Podivuhodne mrznutie - umiera doska?
- kakocool
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Jan, 2006, 02:00
Podivuhodne mrznutie - umiera doska?
Dobry vecer
V poslednej dobe ma máta nasledujuci problem:
Komp mi obcas zamrzne. To by sa dalo celkom lahko zvalit na nejake SW nepeknosti z netu.
Ale niekedy strajkuje trochu viac a neda sa vobec zapnut, ventilatory sa rozbehnu ale doska ani raz nepipne (normalne pri boote pipne raz - oznamuje pripojenie usb klavesnice) tak tazko urcit pricinu.
Pripadne mrzne pri boote.
Raz dokonca zmrzol aj pocas memtestu ktory bezal z linux cd.
Inokedy bezi dllho vpohode akoby sa nechumelilo.
Skusal som zatial otestovat ramky, procak - v poriadku,
Ked sa mu nechcelo ani do bootu tak som skusal aj inu grafiku a nic.
Vsekto je chladene dobre, povysavane, bios najnovsi, skrinka momentalne otvorena.
Doska mala od vyroby riadne zerave MCP ale mam tam stary chladic z pentia a je to vporadku - pod 30°.
zostava:
msi MS 7260 - , x2 5400BE, 4x1g ram, hd 6850, zdroj bluestorm 2 400w, OS - XP sp3.
zdroj nemam ako testnut ale opticky je v super kondicii, ziadne napuchnute kondiky a pod.
Taktovane minimalne - na 3Ghz ale vacsinou skor podvoltovane
Mam podozrenie na dosku ale keby isla do preč tak by asi skor davala bsod a nemrzla. Keby to bol zdroj tak to mrzne skor v zatazi a nie pocas surfovania po nete.
Može to byt sposobene napr vykyvom napatia v rozvodoch? Zijem momentalne na vidieku a koli mrazom je asi celkom dobry odber a tym aj kolisanie. Nemam to ale ako zmerat.
Nemate s niecim podobnym skusenost? Je to dost nepredvidatelne a nepravidelne.
Kazdopadne budem vdacny za kazdu radu.
V poslednej dobe ma máta nasledujuci problem:
Komp mi obcas zamrzne. To by sa dalo celkom lahko zvalit na nejake SW nepeknosti z netu.
Ale niekedy strajkuje trochu viac a neda sa vobec zapnut, ventilatory sa rozbehnu ale doska ani raz nepipne (normalne pri boote pipne raz - oznamuje pripojenie usb klavesnice) tak tazko urcit pricinu.
Pripadne mrzne pri boote.
Raz dokonca zmrzol aj pocas memtestu ktory bezal z linux cd.
Inokedy bezi dllho vpohode akoby sa nechumelilo.
Skusal som zatial otestovat ramky, procak - v poriadku,
Ked sa mu nechcelo ani do bootu tak som skusal aj inu grafiku a nic.
Vsekto je chladene dobre, povysavane, bios najnovsi, skrinka momentalne otvorena.
Doska mala od vyroby riadne zerave MCP ale mam tam stary chladic z pentia a je to vporadku - pod 30°.
zostava:
msi MS 7260 - , x2 5400BE, 4x1g ram, hd 6850, zdroj bluestorm 2 400w, OS - XP sp3.
zdroj nemam ako testnut ale opticky je v super kondicii, ziadne napuchnute kondiky a pod.
Taktovane minimalne - na 3Ghz ale vacsinou skor podvoltovane
Mam podozrenie na dosku ale keby isla do preč tak by asi skor davala bsod a nemrzla. Keby to bol zdroj tak to mrzne skor v zatazi a nie pocas surfovania po nete.
Može to byt sposobene napr vykyvom napatia v rozvodoch? Zijem momentalne na vidieku a koli mrazom je asi celkom dobry odber a tym aj kolisanie. Nemam to ale ako zmerat.
Nemate s niecim podobnym skusenost? Je to dost nepredvidatelne a nepravidelne.
Kazdopadne budem vdacny za kazdu radu.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
Re: Podivuhodne mrznutie - umiera doska?
kamosovi nieco podobne robil hdd. 3x ho reklamoval
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
jj, tiež by som povedal, že disk... proste sa zastaví a obraz zamrzne... skúšal si aj ten otestovať v programe napr. HD Sentinel?
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
Nieco podobne robi pc aj mne, ale iba v idle, ked som vo win, hlavne tesne po tom ako vypnem hru a presne nad tymto istym som rozmyslal, ci to nie je vykyvom napatia v sieti..Zhoda nahod je, ze mam tiez Blue storm, mozno su na taketo vykyvy citlive..Kazdopadne idem kupit novy zdroj, tak ak to nevyriesi ten, budeme musiet cakat na otepleniekakocool napísal: Mam podozrenie na dosku ale keby isla do preč tak by asi skor davala bsod a nemrzla. Keby to bol zdroj tak to mrzne skor v zatazi a nie pocas surfovania po nete.
VZDY predavam aj inde
ja pravda, ze disk som otestovat neskusal...mam pouzit ten HD Sentinel?
VZDY predavam aj inde
- kakocool
- Používateľ
No HD tune bezi prave, zatial ale bez chyb. Nejde mi ale do gebule preco po freeze ani nenabootuje. Co s tym sakris ma disk ked ich cekne az ku koncu bootu.
- kakocool
- Používateľ
No trosku som to poplietol pri definovani problemu. Pod bootom som mal na mysli start up kompu - tu klasicku ciernu obrazovku - info o procaku a ramke a nie bootovanie do OS. Ked PC zamrzne tak po restarte nenabehne ani do start up-u. To sa podari az o dhlsiu dobu a potom vpoho drzi nejaky cas.
Systemovy disk som presiel normal scanom v HD tune a pekne zeleny cely.
Tak teda neviem.
Su este nejake moznosti?
Systemovy disk som presiel normal scanom v HD tune a pekne zeleny cely.
Tak teda neviem.
Su este nejake moznosti?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
Nie nie. Ked ti nenabieha po freeze PC tak bude chyba v doske, keby bola chyba inde hlasilo by ti to chybu ci uz pri post teste, minimalne PC by ti nabehol ak je teda ten zdroj ok.
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator
- kakocool
- Používateľ
No tak je to jasne. Bola to predsa len doska. Uz odisla uplne ale dal som ju trochu upiect a vztala z popola ako fenix a ide dalej.
Ale radsej pozhanam nieco nove.
Mate niekdo predstavu ako dlho poziju pecene dosky.
Ale radsej pozhanam nieco nove.
Mate niekdo predstavu ako dlho poziju pecene dosky.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 25. Jan, 2012, 21:07
To sa neda urcit kolko... Moze odijst hocikedy, no nemusi...
Intel i5 4670k 4.6ghz 1.22V, Corsair h100i, Asus Maximus VI Hero, Kingston Hyperx predator 2*4gb 2400mhz cl11 XMP, Kingston HyperX 3k SSD, ST Barracuda 2TB (ST2000DM001), Asus GTX670 DCUII 1307boost/7100 1.2V,Corsair HX650, NZXT Phantom 630, repro: Logitech Z-5500, PSP 3004 black nejaky FHD Asus 22" :D
Hero 4670k validator
Hero 4670k validator