Práca C++, Java a PHP pomoc

Sekcia o programovaní, programovacích jazykoch...
Používateľov profilový obrázok
MaceKx
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: So 26. Feb, 2011, 16:55

Práca C++, Java a PHP pomoc

Príspevok od používateľa MaceKx »

Ahojte,

potrebujem do školy urobiť 3 práce v hore uvedených prog. jazykoch lenže pre mňa je to ako španelská dedina. Je to celkom primitívne v Jave iba urobiť prog. na vypísanie iniciál čiže 2 písmena, PHP je jednoduchá int. stránka s pár náležitosťami, najhoršie je C++ tam je to troška zložitejšie

Preto sa pýtam či sa tu prosím nájde - nájdu ochotný ľudia čo by mi s tým pomohli ? Bližšie a presnejšie zadania dodám zajtra.

Ďakujem a dúfam že sa niekto nájde.
filuS
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14

Re: Práca C++, Java a PHP pomoc

Príspevok od používateľa filuS »

Co take studujes (resp. na akej skole), ze mas tolko programovania no zaroven je to pre teba "spanielska dedina"?
Desktop
Spoiler: ukázať
Specs:
- AMD Ryzen 5 5600X + Noctua NH-U12S Chromax.black
- PowerColor Red Devil AMD Radeon RX 6700XT
- ASUS TUF Gaming B550M-PLUS
- Crucial Ballistix 32GB (4x8GB) 3600 MHz CL16
- Be Quiet! Pure Base 500DX Black + 5x Noctua fans
- Corsair RM650x + CableMod PRO ModMesh C-Series Kabel Kit (Black/Red)
- Samsung 970 EVO Plus 500GB + ADATA XPG SX8200 Pro 1TB
- Sound Blaster Z
Monitor: Zowie by BenQ XL2546K + Eizo FS2333
Peripherals:
- Logitech G PRO Superlight + Artisan Hien L Mid Wine Red
- Logitech G915 TKL (red)
- Audio-Technica ATH-G1WL
MaceKx
Používateľ
Používateľ

Som externista a toto sa vôbec nechytá k mojej práci. Tých pár hodín čo bolo prednášok ma nedokáže naučiť programovať v tých jazykoch keď som sa s nimi nestretol a nepracoval s tým. Ešte keď je to všetko na kopu.
M1ch4l
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa M1ch4l »

vacsina ludi ma teraz toho vela, aj ja sam mam dost roboty...
skus napisat presnejsie zadanie tych veci
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
CPU 7800 X3D + DeepCool AK620; MB ROG Strix B650E-E; RAM G.Skill 32GB 6000CL30; GPU 7900XT Pulse; OS SSD 980 Pro 1TB; Storage SN850X 2TB, 860 QVO 2TB; PSU ROG Strix 850W Aura; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Razer Huntsman V2 (red linear), Razer Basilisk V3 Pro + Razer Destructor 2, Blue Snowball
filuS
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14

Príspevok od používateľa filuS »

Ja osobne nemam problem ludom pomoct, aj ked sam toho mam teraz vyse hlavy. Ale odmietam pomahat ludom v niecom, co by mali ovladat, cize ak niekto studuje trebars informatiku, tak hold mal by vediet programovat a takemu cloveku sa mi pomahat nechce, nebudem si predsa vychovavat "konkurenciu". Preto som sa aj pytal, ze co studujes (externe/denne, ja v tom rozdiel nevidim, diplom bude rovnaky). Ale tak, ak niekto studuje napriklad ekonomiku a daju mu programovat nejake totalne hluposti, tak pomozem (zalezi od charakteru zadani, ale vacsinou su to uplne primitivne zadania, ktore sa daju urobit za par minut). Skus napisat, co presne potrebujes (alebo presne znenie zadania) a uvidime, co sa s tym da urobit.
Desktop
Specs:
- AMD Ryzen 5 5600X + Noctua NH-U12S Chromax.black
- PowerColor Red Devil AMD Radeon RX 6700XT
- ASUS TUF Gaming B550M-PLUS
- Crucial Ballistix 32GB (4x8GB) 3600 MHz CL16
- Be Quiet! Pure Base 500DX Black + 5x Noctua fans
- Corsair RM650x + CableMod PRO ModMesh C-Series Kabel Kit (Black/Red)
- Samsung 970 EVO Plus 500GB + ADATA XPG SX8200 Pro 1TB
- Sound Blaster Z
Monitor: Zowie by BenQ XL2546K + Eizo FS2333
Peripherals:
- Logitech G PRO Superlight + Artisan Hien L Mid Wine Red
- Logitech G915 TKL (red)
- Audio-Technica ATH-G1WL
MaceKx
Používateľ
Používateľ

Presne si to vystihol, mám obor ktorý sa volá Elektronické počítače tento obor je rozložený na 2 zamerania jedno je programovanie ktoré je iba okrajové 1 semester, k tomu patrí hardware a software mne ide ale o to druhe a to je obchodne pravo, podnikova ekonomika viac do toho marketingu. Čiže nejaké programovanie ide okolo mňa. Len som potreboval nejaký "technický" obor aby ma v tom firma podporovala a toto bola na okolí jediná voľba.

