Tak po dlhšiom hladaní vhodného kandidáta či už po cenovej stránke ale aj po tej učinnej som našiel chladič Arctic Accelero Mono Plus samozrejme že som sa pozeral aj po Arctic Accelero S1 Plus alebo staré ale dobré Accelero S1 rev.2 ale nechcel som zasahovať do konštrukcie samotného chladiča rezaním. Tak som našiel ako sa hovorí jak riť na šerbeľ chladič a to práve Arctic Accelero Mono Plus. Takže tu máte taký malý progress výmeny chladiča :
Pracovisko ( passivov v balení je hojne a ja som využil z celého balíka asi 60% aj to som možno povedal veľa) na prilepenie passivov som použil pásku AKASA AK-TT12-80.
Samotná grafická karta už osadená 2-omi passivmi dosť som mal problém ako si aj ďalej určite všimnete s chladením VRM lebo sú rozdelené systémom 1+2 na čo mi nesedel ani jeden z passivov poriadne preto som musel využiť viacej typov passivov z daných druhov v balení.
Grafická karta v skrinke NZXT M59 osanedná fanmi 3xEnermax T.B Silence UCTB12A(outtake) ,ktoré sú zregulované na 900 RPM. CPU predný fan 1100 RPM a 2. fan na CPU 1000 RPM a jeden (intake) Be Quite! na 1000 RPM. (Musí sa ešte kupiť modulárny zdroj fakt ej to otrava s káblami)
TEST:
Takty: 710MHz/4640Mhz @ 865/5300Mhz
Chladič:
Original Vapor Chamber - 40%
Idle: 35°C
Burn: 70°C Arma 2 Noc - 99% vyťaženie GPU
Hlučnosť: Bolo to trošku počuť
Arctic Accelero Mono Plus - 7V
Idle: 30°C
Burn: 45°C Arma 2 Noc - 99% vyťaženie GPU
Burn furmark: 45°C 99% vyťaženie GPU
Hlučnosť: Nepočutelný iba ak priložím ucho k bočnici
Ďakujem za zhliadnutie tohto príspevku a budem velmi rád ak bude mať niekto nápad ako niečo vylepšiť
Arctic Accelero Mono Plus na Sapphire 5750 Vapor-X
Re: Arctic Accelero Mono Plus na Sapphire 5750 Vapor-X
ten fan regulujes cez kartu?naozaj ide v idle ten fan len na 400 otacok ako uvadzaju stranky?nechce sa mi tomu verit
tiez som ponom poskuloval na moju 5770 ale cena je dost vysoka(celkom by ma zaujmalo ako je natom Deepcool V400(podobna konstrukcia, cena 30e) ale ten ma minimum ludi a tazko onom zohnat najake info)..
tiez som ponom poskuloval na moju 5770 ale cena je dost vysoka(celkom by ma zaujmalo ako je natom Deepcool V400(podobna konstrukcia, cena 30e) ale ten ma minimum ludi a tazko onom zohnat najake info)..
CPU: i3 2120 + Gelid Tranquillo + UCTB12P MB: ASUS P8Z77-V LX VGA: Sapphire HD 7770 GHz Edition RAM: 8GB Crucial DDR3 1600MHz HDD: Seagate Barracuda 7200.12 500GB PSU: Arctic Cooling Fusion 550W LCD: Benq G2420HDBL Case: Fractal R3 + UCTB12P
- Samlimo
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Pi 03. Júl, 2009, 17:28
Fan na grafickej neregulujem vôbec stále ide na 7V čo je okolo 875 RPM ((1500:12)*7= 875 RPM) je pripojený cez molex takže ho regulovať ani nejako nejde no a ten Deepcool som tiež kukal ale zobral som aj tak Arctic. Možno sympatie k značke
Naposledy upravil/-a Samlimo v Pi 03. Máj, 2013, 13:59, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Ten 120mm fan do 900rpm musi by krasne tichucky
A do PCB karty sa ten kabel neda zapojit? Ak karta nie je uz v zaruke, tak staci odrezat bocne strany (alebo len jednu) na dvoj pine napajania na karte. Alebo vybrat jednotlive kable accelera z troj pinu a pouzit ten dvoj pin z povodneho chladica, tym ze jeden kabel (zlty) bude nepouzity (ovsem ak su koncovky rovnake)
BTW teraz ta karta vyzera ako taky maly tucko
A do PCB karty sa ten kabel neda zapojit? Ak karta nie je uz v zaruke, tak staci odrezat bocne strany (alebo len jednu) na dvoj pine napajania na karte. Alebo vybrat jednotlive kable accelera z troj pinu a pouzit ten dvoj pin z povodneho chladica, tym ze jeden kabel (zlty) bude nepouzity (ovsem ak su koncovky rovnake)
BTW teraz ta karta vyzera ako taky maly tucko
no mna zaujali prave tie secifikacie fanu(120 mm, 400 - 1,500 RPM (controlled by PWM) ), za akych okolnosti je schopny ist len na tych 400..875 otacok na tych 7V je pre moje usi v idle vela
CPU: i3 2120 + Gelid Tranquillo + UCTB12P MB: ASUS P8Z77-V LX VGA: Sapphire HD 7770 GHz Edition RAM: 8GB Crucial DDR3 1600MHz HDD: Seagate Barracuda 7200.12 500GB PSU: Arctic Cooling Fusion 550W LCD: Benq G2420HDBL Case: Fractal R3 + UCTB12P
- Samlimo
- Nový používateľ
Kyselina: Jasne tiež som nad tým už takto nejako rozmýšlal no počkám do marca a potom to spravím vtedy mi končí záruka Karta aj váži oproti pôvodnej o nejake to 0,5KG viac Je to maco pekný
marcus-16: no podla mňa je ten fan fakt tichý ja musím povedať za seba že dobrá kúpa za tie peniaze
marcus-16: no podla mňa je ten fan fakt tichý ja musím povedať za seba že dobrá kúpa za tie peniaze
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Netreba cakat na koniec zaruky. Staci vyskusat prehodit (alebo aspon pozriet ci koncovky su rovnake) ten povodny 2-oj pin na kabel accelera. Kable z accelera idu krasne von, staci sa len trosku pohrat z ihlou. Ja som na mojom AC musel prehodit kompletne kable, aby sa fany vobec krutili a aby mi ich grafa znovu neodpalila
- Samlimo
- Nový používateľ
podobne ich nemajú arctic ma iný to by som musel presne ako si povedal povyberať tie káble ihlou a tak to teraz nejdem zatial mi to učel ktorý od toho očakávam plní. Niekedy ked budem mať inú skrinu tak už spravím kable aj na efekt nejake to oflexovanie ale skorej musím kupiť modulárny zdroj