Ahojte, potrebujem poradit, u koho najlepsie/najvyhodnejsie "zakupit" domenu firmy. Proste potrebujeme pre firmu web www.name.sk, kde bude prezentacia/popis spolocnosti + mozno eshop v buducnosti.
Nemame s tymto skusenosti, neviem u koho registrovat aby to bolo jednak vyhodne (aj ked je jedno ci budeme platit 12 alebo 18€ rocne, samozrejme), ale aj dobre - rozumej dobry kontakt, odozva na dotazy,... Ak ma byt u toho isteho aj webhosting a ponuka to, dokaze to ulahcit komunikaciu, ale nebranime sa ani tomu, aby web domena bola registrovana u jedneho, a webhosting u ineho providera - pokial je to vyhodnejsie alebo lepsie.
Dakujem za rady
Registracia WWW + hosting = u koho?
Registracia WWW + hosting = u koho?
...the most important is justice...
Spoiler: ukázať
- filuS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14
Re: Registracia WWW + hosting = u koho?
Pokial s tym nemas vela skusenosti tak jednoznacne je najlepsie mat domenu registrovanu u rovnakej firmy ako budes mat webhosting. Ja osobne mam skusenosti s dvoma webhostingami, http://www.atlantis.sk a http://www.websupport.sk . Osobne preferujem atlantis, no v poslednej dobe som bol "nuteny" prejst na websupport (zakaznik, pre ktoreho robim system si vyslovene vyziadal websupport). Rozdiely nie su velke, atlantis je drahsi no poskytuje aj viac moznosti nastavenia. Co sa tyka komunikacie, tak s atlantisom som nikdy nekomunikoval (za cca 4 roky som s nimi nemal ziadny problem, takze asi tak), no mozem povedat, ze websupport ma rychly pristup k helpdesku (maju LiveChat priamo na strankach, vidno hned ci su online alebo nie) a problemy sa daju vyriesit za relativne kratky cas. Ja som tam mal hned ako prve problem s nastavenim DNS a nemal som tu odvahu to tam vo webadminovi menit, kedze som tam bol prvy krat. Helpdesk pomohol za ani nie 5 minut. Myslim teda, ze s websupportom nic nepokazis a pre menej skusenych adminov je myslim aj praktickejsi ako atlantis.
Desktop
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
a co tak http://www.nic.sk ?
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
- k0rben
- Používateľ
- Dátum registrácie: So 23. Feb, 2008, 14:00
Mozem tiez poradit websupport, ak chces tak ti dam aj priamo kontakt, povedz ze som ta poslal ja
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Apr, 2011, 18:18
ja som zas stale pouzival http://megahosting.sk a tiez som pocul ze websupport je super
CPU: Intel Core i7 7700K Cooler: SCYTHE Mugen MAX MB: GIGABYTE Z270-HD3P RAM: Kingston 2x8 GB DDR4 3000 MHz CL15 HyperX Savage Black GPU: GIGABYTE GeForce GTX 1050 Tí WINDFORCE OC 4G SSD: Samsung 850 EVO 250GB HDD 1: WD Blue 1TB HDD 2: WD Green 500GB PSU: Corsair VS550 CASE: SilentiumPC Regnum RG1 Monitor: Samsung S27D590C 27"
z tych 3 co mam skusenost sa mi zatial najlepsie javi websupport, potom exohosting a nakoniec atlantis. A mam na mysli aj veci okolo podpory a nastaveni. Napr websupport ti dovoluje si kopec nastaveni urobit sam, inde musis ziadat a cakat kym to spravi dakto u providera.
myPC CPU:i5 3350P, MB:Gigabyte B75M D3H, RAM:8GB Kingston 1600MHz cl9, VGA:MSI R9 270 Gaming DVD-RW:LG H12NR, HDD:Toshiba 1TB, SSD:Toshiba HG2 256GB, LCD:LG W2220P-BF, Case: SilentiumPC Gladius M35,PSU:Seasonic M12II 520W, Router: Mikrotik hAP ac2 myPhone: Google Pixel 4a myStation: Playstation 3 myHeadphones: Sennheiser HD 438
- filuS
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 26. Aug, 2008, 13:14
s tym nesuhlasim, atlantis uz v zaklade poskytuje ovela viac moznosti nastavenia php serverov vdaka tomu, ze si mozes vytvorit vlastne php.ini subory (aplikuju sa per dir, takze jednotlive subdomeny mozu mat ine nastavenia ako hlavna domena) zatial co websupport ti dovoli zmenit len niektore premenne php prostredia prostrednictvom formularov v ich webadmine. Zmeny v php.ini suboroch sa prejavia automaticky do max 1 hodiny. Ale ako som napisal, pre neskusenych ludi v oblasti webovych serverov je to zanedbatelne, kedze do toho radsej sprtat nebudu (resp. im neodporucam sa s tym babrat).
Desktop
No ten websupport sa mi z Vasich odporucani celkom pozdava, a tie baby na supporte
V dnesnej dobe je podla mna rozhodujuca podpora zakaznikovi, kazdy sa totiz vyzna v niecom inom a ked potrebujem sluzbu, chcem za normalny obnos co najlepsiu.
kOrben - nie je problem, ak Ti to pomoze mozeme to tak spravit. Odporucania sa velmi cenia, comu rozumiem
V dnesnej dobe je podla mna rozhodujuca podpora zakaznikovi, kazdy sa totiz vyzna v niecom inom a ked potrebujem sluzbu, chcem za normalny obnos co najlepsiu.
kOrben - nie je problem, ak Ti to pomoze mozeme to tak spravit. Odporucania sa velmi cenia, comu rozumiem
OK, dakujem vsetkym