Ďakujem za ochotu pomôcť máte SS.
felipe25
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 19. Júl, 2010, 13:00

Príspevok od používateľa felipe25 »

Na takom TUKE na FBERG mal davnejsie takmer kazdy odbor predmet Objektove programovanie. Prednaska taka, ze pre x ludi ktori nemali alebo nechapali ani Pascal, alebo Karla :D prisiel prednasajuci takmer dochodca a zacal prednasku typu tu mate ukazku, natukajte to tam a uvidite vysledok... A o mesiac skuska. Asi tak. Podotykam, externe studium - jeden den prednaska a uz nikdy viac, len skuska. Takto to totiz chodi na externom. Mnoho dennych studentov by tazko zvladlo niekolko predmetov sposobom 120stranove skripta rychlostou vesmirnej lode za 8hodin!! a potom len skuska. A to mnohe externe skoly na ktorych sa nic neplatilo - patrila tam aj TUKE FBERG skusala sposobom vies vies nevies nevies. Mas tahak? vypadni. Mimochodom, to Objektove programovanie o rok nahradili EKologiu, a kto ho prvy rok neurobil, druhy rok v druhom rocniku robil len Ekologiu... :good:

No a co som tym chcel povedat, ze mnohe skoly, odbory maju predmety ktore nemaju nic spolocne s oborom studia. Totiz, Vysky si same schvaluju predmety, a ked nemaju ucitela na nic ine, realne k teme davaju tam kktiny. V tej Tvojej ked studujes HW SW mi to ale tak nepride, tam je programovanie akousi zakladnou pre SW. Snad nema student vediet len ze SW su Programy...

btw neda mi: "mam obor Elektronické počítače tento obor je rozložený na 2 zamerania jedno je programovanie ktoré je iba okrajové 1 semester, k tomu patrí hardware a software mne ide ale o to druhe a to je obchodne pravo, podnikova ekonomika viac do toho marketingu. "

Obor Elektronicke pocitace a Tebe ide o obchodne pravo, podnikovu ekomoniku ? To odkial potom vzali nazov elektronicke pocitace? To mas akokeby som napisal ze idem studovat Ucitelstvo, ale len kvoli predmetu Psychologia :D Nenavazam sa do Teba, skor mi to pride smiesne. To rovno napis ze skolu robis len kvoli titulu, ako ze studujes ELektronicke pocitace a mas zaujem o obchodne pravo...
Main PC: Fractal Define Black R5 window, ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING, Intel Core i5 9600K, Patriot Viper4 Series 16GB KIT DDR4 3000MHz CL16, ADATA XPG GAMMIX S5 SSD 256 GB SSD, 1x5TB + 1x4TB, GIGABYTE 1060 GTX 3GB, Blue-Ray LG, 27" Samsung QHD, keyboard: Asus TUF Gaming, mouse: HP Pavilion mouse 200, Windows 11 Pro 64bit

NB: DELL + ASUS

iPhone 13 Pro Max
Huawei Mate 40 Pro
MaceKx
Používateľ
Používateľ

Viac či menej, je to zložité na vysvetľovanie :) ako som napísal ten obor je tak rozdelený a má taký názov aký má áno ide mi o titul. A plne s tebou súhlasím prednáška do kopy možno 8 hodín aj to v jeden deň a výsledok že nič neviem a za pár týždňov skúška.
MaceKx
Používateľ
Používateľ

Ahojte tak som sa do toho pustil ale akosi sa mi nedari môžte sa niekto na to pozrieť a povedať mi čo robím špatne ? Ďakujem

http://www.ulozto.cz/12156816/java-rar

Potrebujem iba vypísať 2 písmena M a K v rôznych farbách.
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Kriste, ty to kreslis po ciarach ? Vsak pis priamo text :-) :
http://www.particle.kth.se/~lindsey/Jav ... tDraw.html
MaceKx
Používateľ
Používateľ

Tak nejako som dokopal to C++ skúste sa mi na to pozrieť. Ďakujem

http://www.ulozto.cz/12165936/pro-kos-matej-2phi-rar
faugusztin
Moderátor
Moderátor
Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa faugusztin »

Len pre info, Java je uz asi vyriesena so mnou cez SS :-). Ale C++ fakt necham na niekoho ineho.
MaceKx
Používateľ
Používateľ

presne tak :) za javu ti ďakujem už to mám celé hotovo trvalo mi to 7 hodin :good: prepokladam že skúsený programátor by za hodinu nemal čo robiť :hysterical:
M1ch4l
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa M1ch4l »

zatial som len velmi preletel to C++...to pises akosi hodne ako C, nie ako C++....ale moze to byt ok

cojaviem, vyzera, ze to asi ide, ale ja by som to teda robil uplne inak.

Nemusis to prerabat, ale take veci:
vobec si nepouzil objektove programovanie...vhodna by bola class zaznam, ktora by mala nejake stringove polozky
na moj vkus pouzivas az moc char*, co tak std::string?
miesto pola pokojne std::vector<zaznam>
tym by to vyzeralo o dost inak a take tie funkcie pre pridanie a nacitanie by asi vyzerali o dost inak...ta kopa strncpy a printf, uh oh.
ked porovnavas dva znaky, tak mozes miesto ascii kodu pouzit znak samotny
teda char c, if(c == 'c') a pod. (su to singlequotes, to, co by si pozuil, keby si chcel dat char c = 'a';)

Ale ak to funguje, asi najlepsie nechat to tak.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
CPU 7800 X3D + DeepCool AK620; MB ROG Strix B650E-E; RAM G.Skill 32GB 6000CL30; GPU 7900XT Pulse; OS SSD 980 Pro 1TB; Storage SN850X 2TB, 860 QVO 2TB; PSU ROG Strix 850W Aura; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Razer Huntsman V2 (red linear), Razer Basilisk V3 Pro + Razer Destructor 2, Blue Snowball

Návrat na "Programovanie"