stále mi vŕta v hlave prečo kamarátov athlon 64 x2 5600+ "vyhráva" nad mojím (aj taktnutím) C2D E4400 v hrách....
Resp. situácia je takáto...grafiku máme identickú (9600GT, ) a ako je možné že jeho athlon je vyťaženejší v každej hre omnoho menej ako môj c2d...V základe je athlon silnejší ale môj sa dá pretaktovať viac....keď ho dám z 2GHz na 2,44GHz tak je to výkonovo +- rovnaký ale stále mu idú hry horšie (priemerne o 15fps(20-30%)) ako mne...ostatné komponenty máme prakticky rovnaké(tie čo by mohli vplývať na výsledok)
Až keď zvýšim takt na 3GHz tak mám v hrách o trolinku navrch...Hovorím čisto o hrách, v superpí a pod. ho porážam na plnej čiare.
A tu sa dostávam k hlavnej otázke čo ma zaujíma...matne si spomínam že keď som C2D vyberal tak v testoch na hrách vyhrával nad athlonom...ale realita je iná...Nieje to tým že v testoch sa hry testujú na najmenšej možne konfigurácií aby sa zabránil vplyv GPU ale na druhú stranu procesor počíta veľmi zjednodušene povedané "iné veci" ako keď je nastavená hra na max detaily(a kto už dnes hrá hry na "low")
1,Čiže, nebolo by lepšie výkon procesoru v hrách testovať tak, že by sa poskladal veľký grafický výkon a hra by bola nastavená na max(nie rozlíšenie) čim by nastala situácia že by hru brzdil procesor nikoliv GPU a tak by sa najlepšie určil výkon v hrách...(iste každá redakcia zrovna nemá v SLi 580ky a herný výkon nieje prioritný v testoch CPU, skôr okrajový)
PS1: Viem že sa to ťažko porovnáva ale mne proste príde AMD na hry lepšie.(a pritom všade inde prehráva...vôbec to nechápem

PS2: je pravda že Nvidie menej vyťažujú procesor a tak v zostave so slabším procesorom je lepšia voľba nvidia namiesto absolútne rovnocennej ATI (odhliadnúc od optimalizovanosti hier pre ati/nvidia) ?
Ďakujem za odpovede