak jedna môže byť veľmi preťažená.
- Nightlight
- Používateľ
V programe HW Monitor mi to vyzera takto: http://i39.tinypic.com/2d6v791.png
Skusim dnes este nieco poskusat.
Skusim dnes este nieco poskusat.
Takýto problém môže byť aj keď odchádza nejaký kondenzátor na základnej doske.
Na tých starých bolo vidieť keď bol trošku nafúknutý ... S novými je to už horšie
Na tých starých bolo vidieť keď bol trošku nafúknutý ... S novými je to už horšie
- Nightlight
- Používateľ
No ja by som bol radsej, keby bola chyba v zdroji, ale je tazke to zistit. Musim nieco vymysliet.