HTPC-prosím o radu
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 02. Feb, 2011, 12:33
Re: HTPC-prosím o radu
Jasne, ta integrovana grafa nestoji za vela, ale na poziadavky: net, filmy, hry, spracovanie videa a hudba, postaci s prehladom
Tu by som riesil skor skrinku a hlucnost.
Tu by som riesil skor skrinku a hlucnost.
Dík chlapy za info. No tak to začíname z výberom od začiatku. A čo hovoríte na ten procak od intelu ivy bridge? V takom htpc bude to dobrá voľba?
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Zatial este ani nevysli, cize tazko povedat.
Ak ti to nehori, tak si pockaj kym vyjdu. Ak nie, tak s SB chybu nespravis
Ak ti to nehori, tak si pockaj kym vyjdu. Ak nie, tak s SB chybu nespravis
- rix_o
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
-nejake prakticke review http://www.overclock.net/t/577082/show- ... cs-only/60
-chcem pripomenut ze chce to aj na hry a s IGP by som to nekombinoval, 46" TV full HD. Tak isto Liano by to asi nezvladalo.
-chladic na i5 2400-2500 by som dal http://www.alza.sk/noctua-nh-c12p-se14-d163447.htm, samotne SB ma velmi dobry vykon aj na hry aj na ostatne, tak myslim ze mu to par - 2 pary rokov vydrzi.
-VGA s klasickym chladicom http://www.alza.sk/gigabyte-r685oc-1gd- ... .htm#popis
podla recenzii je to tam natesno. Lepsia by bola antec remote max ale je drahsia o 40e ale s vyskou 190mm (inac aj ten Thermaltake vyzera fajn )
Osobne myslim ze do HTPC mas jedno ci das SB alebo IB. Tu sluzbu ti spravi aj SB aj na dlhsi cas, Pred vysem rokom sa brali X4 955 aj na pracu aj na hry, fasa pomer cena-vykon, a kto nema love, ze meni zostavu po roku dvoch tak vydrzi aj 3-4. Na hry s dobrou grafikou je to stale dobra volba. Vykon SB ma v hrach navrch v FPS, ale AMD nie je na tom tak ze by to trhalo.
Budes spokojny aj s i5 aj bez K.
S chladicom od noctuy by som siel aj do vetrakov skrinky od noctuy
PS: pre info, teraz mas nejaku zostavu na com bezis?
-chcem pripomenut ze chce to aj na hry a s IGP by som to nekombinoval, 46" TV full HD. Tak isto Liano by to asi nezvladalo.
-chladic na i5 2400-2500 by som dal http://www.alza.sk/noctua-nh-c12p-se14-d163447.htm, samotne SB ma velmi dobry vykon aj na hry aj na ostatne, tak myslim ze mu to par - 2 pary rokov vydrzi.
-VGA s klasickym chladicom http://www.alza.sk/gigabyte-r685oc-1gd- ... .htm#popis
podla recenzii je to tam natesno. Lepsia by bola antec remote max ale je drahsia o 40e ale s vyskou 190mm (inac aj ten Thermaltake vyzera fajn )
Osobne myslim ze do HTPC mas jedno ci das SB alebo IB. Tu sluzbu ti spravi aj SB aj na dlhsi cas, Pred vysem rokom sa brali X4 955 aj na pracu aj na hry, fasa pomer cena-vykon, a kto nema love, ze meni zostavu po roku dvoch tak vydrzi aj 3-4. Na hry s dobrou grafikou je to stale dobra volba. Vykon SB ma v hrach navrch v FPS, ale AMD nie je na tom tak ze by to trhalo.
Budes spokojny aj s i5 aj bez K.
S chladicom od noctuy by som siel aj do vetrakov skrinky od noctuy
PS: pre info, teraz mas nejaku zostavu na com bezis?
Spoiler: ukázať
Teraz bežím na notebooku Asus s i5 a grafikou ATI HD5730. Takže nemám žiadny stolný počítač.
- rix_o
- Pokročilý používateľ
skus sa vyjadrit co za a proti, ziadna reakcia ako pozeram.
Cakat na IVI Bridge by si musel dalej cakat na nizsie ceny, a kym zlacneju zas bude "Wall-i" Bridge takze cakanim nic nevyriesis.
Ak vezmes vyssiu skrinku az nejak 190mm a ak ti ta vyska nevadi, tak vezmi i5 2500K oproti 2400-2500 je tam 10-20e rozdiel, tak neskor mozes vykonnejsi chladic kvoli OC, ale teraz ti OC netreba v HTPC. A s tou noctuou by si mohol mozno 300-500MHz a aj to sa prejavi na vykone.
