Ahojte, dostal som od znameho ulohu, aby som mu preinstaloval nanovo windows na jeho notebooku. Disk je rozdeleny na tri casti, skryta particia, systemove C a datove D. K notebooku bola OEM verzia win7, z ktorej je spravena prva zaloha (recovery) na dvd-ckach.
Prva otazka znie, ak dam obnovit zalohu, zmazu sa aj udaje na D particii? Ide mi o to ci mam vsetky veci z D niekam zazalohovat mimo notebooku, alebo sa zaloha tejto particie nechyti.
Druha otazka je nieco zlozitejsie, skusal som len zo zaciatku nahodit Win7 recovery dvd (nie vytvorenu zalohu, ale origo dvd od Asusu) a notebook nevedel precitat ani spustit toto DVD, skusal som aj ine DVD a vyzera ze je nieco s mechanikou. Da sa nejako spravit reinstal win7 bez mechaniky?
Vdaka vopred za rady.
Reinstal Win7 x64 na notebooku
Reinstal Win7 x64 na notebooku
Spoiler: ukázať
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
Re: Reinstal Win7 x64 na notebooku
instalacia bez mechaniky - sprav si bootovaci USB kluc, navodov je na nete mrte vela, aj v slovencine:
http://www.zive.sk/instalujeme-windows- ... fault.aspx
k tomu restore - zalezi, ako su tie restore media urobene, niektori vyrobcovia neumoznuju pri restore custom partitionong, t.j. aktualne particie zrusia aj s datami, tak pozor na to.
http://www.zive.sk/instalujeme-windows- ... fault.aspx
k tomu restore - zalezi, ako su tie restore media urobene, niektori vyrobcovia neumoznuju pri restore custom partitionong, t.j. aktualne particie zrusia aj s datami, tak pozor na to.
Nakoniec som nepotreboval ani ten kluc, na skrytej particii bola zrejme spravena zaloha, ktoru som obnovil, nastastie som si spravil zalohu D-cka, pretoze to zmazalo aj particie. Vdaka.
Spoiler: ukázať
Tak k tej mechanike ani mne nečítala a keď som ju prečistil (treba ju rozobrať komplet aj vodiče poodpájať a odmastiť) tak šľape ako nová a k tomu recovery ja som to inštaloval z DVD a pri inštalácii my dalo na výber 3 možnosti ja som vybral už ani neviem ktorú a našťastie my zvyšné particie nechalo ako som mal, tu skrytú časť na HDD som zmazal som ju nepovažoval za dôležitú keďže ASUS dodáva rocovery DVD Win aj Drivers
CPU: AMD FX 8370 BE @4,5GHz + Thermalright Ultra-120 Extreme, MB: ASUS Crosshair V Formula-Z (AM3+), RAM: 2x Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL8 Ballistix Tactical, PSU: Corsair TX650W, VGA: ASRock Radeon RX580 8G + ARCTIC Accelero Xtreme IV, LCD: ACER ED 273, DISKY: ADATA Ultimate SU650 SSD 240 GB, WD Blue 3D SSD NAND 1TB, HDD 500GB WD5003AZEX 64MB, WD Gold 2 TB , NoteBook: Acer Nitro 5 Shale Black
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook
WOT - YouTube - Twitch - NoteBook