Image disku na sieťovú jednotku
- Reinok
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Št 20. Mar, 2008, 14:00
Image disku na sieťovú jednotku
Zdravím, potrebujem proadiť ohladne toho, ako spraviť zálohu windows image na sieťovú jednotku (NETGEAR 4TB), ale tak aby mi spravilo napr. každý týždeň zálohu, image, no s tým že ten predošlý image sa vymaže. Keď sa tam nakopia image disku windows bude to tam zaberať kopec miesta. Viete poradiť v tom ako, resp. aký program použiť, aby sa pri vytvorení novej zálohy, aktualizovanej, tá predošla vymazala, bez nutnosti mazať ju manuálne?
Vďaka za pomoc.
Vďaka za pomoc.
Moto: Yamaha FZ8 Fazer
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 12. Aug, 2008, 12:16
Re: Image disku na sieťovú jednotku
ja som dostal mojej NETGEAR STORA aj nejaky ten soft ktory toto robil. Priamo cez windows backup alebo tak ak si dobre pamatam
CPU: AMD Phenom X3 720 BE 2,8 GHz @ 3,9 GHz 1,45V @@@ Phenom x4 3,6Ghz 1,375V (batch no. 0905 FPMW)CPU Cooler: Gelid Tranquillo rev.2 MB: Gigabyte 790XTA-UD4 RAM: 2x4GB ADATA Xtreme Series 2000 Mhz 8-7-6-15 tRC 11 CR 1T GPU: Asus EAH5850 DirectCU (985@5200MHz(1300MHz)) Monitory: 2x 24" LCD shit CRT HDD: WD 10EALS, ST Barracuda ST1000DM003 PSU:Seasonic M12II 620W 80Plus OS: Windows 7 Ultimate SP1 x64, Myš: nejaká Canyon Klávesnica : Microsoft Natural Elite, 3DMark Vantage : P16326 3DMark 06 : 21345
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ja som na jednorazovy image pouzil http://www.macrium.com/reflectfree.aspx , podla tabulky ma aj scheduled backups. Restore som ale neskusal, ja som pouzival vytvoreny image priamo v systeme na vykopirovanie par suborov z image suboru .
- Reinok
- Sponzor fóra silver
A práve som sa dozvedel, že to má byť tak, že každý deň uloží image disku, (čiže každý deň urobiť image) ale všetky staršie ako týždeň bude vymazávať...tak to som sa úplne stratil ....aby bola vlastne na sieti záloha winu z posledných 7 dní, od daného dátumu...to je nad moje schopnosti
Cobian, Acronis, Win Backup, tieto vedia inkrementálne a aj sledovať posledné full backupy.
.
- Reinok
- Sponzor fóra silver
Musím to nejako vyriešiť cez WIN BU....ale...tam je problém, že ja potrebujem denne vytvoriť úplne novú zálohu a image se vším všudy, len WBU len prepíše posledný back up, vytvorí nový, len ak presuniem zo zálohovacej lokácie daný súbor aby ho WBU neprepísal...to ja ale nemôžem, bude to na firemnom stroji, kde sa nemôže denne chodiť presúvať zálohu....Ten Cobian je na tom ako s licenciou? Acronis stojí okolo 70€, to som si pozeral. Ale ten Cobian, tam som sa nevyznal v tom čo vytvorilo ako zálohu, a pri zálohovaní to chcelo miesto ktoré sa má zálohovať, pritom som zadal nech vytvorí full back up, ale bez udania jednotky napr. C.:\ ma nepustilo dalej....a pritom samozrejme stále hádzalo error že nemôže zálohovať dáta s ktorými win pracuje momentálne ako appdata a dáta ktoré sú otvorené, kedže to zálohovalo celé C-čko....stratený som. Úloha je skrátka takáto:
Denne sa na Windows Home Edition vytvorí záloha a image windowsu a programami a dátami, každý deň!...s tým že zálohy staršie ako 7dní sa budú mazať pomocou .bat súboru nastaveného na vymazanie dát starších ako 7dní. Potrebujem nejaký program prinútiť aby to robilo denne zálohu každý deň novú a zálohy staršie ako 7dní vymazal.....som zúfalý už...ale že mám obísť Acronis...
Denne sa na Windows Home Edition vytvorí záloha a image windowsu a programami a dátami, každý deň!...s tým že zálohy staršie ako 7dní sa budú mazať pomocou .bat súboru nastaveného na vymazanie dát starších ako 7dní. Potrebujem nejaký program prinútiť aby to robilo denne zálohu každý deň novú a zálohy staršie ako 7dní vymazal.....som zúfalý už...ale že mám obísť Acronis...
Načo robiť denne full zálohu? ti šibe? Šak to krásne môžeš položiť sieť týmto, Windows Backup robí diferenciálnu zálohu, raz začas spraví full, čo ti na tom nevyhovuje?
A tiež napíš o aký OS sa jedná, lebo na toto treba minimálne Vistu Business / 7 Pro. Potom si to rieš inými toolmi, cobian zabudni, ten ti image za behu nevie robiť, takže ti ostáva acronis.
A tiež napíš o aký OS sa jedná, lebo na toto treba minimálne Vistu Business / 7 Pro. Potom si to rieš inými toolmi, cobian zabudni, ten ti image za behu nevie robiť, takže ti ostáva acronis.
.
- Reinok
- Sponzor fóra silver
Mne to vyhovuje, vyšším to asi nevyhovuje. Takto mi to spraví každý den zálohu, a viem systém obnoviť, ale on tam chce mať 7 dní staré zálohy. Čo je staršie by sa malo vymazať. Lenže to WBU nedokáže. Musel by som preniesť zálohu inde aby mi vytvorilo na to miesto novú.
Potom jedine ten Acronis.
A jedná sa o Windows 7 Home Edition myslím....to je tiež trošku problém. Tam ide o to že chce zálohovať len zálohy windowsu ktoré sú novšie ako 7 dní. A tam má WBU problém, a končia jeho možnosti podľa mňa...a nič free také neexistuje. Teda nenašiel som....
Potom jedine ten Acronis.
A jedná sa o Windows 7 Home Edition myslím....to je tiež trošku problém. Tam ide o to že chce zálohovať len zálohy windowsu ktoré sú novšie ako 7 dní. A tam má WBU problém, a končia jeho možnosti podľa mňa...a nič free také neexistuje. Teda nenašiel som....
home premium nevie zálohovať na sieť. No skončil som, keďže riešiť vždy full zálohy je na škodu jak disku, tak sieťovej prevádzke, ale ok, keď je niekto nekompletný. Tak nech si zacvakajú acronis
.
- Reinok
- Sponzor fóra silver
Ja mu to musím povedať. Povedal že to máme tak vyriešiť, ale ako vidím niesom sám kto to nevidí ako najvhodnejšie riešenie...
u nas pouzivame Acronis, a spokojnost ...
ale pravdou ostava, ze dump 50GB imidz disku na sietovy disk trva ... slusne povedane ... hodinu
a o simultannom spusteni nehovorim, tam to nieje scitanie casov, ale scitanie casov nasobenych bulharskou konstantou
ale pravdou ostava, ze dump 50GB imidz disku na sietovy disk trva ... slusne povedane ... hodinu
a o simultannom spusteni nehovorim, tam to nieje scitanie casov, ale scitanie casov nasobenych bulharskou konstantou
lava, prava, lava, prava ...
A presne pre toto pre small bussiness je fajn Win Storage Server s NLBčkom. Vyjde to podstatne lacnejšie než Acronis Backup & Restore Server
.