S grafikou sa rozhodni, kolko hravas, ako si narocny, v tej vyssej skrinke ti vojde aj ta 6850 a zahras na nej v pohode aj na full HD hry, nejake vyhladzovania osobne nezapinam ani anizotropic, takze bez toho ti to pobezi o to lepsie, kto vie ake to je na 46" to neznam.
Myslim ze zvukovka ti postaci aj pci X-FI. Kedze dialkove mas ku skrinke. A dufam, ze aj na HIFI.
Zvysok zostavy klasika ssd, hdd, doska MSI P67, zdroj, ram a tod vsio
Napis odkial si ci mas nejaky e-shop s dobrymi cenami na blizku alebo ak je jedno, mozno skombinovat alzu s inym shopop, vkoli cene, aspon pol/na pol ceny.
Inac potom s tou zostavou budes spokojny na dlhsi cas
Cakat na IVI Bridge by si musel dalej cakat na nizsie ceny, a kym zlacneju zas bude "Wall-i" Bridge takze cakanim nic nevyriesis.
Ak vezmes vyssiu skrinku az nejak 190mm a ak ti ta vyska nevadi, tak vezmi i5 2500K oproti 2400-2500 je tam 10-20e rozdiel, tak neskor mozes vykonnejsi chladic kvoli OC, ale teraz ti OC netreba v HTPC. A s tou noctuou by si mohol mozno 300-500MHz a aj to sa prejavi na vykone.
S grafikou sa rozhodni, kolko hravas, ako si narocny, v tej vyssej skrinke ti vojde aj ta 6850 a zahras na nej v pohode aj na full HD hry, nejake vyhladzovania osobne nezapinam ani anizotropic, takze bez toho ti to pobezi o to lepsie, kto vie ake to je na 46" to neznam.
Myslim ze zvukovka ti postaci aj pci X-FI. Kedze dialkove mas ku skrinke. A dufam, ze aj na HIFI.
Zvysok zostavy klasika ssd, hdd, doska MSI P67, zdroj, ram a tod vsio
Napis odkial si ci mas nejaky e-shop s dobrymi cenami na blizku alebo ak je jedno, mozno skombinovat alzu s inym shopop, vkoli cene, aspon pol/na pol ceny.
Inac potom s tou zostavou budes spokojny na dlhsi cas
- commodore64
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 15. Sep, 2009, 19:05
Okej, zapajam sa do debaty. To PC budem skladat ja, takze sme to uz okrajovo riesili s Marekom. On doma nema klasicky stolny pocitac a ma rad vykon, takze do toho PC pojdu silne komponenty. Chce na tom strihat video, hrat sa, pozerat filmy, pisat word, proste vsetko, co robi bezny clovek na beznom PC, akurat to bude robit cez televizor v trochu nepohodlnej polohe.
Ako poznam Mareka, treba vediet par veci:
a) nema rad obmedzenia a nema problem s peniazmi, takze to neostane pri 1000€
b) budem tam vykonne CPU a zrejme aj grafika
c) bude to musiet byt tiche
d) pravdepodobne to budem taktovat, ale ziadny extrem
e) co mi vravel, tak dost lipne na skrinke s LCD a dialkovym ovladanim
Moje odporucanie: 2500K, doska MSI P67, Antec Fusion MAX, VGA 6850 s alt. chladenim, napr. Arctic Twin Turbo, CPU cooler napr. Shuriken, zdroj - nieco tiche, napr. Corsair (480-550W), 8GB DDR3 1600 MHz Kingston, M4 Cruicial 128GB SSD + 2TB WD Green, 2 x 12 cm noctua fany, v hre je este aj BD-R mechanika.
Najtazsia otazka znie, ci cakat na Ivy Bridge. Ale viacmenej budem odporucat necakat. Pretoze aj ked pride Ivy, tak bude malo (aj to drahych) dosiek + vysoka cena + nedostupnost + istotne nejake problemy ako boli aj pri SB. Kym sa ta technologia vytuni a spristupni, tak bude aj oktober. Preto si myslim, ze uspesne a dobre odladene SB je dobra volba.
Ako poznam Mareka, treba vediet par veci:
Moje odporucanie: 2500K, doska MSI P67, Antec Fusion MAX, VGA 6850 s alt. chladenim, napr. Arctic Twin Turbo, CPU cooler napr. Shuriken, zdroj - nieco tiche, napr. Corsair (480-550W), 8GB DDR3 1600 MHz Kingston, M4 Cruicial 128GB SSD + 2TB WD Green, 2 x 12 cm noctua fany, v hre je este aj BD-R mechanika.
