čavte ľudia pevne verím že mi budete schopný a ochotný pomôcť .
stalo sa toto : priateľka na notebooku asus k52n mala nainštalovanú win 7 64-bit . bol už v óm riadný bordel tak som ho chcel preinštalovať tiež za win 7 . akurát že mi vyhadzovalo chybu :Cannot boot from CD - Code: 5 . dočital som sa že to je zrejme matičnoua že inštalačku bude treba nejako prerobiť tak že vložime do nej boot z visty . potom som ale urobil dosť blby krok , sspustil som live cd od ubuntu linux a ručne som zmazal všetko čo som na hdd videl vrátane boot.ini súboru . že to bola chyba som zistil až vtedy keď mi začala pri bootovani vyskakovať hlaška: bootmgr is missing . nešlo načitať už žiadne cd okrem ubuntu tak som nainštaloval teda to . ubuntu ide perfektne hneď po inštalacii išlo všetko super . mne by postačovalo ale priateľke nie tak na mňa nalieha aj skrz to že ma nejaké testy na cd do školy ktoré môže spustiť len vo windowse . skratka by rada späť win . mňa tiež štve že nb nejde plnohodnotne z toho dôvodu že problém s bootmgr zmyzol ale nahradil ho problem : reboot or select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key .
nešlo už žiadne cd . ale zrazu už to zmyzlo dnes neviem ako je to možné a opäť mi pri bootovani inštalacie cd-čka win 7 píše : Cannot boot from CD - Code: 5 . tak som skúsil xp . nabootovalo pekne stlačil som ľubovoľnu klavesu k začatiu inštalacie ale ako pripravovalo inštalaciu to že písalo že zavádzanie raidov a tak , tak obrazovka skočila do čierna a blikal len podtržnik nič viac nevybehlo mi vôbec že či chcem tvoriť particie alebo podobne . otvoril som cdromku a zasunul späť vyskočila na mňa modra obrazovka že ak sa mi to už niekedy stalo mam skusiť znova ak nie tak je problém zrejme s diskom a mám skusiť nejaký chcdisk /f program alebo tak podobne . problem by byť nemal jedine možno s tým boot .ini ale linux ide pekne tak disk je v pohode zrejme. disk mam rozdelený na ext3 súbor linuxovi 100GB a 200GB ako D-čko zrejme NTFS . takže mi nejde nainštalovať ani xp ani win 7 poraďte prosim čo spraviť diky . reset biosu som spravil .
linux ide windows nejde-inštalovať
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
linux ide windows nejde-inštalovať
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Re: linux ide windows nejde-inštalovať
mal som ten problem s asrock doskou. skus toto (mne to pomohlo ):
http://www.unawave.de/windows-7-tipps/c ... ml?lang=EN
http://www.unawave.de/windows-7-tipps/c ... ml?lang=EN
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
- spencer
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 08. Máj, 2008, 14:00
Re: linux ide windows nejde-inštalovať
diky shajek skúsil som to teda spraviť podľa toho návodu a vida win 7 nainštalovaný a funguje našiel som uždavnejšie ten návado ale neprišlo mi to že by to mohlo fungovať a ono to funguje diky teraz už len ovladače poinštalujem a hotovo majte sa .
Spoiler: ukázať