Najtazsia otazka znie, ci cakat na Ivy Bridge. Ale viacmenej budem odporucat necakat. Pretoze aj ked pride Ivy, tak bude malo (aj to drahych) dosiek + vysoka cena + nedostupnost + istotne nejake problemy ako boli aj pri SB. Kym sa ta technologia vytuni a spristupni, tak bude aj oktober. Preto si myslim, ze uspesne a dobre odladene SB je dobra volba.
A hurá tak tu máme aj človeka ktorý mi to bude skladať commodore64 a má pravdu pri tých bodoch a) až c)commodore64 napísal: Ako poznam Mareka, treba vediet par veci:
Ale máme tu zmenu a to túto: http://datacomp.sk/lian-li-pc-c50b-black_d93000.html
prečo?? nezmestí sa mi iná skrinka na hĺbku na to miesto kde má byť
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Ak si ochotny ist cez rozpocet, tak aj taketo nieco by sa dalo:
http://www.tichepc.sk/Kosik?arg1=Njk4NT ... k0Mzc1OjN8
..zvukovku a mechaniku som tam nedaval...
http://www.tichepc.sk/Kosik?arg1=Njk4NT ... k0Mzc1OjN8
..zvukovku a mechaniku som tam nedaval...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ja by som tam dal X560 síce nie je pasívna ale pri tom odbere...
sami zdá že by tam tej pasívnej X450 dobre nebolo, moc miesta na vetranie tam nieje
sami zdá že by tam tej pasívnej X450 dobre nebolo, moc miesta na vetranie tam nieje
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Ano v podstate mas pravdu a aj nad tym som rozmyslal. No keby sa otocil uplne airflow v skrinke tak, ze nasavanie by bolo cez zdroj a vyfuk pri doske, tak by bol ten zdroj ako tak ofukovany. No jedna vec co trosku prekaza je, ze pri ventilovanych otvoroch (hned pri zdroji) nie su diery pre uchytenie fanu: http://www.techwarelabs.com/wp-content/ ... 192339.jpg
Keby sa jeden fan dal upevnit hned vedla zdroja a ofukoval by ho z boku (osobne by som tam navrtal 4 diery, alebo fan vymedzil o zdroj), tak by to teoreticky malo stacit, no treba sa s tym trosku pohrat
Je trosku tazsie dat do takejto skrinky silne komponenty (+OC) a chladit to pri maximalnom tichu. Kazdopadne je na vyber, aj tak cena toho passive zdroja je trosku vyssia, cize dalsia varianta by mohol byt ten X-560.
Keby sa jeden fan dal upevnit hned vedla zdroja a ofukoval by ho z boku (osobne by som tam navrtal 4 diery, alebo fan vymedzil o zdroj), tak by to teoreticky malo stacit, no treba sa s tym trosku pohrat
Je trosku tazsie dat do takejto skrinky silne komponenty (+OC) a chladit to pri maximalnom tichu. Kazdopadne je na vyber, aj tak cena toho passive zdroja je trosku vyssia, cize dalsia varianta by mohol byt ten X-560.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
zase načo tam rvať další vetrák ked by už jeden bol v zdroji
aj ked popravde si myslím že by ten vetrák bol v tej X560 po čase samá pavučina
možno by sa dalo poriešiť niečo s týmto SilverStone SG08
je to síce mITX ale dá sa tým slušná mašinka zložiť
aj ked popravde si myslím že by ten vetrák bol v tej X560 po čase samá pavučina
možno by sa dalo poriešiť niečo s týmto SilverStone SG08
je to síce mITX ale dá sa tým slušná mašinka zložiť
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Nieee, dalsi fan len v pripade toho pasivneho zdroja. Samozrejme pri aktivne chladenom zdroji to riesit netreba
Hej Sugo som tiez pozeral, aj z recky vysla celkom na urovni, no ta cena
Hej Sugo som tiez pozeral, aj z recky vysla celkom na urovni, no ta cena
- rix_o
- Pokročilý používateľ
preco shuriken a nie noctuu? Shuriken na OC by som nedaval, tak noctua pekne vojde a myslim ze na chladenie je lepsia, len tolko zatial k zostave
- Kyselinka
- Pokročilý používateľ
Hej mozno Noctua by bola lepsia, len som nejak nevedel najst ake vysoke chladice skrinka podporuje